Resposta al post L’eix espanyol (La Falange-Ciudadanos-PP-PSOE)

Aquesta ha estat la meva resposta al post «L’eix espanyol (La Falange-Ciudadanos-PP-PSOE)» que publica «El bloc gran del sobiranisme«.

Lamento el contingut del post: ple de judicis de valor, sense arguments objectius i moltes fal·lacies, amb mentides i suposicions injustes envers un partit democràtic…

De sempre, l’assoliment de qualsevol objectiu polític ha passat per la racionalitat i el respecte a les normes democràtiques.

De la mateixa forma que la legítima 2a República va ser aplastada per una cruenta revolta militar feixista, ara, quatre arreplegats preteneu sota un supossat dret no reconegut trencar amb l’estament que ha donat estabilitat  i permet que hi hagi suficient llibertat com per que hom pugui manifestar el que vol, amb ple respecte de la llei i els drets de les persones.

Les greus acusacións envers el PSC i especialment el suggeriment que les pintades les van fer ells mateixos, en literal «molt probablement fetes per ells mateixos» nomes poden sorgir d’una ment retorçada, mancada d’esperit crític amb si mateix i que no l’importa res per aconseguir el seu objectiu: Franco era igual.

La manifestació feixista, tot i que és una expressió legítima d’aquestes persones -dret reconegut a la Constitució-, pot ser un element amb el que s’estigui o no a favor, ningú no t’obliga. Però precissament la grandessa de la democràcia consisteix en reconèixer els drets a tothom i no de forma sesgada, encara que vagin en contra dels teus principis, com és el cas.

Qualsevol consulta popular és legítima en tant que sigui organitzada per  entitats del municipi. La intervenció de l’Ajuntament va pervertir el procés, afegint-hi un component nou: la involucració d’una administració sense cap competència.

La cessió del despatx de l’Alcalde, la participació del regidor de CiU Sr. Molons i de funcionaris municipals forma part d’una conxorxa inacceptable i d’us de diners públics que algú haurà d’investigar. També caldrà saber si van utilitzar-se dades del padró d’habitants o del cens electoral, especialment salvaguardades per la Llei de Protecció de Dades.

Em solidaritzo amb els companys d’Arenys de Munt per la pressió, amenaces i coaccións a les que estan sent sotmesos, dia rera dia, des de que va votar-se la moció.

I ratifico el que he dit, a Arenys de Muny hi va haver dos grups de faixistes: els que van venir en autocars i els que, a l’Ajuntament, van organitzar la consulta…

I, el pitxor de tot, és que mentre quatre elucubren per la independència, les arques d’Arenys de Munt es desangren i impedeixen donar serveis bàsics i no s’atenen els problemes reals de les persones.

Toqueu, d’una vegada, de peus a terra…

Aquesta resposta la publico, a més, en el meu blog

65 Responses to Resposta al post L’eix espanyol (La Falange-Ciudadanos-PP-PSOE)

  1. Vostè necessita classes d’ortografia urgentment. També una mica de formació i entendre què és el feixisme o per què a Europa es van posar les mans al cap en permetre una concentració de Falange i el PSOE no, però imagino que va tot lligat.

    Me gusta

  2. Segurament necessito classes d’ortografia, gramàtica i comprensió oral, però el que no necessito és entendre en què consisteix la democràcia: permetre que hom actuï d’acord l’ordenament jurídic.

    Dubto que a Europa ningú no s’asombrés pel fet que un grup és manifestés: manifestar-se és un dret reconegut a les democràcies d’arreu. No tinc tant clar el que opinarien de la pantuflada d’Arenys…

    Senyor Gamonal, dir que la concentració era de la Falange i el PSOE a més de ser mentida -sí és vostè un mentider- constitueix un axioma d’una simplicitat que no gastaré ni una línia més en respondre.

    Les pintades a la seu del PSC d’Arenys de Munt, els insults pel carrre, les trucades amenaçadores son, totes plegades, dignes dels faixistes.

    Ben aviat aribarà la crema d’ensenyes i llibres, la persecució de les persones que pensen diferent… això si que ho teniu tot lligat!!!!

    Me gusta

  3. Sr Suñé, només afegeixo un aclariment sobre
    «Les pintades a la seu del PSC d’Arenys de Munt, els insults pel carrre, les trucades amenaçadores son, totes plegades, dignes dels faixistes.»
    el malentès és:
    « [a Europa es van posar les mans al cap en permetre una concentració de Falange] i el PSOE no»

    i sobre allò del parlament europeu, http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3629978

    Me gusta

  4. Com ha de comprendre, estic plenament d’acord en definir de forma clara i concreta que és i què no és legal. Gens no ens molesta més que veure un grup de faixistes donant arguments de forma gratuïta, però, estarà amb mí, que ací no és il·legal, ara per ara.

    La notícia del Parlament Europeu ratifica el que dic: quan hi hagi una llei que declari il·legal les manifestacions feixistes podran ser reprimides. Ara no.

    Ha de saber, a més, que el dret a manifestar-se que recull la Constitució no requereix autorització prèvia: només cal notificar on, quan, quants i com. En tot cas, el Departament d’Intrerior podia suggerir canvis de traçat. I es va excedir canviant la data i, de fet, davant el recurs presentat, la justícia va donar la raó a la Falange: una altre victòria.

    Però tot això no treu la legalitat de la manifestació i, en canvi, si que deixa en evidència que l’acte que va tenir lloc a Arenys, a més de mancar de valor no s’ajustava a la legalitat vigent: quan canvii la llei, en parlem.

    Me gusta

  5. Indigena dice:

    Vostè és constitucionalista, no demòcrata. Fer servir de bandera democràtica el testament dels militars franquistes, senzillament és ridícul. Ridícul com que un càrreg públic tingui un nivell intel.lectual com el seu. Torni a secundària, gràcies.

    Me gusta

  6. Resposta a l’Indigena:

    Gràcies per les seves lloances. L’insult del rival no deixa de ser un mèrit, el problema és quan t’afalaguen…

    Miri, si vol en parlem d’història…

    El 1412 les corones d’Aragó i Castella van unir-se en un únic regnat amb el nomenament de Fernando I -d’origen castellà- en que que va anomenar-se «Compromís de Caspe», i tot i que encara mantenien regnats diferents, s’assentava l’embrió de la unió. La consolidació definitiva va venir l’any 1474 amb la unió de Fernando II d’Aragó, anomenat «el catòlic» i Isabel I de Castella: la unió de les dos corones creava un gran estat anomenat Espanya.

    El 1701, més de doscents anys més tard, davant la necessitat d’ocupar el seient reial per la mort de Carles II i la manca de descendència va iniciar-se la «Guerra de Successió» -en bona part promoguda per potències extrangeres per debilitar espanya- on els Catalans van posicionar-se a favor de l’Arxiduc Carlos de la dinastia dels Austrias, nomenat rei d’Espanya -amb gran alegria dels Catalans- com a Carlos III.

    Val la pena dir que aquest, a més de tenir més senbsibilitat cap a les cultures locals garantia als Comptes de Barcelona -terratinents catalans- el manteniment dels seus feus, impostos, drets i tota la patuleia que llavors existis -evidentment llavors no existien ni drets socials ni respecte pels drets personals, ni garanties…-

    El 1707, la victòria d’Almansa va precipitar la derrota de l’exercit de Carles III, ciutat rera ciutat. Els moviments polítics transfronterers van fer que els candidats a la Corona Espanyola renunciessin als seus drets sobre altres territoris, el que va establir noves aliances.

    El 1711, la mort del germà de Carles III va fer que assumís l’imperi Romà-Germànic i fos anomenat, llavors, Carlos VI.

    El tractat d’Utrech, amb un pacte secret on els austries abandonarien el principat va deixar Catalunya a la seva sort.

    El «Gran Heroi», Rafael de casanovas, terratinent i poderós, varesistir fins quasi be el final, quan una ferida de bala va fer rendir-se i capitular. La seva retirada va ser recompensada per Felip II. El Decret de Nova Planta dissolia els estaments Catalans i eliminava els furs pròpis: aquest suposaven que els impostos els cobraven els terratiments, ara aquest haurien de pagar al rei.

    Com sempre, el poble seguia pagant: abans als senyors feudals de Barcelona i ara al Rei d’Espanya.

    Me gusta

  7. smartinez dice:

    Que digui públicament que ho considera una pantuflada vol dir que està cagat. Ho celebro, perquè en la política i en la vida prefereixo que la caguin i es caguin els feixistes que no pas la gent que penca pel millorament de la política i la vida.

    Me gusta

  8. Javier Berzosa dice:

    Creo recordar que es la segunda vez que estoy, en lo fundamental, de acuerdo con usted. Y la verdad, no se si preocuparme o alegrarme. El caso es que tanto el anónimo «indígena» como el señor gargamel, perdón…Gamonal, se retratan por sí mismos con los insultos y descalificaciones que le regalan…simplemente por no compartir sus dogmas. Eso justamente es el fascismo, utilizando el término en una acepción no histórica, evidentemente, sino peyorativa, porque el Fascismo nada tiene o tuvo que ver con semejantes individuos. Saludos cordiales.

    Me gusta

  9. smartinez dice:

    Això que afirma:

    «De sempre, l’assoliment de qualsevol objectiu polític ha passat per la racionalitat i el respecte a les normes democràtiques.»

    És fals, en la història, en la observació de l’estat actual, en les seves pròpies idees que ens explica, en la teoria i en la pràctica. «De sempre» és paraula grossa. I ser demòcrata demana un esforç, no ve així per lleis materials «de sempre».

    Me gusta

  10. Arnau dice:

    La parrafada històrica que li fas a l’indígena només et serveix per desviar l’atenció sobre el moll de l’òs, però no t’allibera de la pregunta que us rossegarà per dins mentre siguem capaços de seguir-la plantejant.

    On penseu vosaltres, els del PSOE, que són els límits de la voluntat popular? En la democràcia i en el vot de les persones o en la Constitución española, pactada amb el feixisme espanyol?

    Què sou més, demòcrates o espanyolistes?

    Me gusta

  11. smartinez dice:

    Els socialistes espanyols teniu una sèrie de problemes que van directament lligats a voler defensar un espanyolisme que ha esdevingut sovint, i actualment ho és, criminal. Ho és en diferents sentits, i el que ve al cas aquí és el de la intoxicació ambiental i la misèria intel·lectual de les seves idees i praxi polítiques. Cosa que deu afectar fort a la seva capacitat d’observació, en no veure que pel que fa la consulta d’Arenys de Munt, que és el mateix que dir que pel que fa a la nostra independència, han coincidit i s’han fet foto al costat i recolzant els falangistes, defensant els seus dogmes (inacceptables). I suposo que deu ser aquesta manca de visió el que no els deixa veure que l’han cagat, ni valorar bé el sentit de la crítica de líders europeus a aquesta apologia del feixisme, per exemple, ni la magnitud del canvi que representa que així de clar ho hàgiu hagut de cridar es espanyolistes.
    És bo, perquè un cop vist això hauria de resultar fàcil veure que la seva consigna, i escut en les seves paraules, de «El Imperio de La Ley» és un engany per la política.
    Com deia ahir en Villatoro, davant l’independentisme i la nostra independència, Espanya ha de triar ara si es posa entre els països que parlen de tancs o els països que parlen de política i economia.
    I ja veiem que no hi ha arguments unionistes, més que les males raons dels tancs, i de dogmes com la «Sagrada Unidad» i altres misèries.

    Me gusta

  12. LluisC. dice:

    Sr Suñer, jo l’animaría a seguir en aquesta línea, cada vegada que algún diregent espanyolista (sigui PSC-PSOE, PP, UPyD, C’s, Falange, etc…)obra la boca l’independentisme creix.
    Anims, i a seguir per aquest camí, ens faciliteu molt la feina de convencer la gent.
    Moltes Gracies !!!

    Me gusta

  13. Espanya únic dogma dice:

    treguis l’ESO. Escriu pitjor que les meves filles de primaria. Vosté és nacionalista espanyol, gosaria negar-ho? És capaç d’argumentar-ho?

    Me gusta

  14. Jordi dice:

    Xarnego que no saps ni parlar sense esfereir. espanyol, en minúscula, demagog. Saps molt bé quina idea serveixes, la del robatori, l’etnocidi i la màfia ètnica anomenada PSC. Està molt condensat però fins i tot desenvolupat completament no ho capiries. Heu d’acabar com Cartago.

    Me gusta

  15. Miquel dice:

    La consulta d’Arenys de Munt ha estat un primer pas. I el millor de tot és que saps que és així.
    Creo en el potencial de los pequeños cambios, de los pequeños avances. Podemos ponernos metas elevadas pero son las pequeñas cosas las que van moldeando nuestra ruta día a día.
    Et sona d’alguna cosa?

    Me gusta

  16. Regidor? dice:

    En tot cas, serà fEixistes i no fAixistes… no costa res passar el corrector abans de publicar-ho senyor regidor…

    Me gusta

  17. ciutadà de Arenys de Munt dice:

    Les pintades a la seu del PSC d’Arenys de Munt eren fetes pels Ciutadanos

    Me gusta

  18. ot dice:

    Amb afecte…

    Ets gairebé analfabet, en la forma…i en le fons.

    Ho sento per tu.

    Me gusta

  19. Resposta múltiple:

    Agraeixo els esforços per intimidar-me, em fan més fort. També agraeixo els suports, sé que no estic sol.

    Jo parlo amb fets objectius: la legalitat. Un alegalitat que ha servit per dur la pau i establir un sistema democràtic envejat arreu del món. Millorable, però envejat.

    Que hi hagi elements que no agradin, és, fins i tot, normal. Pretendre fer creure que la pantomima d’Arenys diu res o te cap valor és una altre cosa.

    Només hi ha una evidència de tot això: tenim una democràcia suficientment madura per admetre disquisicions i personatges antidemocràtics.

    I jo, respecte a tots els que volen insultar, amb sinceritat, haureu de treballar una mica més. Argumenteu d’una vegada i no actueu com nens de pati d’escola, aquells que dieun «i tu més…» jo argumento, vosaltres insulteu: això és el faixisme de baixa intensitat…

    Me gusta

  20. ot dice:

    feixisme, que no ‘faixisme’

    Vols més arguments?

    Gràcies per la resposta. M’agrada veure com xiscleu…

    ànims i ‘aupa españa!!’

    Me gusta

  21. Arguments dice:

    constitució = legalitat

    referendum = democràcia

    Per molt poderosa que sigui la mafia del PSOE a Catalunya mai aconseguireu canviar el significat dels mots. Demana arguments però vostè no en dona ni un. Com pot odiar així la terra que l’ha acollit?

    Me gusta

  22. sal dice:

    Ernesto Sune, ets un unioniste, axis de clar i axis de senzill. Defenses un estat contra un país que no te estat perquè el van vèncer en una guerra desigual.

    Si vols invocar a la democràcia, hauràs de recolzar que la ciutadania sigui consultada,un referèndum, sinó, no deixes de ser un totalitari disfressat de xai.
    I comença a donar raons positives perquè ens cal als catalans seguir dins l’ estat que ens espolia- aquesta es la principal raó de les arques buides d’ Arenys de Munt i 900 pobles mes!

    Me gusta

  23. LluisC. dice:

    Sr. Suñer, jo no crec que a l’anterior post l’hagi insultat, però s’hi s’ha sentit ofès, li demano mil disculpes, no era la meva intenció, creguim. Jo l’hi agraiexo, sincerament al PSC, que finalment s’hagi tret la careta, i es presenti com un partit espanyolista (cosa que alguns ja sabiem de fa temps, pero que d’altres no s’en han adonat fins ara). Crec que és mol millor jugar amb honestitat i amb les cartes sense marcar al cim de la taula. Vosté parla de «legalitat», terme molt nombrat aquests últims dies.
    Y amparant-se en aquesta legalitat, alguns han volgut prohibir, ofegar, ridiculitzar, boicotejar, una iniciativa d’un grup de ciutadans que mitjançant una consulta, volien saber qué en pensava la gent sobre la independència de Catalunya.
    Tot aixó m’ha fet recordar temps passats, en els que era jovenet, en els quals també existía una «legalitat» que ho prohibía tot per sistema. Inclús, en aquells temps, campaven per les ciutats grups força peculiars (Cristo Rey per exemple)estomacant a tort i a dret, cosa que per sort ja no poden fer ara veient els quatre micos de Falange que van anar a fer el présec a Arenys, aixó si «legalment».
    Que li semblen aquestes coincidencies?? Han passat més de trenta anys i els aconteixements d’aquests dies m’han fet reviure la meva joventut. Una cosa si ha canviat, ho reconec. En aquells temps hi manava un dictador a Espanya, ara hi manen els del PSOE, els seus socis.
    Un petit detall: Jo l’hi puc assegurar que en la consulta d’Arenys, no s’ha utilitzat cap mena de cens.
    Cosa que m’extranya de que no s’hagi informat, si jo ho he pogut fer, que soc un simple mortal, hem sorpren que vosté no ho hagi fet.
    Com han fet les votacions sense cap cens?
    Donç miri, aqué sería una mica llarg d’explicar, però qualsevol informàtic del seu Ajuntament n’hi pot fer cinc centims.
    En definitiva, Sr. Sunyer, li torno a repetir el meu agraïment perque amb actituts com la seva, legals per suposat, només faltaría, ens facilita a molts la tasca de poder convencer a moltíssima gent de que España no és un bon negoci per Catalunya.
    PD: reitero les meves disculpes si en algún moment s’ha sentit insultat, no ha sigut mai la meva intenció.
    Gracies.

    Me gusta

  24. Marc Pérez dice:

    Zapatero i Chacón amics de la Falange i de Franco. Violents; com ETA.

    Me gusta

  25. Resposta a LuisC:

    En cap cas m’he sentit insultat. Ni per vost`+e ni per ningú dels que ha expressat, lliurement, la seva opinió en aquest bloc.

    En molts casos es llencen fal·lacies i copmparacions sense sentit amb l’objectiu de molestar. Jo no m’he sentit molestat ni acovardit. Sé que he encertat i aixì s’ha esvalotat el galliner.

    En tot cas, la discrepància és de demòcrates, l’insult, l’ofensa i la imposició és de faixistes.

    Me gusta

  26. LluisC. dice:

    Estic completament d’acors en la seva última frase.
    En tot cas, la meva intenció no ha sigut altre que fer paler que el PSC és un obstacle real a la independència i a la llibertat total de Catalunya.
    En un moment determinat, vosté parla de llibertat suficient per Catalunya. Perdoni però aquest terme no l’acavo d’entendre. Com es mesura la llibertat per termes absoluts?, per pocentatges?. A mí em sembla que la llibertat es té o no es té. Aquesta afirmació que vosté fa porta implícit que hi ha una «part» de llibertat que no tenim, si només és suficient, jo entenc

    Me gusta

  27. LluisC. dice:

    Repeteixo, jo entenc que no és complerta.
    En altres llocs parla de legalitat, democràcia, il.legalitat, feixisme….Crec que moltes vegades es confonen els termes.
    Una cosa potser legal, però no democràtica i a l’inrevès. La manifestació dels micos falangistas, pot ser tot lo legal que vostè vulgui (legal nomé aquí, a Europa no en sería de legal, que ja té nassos la cosa, per no dir una barbaritat), però de democràtica…permeti’m que en dubti. Si més no la qualificaría de ridícula.
    La consulta d’Arenys (i les que vindran, espero), també pot ser tot lo ilegal que és vulgui, però em sembla que preguntar a un poble que manifesti la seva opinió sobre qualsevol tema, almenys jo, no gosaría qualificr-lo d’antidemocràtic.
    Tot això hagués tingut una fàcil sol.lció. Tots aquests que han intentat que la consulta no es fés, el que hauríen d’haver fet es campanya pel NO. Això si que és democràtic.
    I el PSC, en molts llocs ho hauría tingut molt fàcil.
    Allà a on el PSC té més éxit electoral, és a on hi viuen més ciutadans espanyols a Catalunya, que probablement s’haurien decantat pel NO, i tots contents. Això SI que és democràtic.
    Ës com si en un Ajuntament, al davant de la posibilitat de perdre l’Alcaldía en mans d’un partit determinat, aquest prohibís les eleccions, en comptes de fer campanya pels seus interessos i per recollir vots.
    O és que considera que tenen més drets els falangistes que els veins d’Arenys?.
    Permetim finalment que l’hi recordi dues coses.
    Aquesta «legalitat» espanyola que vosté tent li agrada i esmenta sovint té més forats que les bragues d’una puta (i perdonim la expressió, no n’he trovat cap de més adient).
    I per últim, recordar-li que el dre d’autodeterminació dels pobles, està reconegut per la ONU, si no vaig errat.

    Me gusta

  28. Resposta a LluisC:

    Si em permets una observació hi ha un error en el teu postulat. És evident que la manifestació del poble és la base de la democràcia i que la voluntat popular és que ha de primar. Però aquesta manifestació i aquesta voliuntat ha de tenir garantíes, d’una banda de seguretat i d’altra de compliment de la legalitat.

    A Arenys de munt no va complir-se cap de les dues.

    La legalitat que esmento és la que ens permet gaudir de llibertat i pau i les actuacions fora de la llei, ens agradi aquesta o no, han de ser sancionades. I si no estem d’acord amb la Llei, canviem-la doncs, si Catalunya volgués ser realment independent votaria massivament en les eleccions autonòmiques a un partit independent i que jo sàpiga, fins ara, no ha estat així.

    La voluntat popular ha d’expressar-se pels mecanismes vàlida i reconeguts i no com li roti a quatre aixerebrats que no fan més que semblar la discòrdia i el neguit a més de donar una imatge falsària de la realitat.

    En tot cas, i no vull dir que vostè ho hagi fet, si que he rebut molts insults i pocs arguments i això és el que fa més forta la meva posició.

    Me gusta

  29. De primer: sou encaixistes.

    De segon: els qui volem la independència no acceptem aquesta «democràcia» ni el seu ordenament jurídic. Aquesta legalitat no és la nostra legalitat, sinó imposada per la continuïtat del transfranquisme a través de la monarquia borbònica. A la seva Constitución, article 8, hi diu ben clarament que «las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional.» Molt democràtic, oi?

    De tercer: farem el que calgui, per vies no-violentes, per aconseguir-ho. Caigui qui caigui i peti qui peti.

    Finalment,

    La resta és voler fer-nos passar bou per bèstia grossa.

    Me gusta

  30. Carai, quins collons! un socialista exigint «racionalitat i el respecte a les normes democràtiques»!. Precisament vosaltres, els del terrorisme del GAL, de les mans tacades de sang, de la corrupció, del cop d’estat «legal» a Euskadi, de l’incompliment de les lleis, de les campanyes de linxament de Carretero i Laporta, de les intoxicacions mitjançant El Psoeriódico, TV3, Nicaragua Rádio….Si Serra i Moret, Raventós o Pallach aixequéssin el cap!. Heu passat del catalanisme d’esquerres al corrupte liberalisme conservador espanyolista.

    Me gusta

  31. LluisC. dice:

    Qualsevol pais que hagi assolit la independencia, mai ha estat sota la «legalitat» del pais opresor. Es un peix que es mosega la cúa. El sol fet de declarar una independència, és sempre «ilegal» per algú. Si ens haguessim parat en el concepte «legal» ó «ilegal», encara tindríen vigència les lleis franquistes.
    El que jo l’hi estava parlant era dels conceptes «lícit» ó «ilícit». Y aquí entrem en un concepte filosòfic de la societat. Vosté, hem sembla, redueix els nostres dirigents com a simples gestors d’unes normes «legas», indiferenment si sont justes o nó.
    Miri, en la meva humilt opinió, la Constitució Española, es va fer, entre altres coses, per fotre a Catalans i Vascos. Ës la meva percepció subjectiva, i per no fer emprenyar massa als fatxes i al exèrcit, es van haver de fer concessions indignants.
    El que és realment greu, es que ara, aquesta Constitución, s’utilitza pels espanyols com un Codi Penal, per reprimir als Catalans.
    Si no recordo malament el Sr Zapatero va dir que en ausència de violència es podía plantejar qualsevol tema. Ja ho hem vist, ens ha enviat la justícia espanyola i a la Falange, per intentar ofegar al poble català.
    Si que té raó en lo que diu que a l’hora de les votacions, no s’ha votat massivament a una opció independentiste, i això és degut a varies raons:
    La primera és que no crec que hi hagi cap formació que presenti aquesta opcció com a prioritària, de moment, i l’altre, és una victòria del dictador, si, si del dictador, ara lhi ho explico.
    Durant els anys 60 i 70, molta gent d’¡Espanya, va haver de venir a Catalunya pel estat de subdesenvolupament en que es trovaven els seus llocs d’origent. Aquestes migracions van ser afavorides pel règim franquista. D’aquesta manera s’ha aconseguit que a Catalunya hi hagi més espanyols que catalans.
    És un dels motius pels quals el PSC obté aquesta quantitat de vots. Molts d’aquests espanyols voten PCS, pero en els fons el que volen votar és PSOE.
    Aquella famosa frase del Sr Pujol que deia que català és tot aquell que viu i trballa a Catalunya, per a mí no és correcte. Un català es tot allò més el sentiment de que s’en vol sentir.De tota aquella massa d’espanyols vinguts a Catalunya, dubto que un porcentatge molt alt s’en senti de català. És aquest l’obstacle més gran par la independència de Catalunya.

    Me gusta

  32. Resposta a Xavier Borràs:

    La legalitat no es teva, ni meva ni de ningú: És. És la que hi ha, i sino, utilitzeu els mecanismes legals per canviar-la, però no em vingueu amb romanços de baixa estofa.

    L’acció per vies «no-violentes» deixa fora la pamtuflafa d’Arenys: hi van haver danys, pintades, insults, amenaces…

    Resposta a Quico Ventallò:

    Ja ho entenc, si tots els socialistes sóm del GAL vol dir que tos els Catalans Nacionalistes i que Volen una Catalunya Independent són Lluis Millet, no?

    Resposta a LluisC:

    Mirau, la capacitat d’independència està estuipulada per les colìnies oprimides. Com ja vaig respondre anteriorment Catalunya va escollir aquesta situació i forma part d’Espanya en tant que va ser la seva creadora cun va sumar-se com a Corona d’Aragó.

    Si voleu retocedim a l’home erectus a veure si podem rascar alguna cosa…

    Per cert, fa molot de temps que els nacionalistes van perdre la potestat de donar títols de catalans bons i dolens, de fet tots som catalans…

    Me gusta

  33. popota dice:

    Benvolgut Ernesto,

    Creus que són feixistes els que van muntar una consulta sobre l’autodeterminació del Sahara al parlament andalús amb la colaboració del PSOE?

    Creus que va ser feixista que el govern Aznar no prohibís aquella consulta?

    Gràcies,

    Me gusta

  34. Un de Teià dice:

    Tot el seu escrit em sembla lamentable -pel baix nivell- i contradictori -pel contingut-. Vaja, digne d’un regidor socialista, perquè ens hem d’enganyar.

    Consideracions al marge (opino que el PSC és un partit format per venuts, malalts d’auto-odi i arreplegats a parts iguals), s’ha de ser molt cínic per rematar l’article deixant entreveure que és per culpa del referèndum que a Arenys hi pot mancar algun tipus de servei bàsic. És demagògia de baix nivell (nivell de regidor socialista). Plantegi’s si no és més greu, potser, que se li estigui pagant el sou de president de la Generalitat a una persona sense cap mena de formació (recordi que en Montilla, per formació o mèrits personals no podria treballar a l’administració que presideix ni com a funcionari: no arriba als nivells mínims exigits) que, a més a més, no ha estat escollit pel poble.
    Els serveis bàsics manquen per tota la patuleia de ganduls i aprofitats que manté el PSC.

    En quant al calificatiu de «quatre arreplegats», voldria manifestar-li amb el mateix respecte que mostra vostè, que «quatre arreplegats» sou, precisament, els que formeu part del PSC: un partit sotmès a un altre partit (PSOE), format bàsicament per inútils que, al no ser capaços de guanyar-se la vida d’una manera digna, opten per afiliar-se a un partit polític. Gentussa de baixa estofa sense cap mena de formació ni educació que assalta el poder a quanta institució pot. Això, i gent sense cap mena de principi que, per insignificància personal, s’afilien per tal de «manar». Allà on sigui.
    I per últim, hi tenim llepaculs de la talla d’en Joan Ferran o vostè mateix, que per tal d’un copet a l’esquena fan el que calgui. Botiflers, venuts, els típics que corrien a fer-se amics de l’enemic per tal de sentir-se considerats. Recadets. Allò que en el vostre idioma en dieu «correveidiles».

    Si a nivell personal em sembla vostè un imbècil integral, el fet que escrigui des de la seva condició de regidor del Masnou em fa venir fins i tot basques. Que el Masnou estigui governat per forasters assaltants com qualsevol poble deprimit de l’extrarradi gairebé em fa plorar. Menys mal que, un cop recuperat el seny per part dels masnovins i les masnovines, en poc més d’un any s’hi posarà remei al tema.

    Me gusta

  35. Javier dice:

    Sr. Suñé,

    Me gustaría aportar algunas apreciaciones que creo son importantes precisar:

    – Democracia no es lo mismo que constitución. En el Reino Unido tienen democracia y ninguna constitución. La constitución es una ley que nos hemos dado (o nos han dado otros, yo no la voté) y que como tal es cuestionable. La única cosa no cuestionable, que podemos decir que está por encima de la democracia, son los derechos humanos. En todo lo demás, la democracia siempre está por encima de las leyes, vigentes o no. Y preguntar al pueblo si quiere formar un país propio, por muy ilegal que sea en el ordenamiento jurídico vigente (como no, ¿conoce algún caso que no sea así?), es perfectamente democrático. Por si no lo sabe, la Unidad de España no está entre los Derechos del Hombre.

    – El fascismo es un movimiento social que todos conocemos por experiencia propia o de nuestros antepasados a través del franquismo. Tildar de fascistas a la gente que busca la independencia de su país es algo que va de lo demagogo al simple insulto sin argumentos. El fascismo es algo demasiado serio como para que usted lo utilice con esa ligereza, más aún cuando en Arenys usted podría ver a los auténticos fascistas, los herederos del franquismo, en vivo reivindicando su España «por cojones» Una, Grande y Libre. Vaya usted a decirle a toda esa gente que salía en la tele encantada de la vida por la oportunidad de votar lo que quieren, ancianos, mujeres, señores corrientes, etc. vaya usted a decirles que son unos fascistas, muchos de ellos con edad de recordar cómo se les recriminaba y a veces multaba por hablar su lengua, el catalán. Vaya, hombre, vaya.

    – Puede usted llamar «pantuflada» la consulta realizada en el pueblo de Arenys, no lo dudo, pero no espere que ante un claro insulto a más de 2600 personas que fueron a votar ese día, la gente le respete. Menos aún cuando va insultando a los propios foreros que aquí participan (llamando «indigent» al que firma como «indígena», por ejemplo). Por otro lado, me parecen también de muy mala educación algunos comentarios que aquí se han escrito. Si usted quiere tener una discusión sobre este tema, valdría la pena que lo hiciese de manera argumentada y sosegada, y no a golpe de insulto. Le daría más credibilidad y le quitaría algo de razón a los que ven en usted un reflejo de una España que les repatea sobremanera por esa actitud de chulería y prepotencia que tanto la caracteriza. Se comporta usted como un mamporrero.

    Me gusta

  36. marc dice:

    Però vostè de què va? Com s’atreveix a qualificar de feixistes els organitzadors del referèndum? Jo li fotria una querella. és un pobre home i hauria de tenir una mica més de respecte per les víctimes del feixisme. I «quatre arreplegats»?
    I vejam si aprèn a escriure una mica, ja que el nivell és insuperable.

    Me gusta

  37. Respuesta a javier:

    Agradezco su tomo comedido. Con todo hay argumentos que no comparto.

    1) Estoy conforme con la definiciñon de democracia y con el símil con Gran Bretaña: No tienen Constitución. Pero sí tienen unas normas básica de funcionar que se respetan. Hay Parlamento y Cámara de representantes. Y existe una legalidad vigente que acota lo que puede hacerse y lo que no.

    Cuesta creer que no distinga entre que una asociación pregunta a que lo haga un Ayuntamiento. El primero, como he dicho ya, no genera un problema, en el segundo sí.

    2) Fascistas fueron los que se rebelaron contra la 2a República. Fascistas los que sometieron a España durante 40 años. Fascistas los que asesinan personas con bombas, llámese ETA o Terra Lliure. Fascistas los intransigentes que pintaron GORA ETA i FEIXISTES en la fachada de la sede del PSC de Arenys de Munt.

    3) Posiblement me he excedido en mis comentarios por lo que pido disculpas. No creo que insultando se llege a ningun sitio. No pretendo ser modelo de nada. No quiro imponer mi forma de pensar únicament digo lo que pienso. Entiendo que haya personas a los que no gusta igual que hay otros comentarios que no me gustan a mi. Pero esta DEMOCRAQCIA permite el intercanvio de opinión.

    Hablemos, pues de los probleas. Y si hay una parte de peronas que desean la independencia que utilicen los mecanismos legales. ¿Que es dificil? Seguro, en Quebec llevan muchos años haciendo referendums y no ganan nunca…

    Me gusta

  38. Resposta a Un de Teià:

    Veu, vostè és un clar exemple de Faixista visceral que transpua odi. Sort que conec Teià i les teiananques i teianencs i segur que vostè deu ser l’excepció.

    Amagat darrera un inconfesable nom s’oculta una avergonyit incapaç d’aforntar, cara a cara el que pensa: a més de faixista és un COVARD.

    D’aquestS si que en conec uns quants. A la vida s’ha d’aforontar les concequències del que pensa. Tregui’s la careta i parli a cara descoberta.

    Me gusta

  39. Guillem dice:

    Benvolgut Ernest,

    La secsessió dels Estats Units respecte d’Anglaterra o bé la Guerra de la Independència espanyola contra França foren trencaments de l’ordre jurídic. També els condemna o bé creu, com jo, que la llibertat de l’individu de definir les fronteres de la seva comunitat política passa per sobre de qualsevol llei que l’obligui a pertanyer a una altra comunitat política?

    Me gusta

  40. Espanya únic dogma dice:

    Toix, més que toix

    Me gusta

  41. Un masnoví sorprés dice:

    Sr.Ernesto en primer lloc estic sorprés per les seves opinions tan esbiaixades i contradictòries de considerar com a feixista el fet que un ajuntament organitzi la cel-lebració d’un referèndum en una població propera al nostre poble.El referèndum és precisament la màxima expressió de la democràcia.Com pot ser,llavors, un referèndum titllat de feixista per ser organitzat per un ajuntament?Des de quan organitzar una votació és una actitud feixista? No tergiversi,el feixista és precisament aquell qui impedeix que es cel-lebri el referèndum.I tampoc crec que per defensar una postura espanyolista com la del PSOE faci falta considerar una part de la població d’Arenys o d’on sigui com a propers a una ideologia feixista que no existeix a Catalunya pero sí a Espanya(falange).El més proper actualment al feixisme són precisament algunes actituds del seu partit que, per exemple, es nega a suprimir el impost de successions,impost que,com tots sabem, expolia de forma brutal(el 30%)el patrimoni de totes les famílies catalanes quan en mor un dels seus membres.És més,vosté no és la persona més adecuada per parlar sobre actituds democràtiques quan recentment,i vosté mateix ho ha reconegut, s’ha liat a bofetades a la porta de l’Ajuntament de la vila.
    En segon lloc em sorpèn la seva manca d’aptituds per escriure en català d’una forma mínimament decent i sense cometre tantes errades essent vosté el Tinent d’Alcalde del Masnou..

    Me gusta

  42. Carles dice:

    Sr. Suñé, em sembla que està massa encegat amb España i en ser español. Diu que vostè és català i per tan és español. Ser català no vol dir ser español. Els hi pot explicar això mateix als catalans de Catalunya Nord a veure quina cara hi posen?

    Me gusta

  43. popota dice:

    Benvolgut Ernesto,

    Creus que són feixistes els que van muntar una consulta sobre l’autodeterminació del Sahara al parlament andalús amb la colaboració del PSOE?

    Creus que va ser feixista que el govern Aznar no prohibís aquella consulta?

    Creus que s’hauria d’investigar l’ús de diners públics en la organització de tal consulta?

    Creus que s’hauria d’investigar la participació de parlamentaris andalusos i de funcionaris autonòmics en aquella consulta?

    Creus que la organització de tal consulta va fer que el parlament andalús no s’ocupés dels problemes de la gent?

    Estàs assabentat de que Millet, a qui titlles d’independentista, és patró de la FAES, la fundació política que rep més caler públic per part del gobierno del reino?

    Gràcies,

    Me gusta

  44. pere dice:

    Quan siguem independents, l’escòria com tu ho tindreu clar.

    Me gusta

  45. feixista dice:

    Tu sí que ets un arreplegat, un mediocre que no sap escriure, un frustrat, un traumatitzat que es deu passar una hora per escriure un carta infumable. Tu sí que ets un feixista, botifler, renegat. Ja et dic ara que te n’aniràs al jutjat.

    Me gusta

  46. carallot dice:

    Ja tens el teu minutet de glòria, imbècil.

    Me gusta

  47. Andreu Miró dice:

    PSOE igual a Falange

    Me gusta

  48. rafael colliure dice:

    La visión imperfecta, espanyolet inútil i cregut.

    Me gusta

  49. Oriol dice:

    Potser els més feixistes de tots sou els del PSC-PSOE, que només us valen els vots de la gent si és que us voten a vosaltres i no per consultar el què al poble li doni la gana.
    Em cauria la cara de vergonya de dir feixistes als organitzadors d’una consulta. Vés a Europa a diga’ls-ho. Si et tracten d’home de les cavernes no et queixis, que jo ja t’he avisat.

    Me gusta

  50. Gos Gànguil dice:

    Que divertits que resulteu els espanyolots….ha, ha, ha. En fi, reconec que m´he divertit mooolt, ara bé, em nego a creure que això ho hagi escrit algú com vosté. No m´ho puc creure Sr.Ernesto. Jo tornaria a primària; de jove no fumaria porros ni em deixaria grenyotes brutes; i sobretot prendria fortasec per tallar la diarrea mental que gasteu tu i els teus. Bé, l´escrit no el penso ni comentar perque no paga la pena perdre més temps amb gentola mediocre com vosaltres….au, a fer la mà!!

    Me gusta

  51. Gràcies Arenys dice:

    amb la cara de capullo que tens és normal que diguis aquestes bajanades.
    Ves-te’n a viure a España i deixan’s tranquils
    Suposo que és el cognom el que et fa dir aquestes tonteries. Ai els Sunyer, quan us vau passar a dir Suñé… em recordes tant al Serrano Suñé!
    INDEPENDÈNCIA

    Me gusta

  52. Ismael dice:

    Algú ens podria aclarir per què els nostres representants públics no saben escriure en la llengua del poble que diuen defensar? Sr. Suñé: «coaccións», «faixistes», «pitxor» … Anar-li fotent, noi. Seria demanar massa que els nostres representants acreditessin un nivell de formació mínimament acceptable?
    Per cert, bon home, titllar de «faixista» -com Vostè escriu- a qui organitza una consulta i equiparar la seva condició moral a la dels de la Falange, només pot sortir del retorçat magí d’un socialista. D’un socialista d’aquests del mateix partit que els de la Pajín i la conxorxa familiar de l’urbanisme de Benidorm, o dels de (posats a demanar investigacions com Vostè fa) l’insigne delinqüent, condemnat en ferm i havent passat merescudament per la garjola, Sr. Josep Maria Sala … únic polític català demostradament corrupte … i com no podia ser d’altra manera, elevat a responsable de formació del partit. I és que els sociates catalans d’escriure en català no en saben gens, però de fotre la mà a la caixa en tenen doctorats de tota mena.
    Aaii Suñe, ai Suñé … mira que si de cop i volta ens dóna per començar a investigar l’expansió urbanística del Masnou dels darrers anys … N’hi ha que, creu-me, més val que calleu.

    Me gusta

  53. Un altre de Masnou dice:

    Tot el que demostra amb el seus comentaris, senyor Regidor de El Masnou, és la seva ràbia continguda per haver-se quedat fora (juntament amb els seus companys de partit d’Arenys) d’una consulta democràtica i mirar de defensar una postura que no té cap mena de defensa. Prefereix destruir que mirar de construir. Així ens va amb el vostre President Montilla… quina pena de partit.

    Me gusta

  54. Joan dice:

    Fins hi tot gent com vostè tindrà dret a viure amb llibertat en una república catalana independent. Per això nosaltres som els bons i vostè el dolent.

    Me gusta

  55. […] esta forma, por el contenido de mi post Resposta al post L’eix espanyol (La Falange-Ciudadanos-PP-PSOE) que fue una respuesta a un escrito realizado en la web independentista Bloc Gran del Sobiranisme […]

    Me gusta

  56. Ramon Pujol dice:

    Soc membre de la Comissió Organitzadora de la Consulta i membre de l’executiva d’ ERC, vam condemnar les pintades i les trucades al PSC-PSOE
    i ara mateix acabo de parlar amb un membre històric del PSC a Arenys de Munt i m’ha agraït aquest gest.
    La consulta l’hem organitzat la Comissió Organitzadora.
    L’Ajuntament tan sols hi donava sopor.
    No hi ha cessió del despatx de l’Alcalde.
    L’Alcalde i l’Alfons Molons hi participen a nivell particular.
    No hi han participat funcionaris.
    No s’ha utilitzat diner públic.
    No hem utilitzat ni el padró ni el cens.
    No som quatre, som totes les forces polítiques d’Arenys de Munt menys el PSC.
    De la sagnia de l’Ajuntament el PSC es culpable, còmplice i col·laborador dons te responsabilitats al govern municipal d’Arenys de Munt i justament els regidors del PSC Rosa Albiol 2ona. tinent d’alcalde i Regidora de Festes i Igualtat de Gènere i Santiago Morell Regidor de Sanitat i Gent Gran , son socis de govern amb l’Alcalde i el regidor de CiU Sr. Molons; ERC està a la oposició.
    Esperem una rectificació per part seva i del PSC del Masnou dons ha insultat i vexat a tots els membres de la Comissió Organitzadora i a la majoria de ciutadans d’Arenys de Munt.
    Ramon Pujol

    Me gusta

  57. Masnovina dice:

    Sr regidor del Masnou , feu una mica de pena…

    Me gusta

  58. Un altre de Teià dice:

    Sr. Suñé,

    Respecto la seva opinió. Però ha d’entendre que això que vostè exposa, és el que, en tot cas, penseu aquells catalans que manteniu la grafia «Ñ» al cognom, i que teniu noms com «Ernesto». Des d’aquest punt de vista, doncs, és comprensible el seu nerviosisme davant de qualsevol intent nostre per alliberar-nos d’immigrants sense ganes d’integrar-se.

    Però respecti que nosaltres els catalans pensem diferent. I no s’extranyi, doncs, si duem a terme actes de reafirmació nacional. Pensi que si el seu país estigués en perill (aquell on la gent porta noms com «Ernesto» o té cognoms amb la grafia «Ñ») faria exactament igual que el que fem nosaltres pel nostre.

    Som catalans. I no crec que tinguem a ningú vivint al nostre país per obligació. La mateixa llibertat q

    Me gusta

  59. Un altre de Teià dice:

    (Segueixo)
    Deia que la mateixa llibertat que hi ha per entrar, hi és també per sortir.

    Dit tot des del respecte, que consti.

    Me gusta

  60. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Resposta al senyor Ramon Pujol:
    1.- No ha hagut un rebuig públic de les pintades, insults i amenaces rebudes pels meus companys i companyes d’Arenys de Munt i si ha estat tal i com vostè diu, de forma particular, tot i tenir valor no és el mateix, com ha de comprendre.
    2.- La Consulta ha estat promoguda per una part del consistori d’Arenys de Munt, votada en plenari municipal i vostès van intervenir per la prohibició judicial a l’Ajuntament d’efectuar una consulta fora de les competencies municipals.
    3.- El suport de l’Ajuntament, de forma inicial -ja que desconec si desprès ha fet res més- va ser facilitar tot el necessari per encetar la consulta: urnes, paperetes i treballadors, com es va poder veure per la televisió. Hi havia treballadors municipals, un regidor i era el despatx de l’Alcalde. Diner públic, en definitiva.
    4.- Desconec si han utilitzat padró o cens, però si és cert que els que han votat han estat introduits en una base de dades. Hi ja hi ha persones que han estat assenyalades per no constar: us indegut d’una base de dades que, a més, està expressament prohibida per llei.
    5.- De la sagnia d’aquest i la resta d’Ajuntaments en som responsables tots els electes locals, governin o no, estiguin o no exercint. La responsabilitat esdevè un dels elements que s’assumeix al ser escollit. Però savent els greus problemes econòmics que travessen la consulta sembla més una cortina de fum.
    6.- No considero haver insultat cap de les persones que van votar a la consulta. De fet al meu escrit comfirmava que era legítima en tant que s’organitzés per una entitat del municipi. Les pressions, accions i manca de solidaritat dels grups d’Arenys de Munt envers el PSC per mantenir una posició legítima i respectable. La manca de resposta davant les greus acusacions d’Angel Colom comparant la falange amb el PSC o les pintades a la seu del PSC, els insults, les amenaces… aixì si que mereix una rectificació.
    7.- L’escrit l’he fet jo de forma personal, en cap cas m’he identificat ni com a membre del PSC ni com a regidor del Masnou: he parlat en nom meu. El bloc és personal i en cap cas forma part dels mecanismes de comunicació del partit. És per tant un error pretendre vincular la meva opinió o el meu comentari a un comunicat oficial. És com vostè, tot i ser d’ERC, la seva acció, segons sembla, ha estat com a particular.
    8.- Resto a la seva disposició

    Me gusta

  61. ramonpujol dice:

    Senyor Ernest Suñé:
    1.-La secció local d’Erc i la Comissió Organitzadora van condemnar les pintades en notes de premsa, això te tot el valor i la correcció del món.
    2.-La Comissió es va formar des de el primer dia, el ple i el consistori tan sols ens donava suport logístic com a qualsevol altre entitat del poble.
    3.-Es va deixar una urna a l’Ajuntament que era per el vot per correu, el treballador que es veu precisament està votant,i el senyor Molons surt fent la feina que habitualment fèiem els voluntaris,quant algú volia votar anava un membre de la comissió a fer-ho, desprès es va haver de dur a una casa particular.
    4.- No es va utilitzar ni el padró , ni el cens i vostè ja ho sap.Tan sols DNI o passaport que acredites la residència a Arenys de Munt,un senzill programa informàtic impedia repetir el vot utilitzant només el numero de DNI, això es va destruir desprès.De cap de les maneres es pot saber qui va anar a votar i qui no.
    5.-Es evident que la responsabilitat del actes son dels que el fa, nosaltres assumim els nostres, facin el mateix vostès.De cortina de fum res, la consulta es una cosa i els problemes econòmics una altre .
    6.-Vostè ens ha insultat, diu que som igual de feixistes que els de la Falange just el mateix que diu de vostès l’Àngel Colom que com comprendrà no es Sant de la meva devoció i ja li he dit que no és veritat que no ho condemnéssim, ho vam fer ERC i la Comissió Organitzadora.
    7.-Cadascú és el que és, a la noticia va sortir als diaris com a membre del PSC i regidor del Masnou, li contesto a nivell particular però és evident que ho faig perquè soc membre d’ERC i de la Comissió Organitzadora.
    Si no vol rectificar com a PSC o com a regidor del Masnou ho pot fer a nivell particular.
    8.- Abans de parlar s’hauria d’assabentar de com van anar els fets, estic a la seva disposició per aclarir-li tot allò que es evident que desconeix de la Consulta en particular i d’Arenys de Munt en general.
    Li adjunto els enllaços amb les notes de premsa que condemnen les pintades.

    Haz clic para acceder a Nota_de_premsa_06_09_09.pdf

    Haz clic para acceder a Nota%20de%20premsa%2012%20de%20setembre.pdf

    Ramon Pujol

    Me gusta

  62. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Discrepo de part de la seva explicació ja que no és coincident amb la que jo tinc però, en tot cas, no vull polemitzar més sobre aquest tema. la meva postura ha quedat prou clara.
    Respecte al que diu la premsa jo, com ha de comprendre, no puc fer-hi res. També soc membre de l’agrupació sardanista i de la penya blaugrana i tincs carnet de conduïr i no represento ni als sardanistes, ni als culers ni als conductors. El meu blog no fa al·lusió enlloc a que sigui un portantveu del PSC, ens al contrari, el títol «Opino, luego existo» deixa clar que soc jo l’únic responsable del que s’hi diu. Sigui per bo o per dolent.
    Es per això que no crec necessari rectificar ni a nivell de PSC o com a regidor del Masnou ja que en cap cas vaig parlar des d’aquests càrrecs o responsabilitats. Ratifico que ho vaig fer a nivell particular.
    Pel que fa a les rectificacions que demana, un cop paït el que ha passat i havent reflexionat amb la família, he de dir-li que faré dues: la primera fa referència al fet evident -pels documents que ha aportat- que van condemnar públicament les greus agressions patides a la seu del PSC d’Arenys de Munt, i la segona a l’us d’un llenguatge impropi per adreçarme a la organització; és evident que el terme «feixistes» està fora de lloc. Per que no quedi la meva disculpa com a resposta de post, confeccionaré aquest nit una nota pública de disculpa.

    Resto a la seva disposició

    Me gusta

  63. […] de disculpa Han pasado ya unos días desde que publique las noticias  Resposta al post L’eix espanyol (La Falange-Ciudadanos-PP-PSOE) y ¿Tiene límites la libertad de expresión? y visto desde la distancia quisiera hacer público mi […]

    Me gusta

  64. Tomppa dice:

    Em sap greu, però Ernesto! Desperta’t! Unicament fanatics seren ‘més forts’ quan està confrontant amb realitat! Mira a fanatics al món i pots llegir psicologia a entendre tu mateix! Em sap greu, a mi no imoprta si la gent vol independencia o no, però la gent com tu no mareix res bé en aquesta vida 😦 I fa vergonya que vius aquí a Catalunya on catalans només volen respecta i tu dius que ells està feixisitex quan han patit contra Espanya ja fa 300 anys! Despertat, si us plau!!

    Me gusta

  65. […] Resposta al post L’eix espanyol (La Falange-Ciudadanos-PP-PSOE) […]

    Me gusta

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.