DECLARACIÓ DE SUPORT A L’ESTATUT D’AUTONOMIA DE CATALUNYA

DECLARACIÓ DE SUPORT A L’ESTATUT D’AUTONOMIA DE CATALUNYA

Consell d’Alcaldes del PSC, 12.12.09

L’Estatut d’Autonomia de Catalunya promulgat el 20 de juliol de 2006,després de ser aprovat pel Parlament de Catalunya, negociat, acordat i aprovat per les Corts Generals i ratificat en referèndum per la ciutadania catalana regeix des d’aleshores l’autogovern del nostre país amb total normalitat i ha estat objecte de desplegament en molts dels seus
preceptes.

Però sobre la norma fonamental del nostre autogovern recau la incertesa del pronunciament del Tribunal Constitucional sobre diversos recursos que en qüestionen la seva adequació a la Constitució. Les vicissituds prou conegudes de la tramitació d’aquests recursos s’han traduït en una dilació desmesurada de la sentència constitucional. Aquests esdeveniments causen una legítima inquietudi preocupació en les institucions, la societat i la ciutadania catalanes. La publicació simultània en dotze diaris catalans de l’editorial “La dignitat de Catalunya” el passat 26 de novembre i el recolzament que n’ha rebut de tantes entitats i organitzacions socials que s’hi han adherit, en són la prova indiscutible.

Els ajuntaments de Catalunya, com a part integrant del sistema institucional de la Generalitat, participem també d’aquesta inquietud i preocupació. Ens fem ressò així de l’opinió de les nostres comunitats locals, coherents amb l’esperit arrelat en trenta anys de democràcia local i amb el compromís amb les institucions i el poble de Catalunya des de la proximitat.

En expressar ara aquesta preocupació, honorem el compromís que varem adquirir en donar suport a l’Estatut en el moment de la seva aprovació. Un Estatut que reconeix el paper central dels municipis com a administració més propera a la ciutadania i que reforça el seu paper institucional, en garantir l’autonomia municipal, preveure per primer cop competències pròpies dels ajuntaments, així com la necessitat de comptar amb el finançament necessari per desenvolupar-les. L’Estatut determina també la necessitat d’aprovar una llei de finances locals de Catalunya en el marc de la garantia de la suficiència de recursos.

Posar en perill els avenços aconseguits en l’Estatut, tant pel que fa als Governs locals, com a totes les millores socials, econòmiques, d’infraestructures i, en definitiva, els avenços en l’autogovern de Catalunya, és amenaçar, greument, la cohesió social que tant hem treballat per mantenir a Catalunya.

Per tot això, el Consell d’Alcaldes del PSC volem:

I. Manifestar de forma solemne el nostre convenciment en la constitucionalitat de l’Estatut d’Autonomia de 2006 i el nostre
compromís a defensar-lo i vetllar pel seu compliment. L’Estatut va ser aprovat pel Parlament de Catalunya, negociat al Congrés dels Diputats i al Senat, aprovat per les Corts Generals com a Llei orgànica i referendat pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. És l’expressió de la voluntat de la societat catalana per la qual cal exigir el màxim respecte.

II. Expressar el nostre reconeixement als dotze diaris catalans per l’editorial “La dignitat de Catalunya” publicada simultàniament el passat 26 de novembre, i agrair el suport de les entitats i organitzacions socials que s’hi han adherit, en defensa de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: