El Punt, dimarts 3 d’agost del 2010: Ernest Suñé, Secretari d’Acció Sectorial del Maresme: “Algun problema hi deu haver amb el PSOE”

Ho publica avui el diari El Punt:
Ernest Suñé
Secretari d’Acció Sectorial del Maresme

“Algun problema hi deu haver amb el PSOE”

03/08/10 02:00

El regidor del Masnou considera que hi ha un problema de comunicació, “si no som capaços de fer veure al PSOE la voluntat del poble català”. Tot i això, Suñé assegura que aquestes diferències s’han de transmetre des de la lleialtat i la voluntat de construir, mai des de la fractura.

La decisió del company de partit Castells de no presentar-se a les properes eleccions autonòmiques a la llista del PSC ha generat un estirabot a la resta de partits, acostumats com estan al “ordeno y mando” de les cúpules i a entendre la discrepància com un intent de dividir.

El PSC és un partit que engloba moltes sensibilitats degut al seu tarannà obert i dialogant i és per això que disposa de multituds d’espais de debat i discussió. Ho dic jo que soc secretari d’acció sectorial de la federació del Maresme.

Primer de tot, dir que la decisió és legítima, ja que li correspon a ell manifestar la seva voluntat de seguir des de les llistes del PSC o des de dins del partit, com ja ha manifestat.

En segon lloc dir que arriba en el moment oportú, donat que és ara quan s’estan elaborant les llistes per les diferents agrupacions ja que a primers de setembre hauran d’estar confeccionades les propostes de candidats al Parlament de Catalunya per aquestes per ser votades a nivell nacional.

En tercer lloc, i tot i que no és agradable veure com marxa la gent vàlida que ha estat a primera línia política amb èxits evidents –recordem el finançament-, cal deixar pas als joves fet que sempre es reclama des de les bases.

El propi Castells ha emmarcat la seva decisió per que creu que el PSOE no ha fet tot el que havia d’haver fet per Catalunya, i tot i que és la seva opinió i no puc donar-li la raó si que vull deixar clar que cal refer els ponts que vam tendir al 2008, per renovar Zapatero al capdavant del Gobierno de España.

Cal, doncs, reclamar al PSOE una major implicació a Catalunya però mai hem de caure al parany de la dreta que fa servir la discrepància per intentar dividir-nos.

El PSC és un partit obert i com a tal va manifestar-se el 10 de juny per reclamar l’Estatut que va votar el poble de Catalunya, per que hi seguim creient, i també molts de nosaltres vam manifestar-nos l’11 de juny amb la victòria de “La Roja.

No hem d’oblidar que més d’un 65% de catalans se sent Espanyol i nosaltres representem aquests ciutadans i ciutadanes. El PSC no caurà a la deriva independentista que CiU (Conjunto de Irresponsables Unidos) planteja dia si i dia també: quan no ho fa Artur Mas o Xavier Trias ho fa Felip Puig… Des del PSC en som conscients que no hi cap l’autodeterminació.

És per això que el PSC ha de sortir a guanyar. Guanyar i formar govern sense motxilles incòmodes que limiten i, fins i tot, distorsionen el seu missatge.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: