Pronòstic electoral: CiU guanya el PSC no perd

Les enquestes aposten per una clara victòria de CiU a pocs escons de la majoria absoluta. L’abstenció i la poca tensió de la campanya beneficia l’estratègia de la federació.

El PSC esta fent grans esforços per mobilitzar el seu electorat però no les enquestes continuen mantenint un resultat que, de donar-se, suposaria el pitjor del socialisme català.

Però hi ha encara elements que fan preveure un canvi de tendència: el vot ocult i la mobilització.

Si, el PSC és el partit amb major nombre de ciutadans que, havent votat aquesta força en alteriors competses ara son renuent a manifestar ara el seu vot. I aquest al final, aniran a votar i votaran PSC.

I també és evident que l’experiment tripartit, tot i haver donat un tomb a la política catalana i assentar les bases de la modernitat de Catalunya pagarà el preu de les divergències internes i dels invents secessionistes dels socis del PSC. I el preu ha estat la fredor i manca de mobilització dels socialistes en campanya.

Hi ha, però, un moment on es detectarà la inflexió de la campanya i on, si es donen les circumstàncies que crec, es marcarà clarament el devenir del futur govern de Catalunya: els mítings del Sant Jordi de PSC i CiU.

La coincidència d’aquest espai per fer els mitings finals de les dues forces no és casual i marcarà, de segur, la dinàmica del resultat del dia 28.

Mentre que al PSC li convé omplir el Palau i passar de 20.000 seguidors per inflar-se de moral i, amb Felipe González, recuperar el vot de sempre, un excés d’eufòria i una presència important de CiU serà, de ben segur, contraproduent, ja que molts dels votants no fidels a la federació cercaran altres forces. Al final, CiU arribarà a obtenir 61 diputats, resultat espectacular però insuficient.

En tot cas, l’anunci de Montilla de no renovar el tripartit i de no tornar a presentar-se donarà una empenta al PSC, que tot i perdre vots contindrà el que semblava una gran derrota en un dolç manteniment, amb la obtenció de 37 diputats.

I la resta de forces?

La radicalització del PP i la política d’atacs a Catalunya tindrà un efecte pervers ja que perdrà un important grup de votants moderats en favor de CiU i no es beneficiarà del desgast del PSC, quedant-se amb 13 diputats però mantenint l’estatus de tercera força al parlament.

ERC rebrà un correctiu dur que radicalitzarà els seus postulats. La seva aposta clara pels referèndums secesionistes ha ensorrat les seves expectatives: la pèrdua de la moderació i pragmatisme la deixarà en 10 diputats.

ICV també serà víctima del tripartit i no se’n beneficiarà de la crisi econòmica que farà que quedi amb 9 diputats.

Ciutadans, al que fa nomes 12 mesos tothom donava per mort ha tingut una revifalla i mantindrà els 3 escons, fet que serà considerat com una gran victòria.

I que pasa amb els escons que manquen?

Doncs aniran a parar a la resta de forces, amb moltíssimes possibilitats per la plataforma SI del Laporta i per Alternativa de govern de la Montse Nebrera…

Anuncios

2 Responses to Pronòstic electoral: CiU guanya el PSC no perd

  1. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Sea

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: