Marta Neira es postula per substituir a l’Eduard Gisbert

Arrel de la decisió de l’Eduard Gisbert, Alcalde del Masnou, de no encapçalar la candidatura socialista per a les properes eleccions municipals, ja vaig avançar que el PSC del Masnou hauria d’escollir la persona candidata a liderar el PSC del Masnou.

Aquesta elecció hauria de sortir dels militants o simpatitzants que presentin la seva candidatura i que molt probablement serà el divendres 28 de gener al local municipal de Vienesos.

Doncs, be, avui he rebut una carta de Marta Neira, Primera Secretària del PSC postulant-se com a candidata. Aquesta carta, per la seva força, equilibri i claredat cal que sigui oberta a totes les persones.

I així ho faig:

El Masnou, 12 de gener del 2011

Benvolgudes companyes, benvolguts companys,

Un cop feta pública la decisió del nostre company i alcalde l’Eduard Gisbert a no seguir liderant la candidatura socialista a l’Ajuntament del Masnou, decisió que si bé comprenc m’entristeix com segurament a tots vosaltres, ja que és molt el que li deguem, us escric aquesta carta per oferir-me a encapçalar la candidatura socialista que presentarem a les eleccions municipals del proper mes de maig, i per demanar-vos el vostre aval per ser candidata a l’alcaldia de la nostra ciutat.

Dono aquest pas després d’haver-hi reflexionat molt i de sentir-me preparada per assumir aquest repte i plena d’energia i d’il·lusió per emprendre una tasca que serà extremadament difícil i exigent.

Unes dades bàsiques per a aquells que no em coneixeu gaire: tinc cinquanta-un anys, vaig començar a treballar quan en tenia tretze, sóc llicenciada en biologia i professora d’adults. Estic casada i tinc dos fills, i resideixo en el barri d’Ocata. Estic afiliada al PSC des de fa més de trenta anys.

Els quatre anys que porto de tinenta d’alcalde de serveis a les persones i de regidora de cultura i festes i de la dona m’han donat una experiència molt valuosa per afrontar amb possibilitats d’èxit la més alta responsabilitat de govern del nostre ajuntament. He après de procediments administratius i de pressupostos, de majories i de minories i de la necessitat de comptar amb tothom, membres del govern i de l’oposició, personal de l’ajuntament, entitats i ciutadania en general, per fer la feina ben feta.

I pel damunt de tot he après que, a més de la integritat, les principals obligacions dels polítics són les de saber escoltar la gent, saber prendre decisions i, si cal, saber dir que no i fer-ho donant la cara. Aquesta és I’actitud que crec haver posat a la meva tasca de regidora i la mateixa amb la que estic disposada a assumir el repte de lluitar per l’alcaldia de la nostra ciutat.

Aspiro a representar el nostre partit en les properes eleccions municipals amb les màximes dosis d’energia, d’il·lusió i de passió. Perquè aquesta és la meva manera de ser i de prendre’m les coses, però també perquè estic convençuda de que no hi ha cap honor més gran en política que l’oportunitat de servir la comunitat des de la més alta responsabilitat de govern municipal.

I aspiro fer-ho sobre la base dels tres eixos bàsics que al meu entendre han de configurar el nostre programa electoral i esdevenir les nostres prioritats de govern municipal: treball, cultura i cohesió social. Obtenir oportunitats de treball per a tothom, perquè aquest és un bé dolorosament escàs en la nostra societat assetjada per la crisis, i és essencial per a la dignitat humana i el benestar de les persones. Més i millor cultura per que només així ens farem forts i tindrem futur com a comunitat, perquè el coneixement és la base per ser més competitius i poder generar treball i riquesa i perquè només la cultura i l’educació ens donaran una ciutadania més responsable, més lliure i més exigent. I cohesió social perquè només d’aquesta manera podrem aspirar a viure i conviure en pau, a enriquir-nos els uns als altres i a realitzar-nos plenament com a persones i com a poble i poder oferir un futur d’esperança a les noves generacions.

Sé que són moments difícils. Ho són sobretot per a aquelles persones que no tenen feina o que pateixen dolor, necessitat o discriminació per qualsevol concepte. En un nivell molt diferent, ho són també per a nosaltres els socialistes, que acabem de patir una severa derrota en les eleccions al Parlament de Catalunya i estem cada dia més desgastats per la responsabilitat de governar Espanya en aquesta època de crisis. Sóc conscient d’aquestes moltes dificultats. I em preocupen molt, sobretot les necessitats i el dolor de les persones més febles de la nostra comunitat. Però no m’acovardeixen. Al contrari, m’esperonen a trobar el millor de mi mateixa per afrontar-les.

I us demanaré el mateix a vosaltres, si acabeu elegint-me per encapçalar la nostra candidatura. Podem guanyar les properes eleccions municipals, les guanyarem, però només si tots i cada un de nosaltres hi posem tota l’energia, tota la il·lusió i tota la passió. I la intel·ligència i l’encert en saber interpretar les necessitats de la nostra comunitat i oferir-li un programa i un equip de govern municipal engrescadors i dignes de la major confiança. I si tenim la capacitat d’obrir-nos amb generositat i incorporar propostes i persones de molts sectors i sensibilitats diferents de la nostra ciutat.

En les properes setmanes cercaré l’ocasió de poder parlar una estona amb tots i cadascuna de vosaltres, per aprofundir més en aquestes i altres qüestions i per oferir-vos I’oportunitat de conèixer-me una mica més abans de decidir si m’atorgueu l’aval que us demano en aquesta carta.

Fins aleshores, rebeu una afectuosa salutació.

Marta Neira

One Response to Marta Neira es postula per substituir a l’Eduard Gisbert

  1. […] divendres, assemblea Tal i com vaig suggerir en un post anterior, demà divendres, a l’espai de Vienesos, a les 20 hores, tindrà lloc l’assemblea on […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: