El Punt entrevista Eduard Gisbert: “M’he sentit apreciat”

EDUARD GISBERT ALCALDE DEL MASNOU

“M’he sentit apreciat”

05/02/11 02:00 – el masnou – Gerard Ariño

L'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert (PSC) davant d'un quadre de Xavier Rodés. Foto: G.A.

Li agrada passejar, observar, voltar pel Masnou, apuntar les coses que no funcionen. Ha estat vuit anys a l’alcaldia i marxa ara amb la sensació d’haver complert el que es va proposar: fer un Masnou millor per a les persones. Deixa la política, però assegura que continuarà passejant, observant, prenent notes del que passa. Un luxe per a qui sigui el proper alcalde del municipi.

Com era el Masnou quan el van nomenar alcalde i com és avui?

Després de vuit anys hem fet una bona tasca i satisfactòria per a la majoria de la societat. Hem treballat força i hem avançat tant en programes com en projectes. No m’agrada comparar-ho amb els 24 anys de governs de CiU, però és evident que en 32 anys s’ha avançat moltíssim.

Quines necessitats s’han cobert?

La societat demanava pisos per a gent jove, escoles bressol municipals i un reequilibri d’equipaments i parcs, i hem donat resposta a aquestes necessitats. També hem desenvolupat programes en cultura, educació, promoció econòmica i serveis socials, per posar alguns exemples.

Marxa amb un bon regust?

Sobretot pel tracte que he tingut amb la gent. He estat una persona respectada i al mateix temps apreciada.

Però no sempre es pot agradar a tothom.

Si el que vols és aconseguir el millor per al municipi, has de tenir els millors projectes, però també tenir l’aprovació d’una àmplia majoria política i social. No pots actuar com si fossis diví, però a vegades has de prendre decisions controvertides i saber-les explicar. S’ha de buscar l’equilibri.

Han estat dos mandats diferents, el segon marcat per la crisi econòmica. Li hauria agradat fer més coses?

El més important és governar en funció de la realitat. No pots queixar-te perquè no tens recursos, o estar eufòric perquè en tens molts. El primer mandat es va caracteritzar per engegar projectes i desenvolupar programes, i aquest segon, més aviat per concloure la feina del primer.

La minoria política els ha limitat?

Sempre és més operatiu discutir dins del govern que fer-ho amb els partits de l’oposició. Tot i això, els partits de l’oposició han estat justos, competents i respectuosos, i, en aquest sentit, penso que hem fet una bona feina. L’oposició més dura no és aquella que més agredeix. Hem mantingut un clima cordial.

Va entrar al govern denunciant falta d’equipaments, com analitza la situació actual?

A l’hora de fer equipaments has de ser un gran analista per saber de quins recursos disposes. Amb l’obertura del CAP d’Ocata i Els Vienesos hem millorat l’equilibri territorial.

El Casinet és una assignatura pendent?

No tenia la idea de fer-lo perquè sabia que, econòmicament, era impossible. Fins i tot serà difícil en el proper mandat. Una de les coses que sí que em sap greu no haver engegat és un procés per reformar els dos trams de passeig marítim.

Quin ha estat el seu millor i el seu pitjor moment a l’alcaldia?

De millors n’hi ha dos: la inauguració del segon ambulatori i el cicle de conferències Cap a on anem, que analitzava la situació en plena crisi. El pitjor, les crisis dels interventors.

Anuncios

One Response to El Punt entrevista Eduard Gisbert: “M’he sentit apreciat”

  1. […] Y es que tras ocho años gobernando bien, Eduard Gisbert cede el paso a una nueva candidata: Marta Neira. Y lo ha hecho por la puerta grande, sin subterfugios ni cambios a medio mandato. Eduard marcha sintiendose apreciado. […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: