Demà dissabte inaugurem la nova biblioteca Joan Coromines

La bona feina realitzada durant aquest mandat pel govern del Masnou presidit per l’Eduard Gisbert i especialment la Regidora de Cultura Marta Neira candidata socialista a l’alcaldia es visualitza clarament a la nova biblioteca municipal que s’inaugura demà dissabte a les sis de la tarda i a la que està convidada tota la població.

I realment paga la pena…

Un espai adaptat als nous temps

L’ampliació de la Biblioteca Joan Coromi­nes ha estat una de les fites més impor­tants que han guiat l’activitat municipal en l’àmbit cultural, en el marc d’una gestió política que ha fet una aposta decidida pel foment de la cultura i perquè l’activitat sociocultural, tan valuosa per a l’evolució d’un municipi, compti amb uns equipa­ments moderns i adequats.

D’aquesta manera, aconseguir-ne la renovació i l’ampliació ha estat una fita tan destacada que gairebé es pot parlar d’una nova Biblioteca municipal. Els més de 2.000 metres quadrats de què dispo­sa l’equipament actual gairebé tripliquen la superfície de què es disposava fins a aquesta intervenció, amb la qual cosa ja es pot donar resposta i satisfer les necessitats d’un servei amb una gran ac­ceptació entre la ciutadania. Les xifres ho demostren: el 2009, la Biblioteca va tenir 59.500 visites, 61.000 préstecs, 15.130 usuaris i usuàries d’Internet, i 3.312 con­nexions de Wi-Fi. També se n’ha ampliat el fons, que arriba als 40.000 volums. Hi ha serveis d’autoescolta i autovisiona­ment, 12 ordinadors per a persones adultes i 5 per a infants, Wi-Fi també a la sala infantil, zona de còmic i sala de con­ferències. A més, la bústia per retornar documents funcionarà durant 24 hores els 365 dies de l’any.

Una altra peculiaritat de la nova Biblioteca Joan Coromines és que centralitza tot el fons de nàutica, procedent del Museu de Nàutica del Masnou, amb la qual cosa l’equipament esdevindrà la primera biblioteca especialitzada en aquest àmbit de la xarxa de biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona.

Un equipament concebut per gaudir dels estímuls culturals

L’Edifici Centre, que acull la Biblioteca Joan Coromines, es troba en un pen­dent pronunciat, cosa que determina que tingui dos accessos: l’un pel carrer d’Itàlia i l’altre pel de Josep Pujadas Truch. Ateses aquesta i altres caracterís­tiques de l’edifici, totes les intervencions en matèria de construcció i distribució han seguit el criteri de portar les zones de lectura cap a les façanes, per poder gaudir de llum natural, i de col·locar a l’interior les prestatgeries per aconseguir, així, un espai diàfan, amb parets de vidre per dividir els espais.

Aquesta sensació d’espai obert es re­força amb la il·luminació: a les 8 lluernes existents se n’han afegit 11 de noves d’il·luminació artificial a l’eix central. I perquè la lluminositat no esdevingui un problema d’enlluernament, s’hi ha instal­lat un cortinatge que alhora proporciona una estètica més dinàmica.

Els paviments són de linòleum, material de gran flexibilitat que contribueix a crear un bon nivell de confort acústic, i s’hi poden distingir 4 zones de tonalitats diferents per marcar cada un dels àmbits de l’equipament.

El mobiliari és de color blanc i negre majoritàriament, ja que només s’ha in­troduït el color en determinats elements, com en algunes cadires, la senyalística, els carros i les lletres identificat ives de l’equipament.

Coherent amb les tendències actu­als, el control del consum energètic també s’ha tingut en compte, amb sistemes de graduació de la intensitat de la il·luminació i de detecció de CO2 per adaptar el consum a l’aforament i l’ús.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: