La feina feta… avui i els darrers quatre anys

Aquest matí, tot i les dificultat del temps, l’Eduard, l’Enric, l’Artur, la Montse, jo i altres persones més hem estat en l’acte de presentació de l’adequació dels jardins dels Països Catalans, actuació que s’inicia la setmana vinent –amb més de dos mesos de retard- en la zona que ara és de terra al costat del Colomé i on es faran unes pistes de bàsquet, un espai amb lavabos i una petita tarima per dinamitzar la zona.

El tems i el canvi d’horari ha deslluït una mica l’acte però tampoc es tractava de fer res de l’altre mon… i la gent que ha vingut estava molt contenta…

Seguidament he anat a l’acte que CiU feia a ca n’Humet per a presentar el seu candidat i que comptava amb la presència del Conseller Recoder. Quan he arribat a la porta, a més de varies dotacions de Mossos i Policia Local hi havia un grup d’unes poques persones contràries als laterals… Quan he entrat el Pere ja havia parlat i he pogut escoltar el Conseller… ha parlat de crisi, de problemes i d’aplicar les tisores…. i que la culpa és dels altres, res de nou, vaja!!!

Seguidament he anat al Casino on hi havia l’Aplec Sardanista. Per sort havien previst el teatre com a espai alternatiu ja que els ha plogut gairebé tot el matí. Quan he arribat ha parat la pluja i hem pogut dinar fora amb la Marta Neira.

Com sempre la organització ha estat fantàstica. Felicitats a la junta i a la Carme Pruñonosa en particular.

En acabar he vingut a casa i he estat repassant el llibre Quatre anys de govern (2007-2011) que han impulsat el present i el futur del Masnou, del que us he parlat ja en altres ocasions.

Com ja havia dit anteriorment, us aniré reproduïnt el seu contingut però penso que avui, per a fer-ho fàcil us mostraré “només” les 50 actuacions més destacades d’aquest mandat… I tot i que, per a mi encara podriem incorporar accions importantíssimes com la creació del Centre de Recursos per a Dones, els milers i milers d’Euros invertits a les escoles o les campanyes de sensibilització i de civisme, aquest llistat és prou significatiu….

Llegint el seu contingut estic molt orgullós d’haver format part dels govern de l’Eduard Gisbert que han contribuït, sens dubte, a millorar el Masnou. Ara, més que mai, el socialistes som abanderats del progrés i la modernització, mentre que els altres són els de les tisores…

EL MASNOU BLAU-VERD

MAR, PLATJA, PASSEIG I PORT

1. Pas adaptat a la rotonda de Bellresguard fins a la platja del Masnou i millora de l’entorn a tots dos costats.

2. Passera de connexió del port del Masnou amb la platja del Masnou, per superar la riera d’Alella.

3. Plaça mirador a l’antic Mercat Vell, amb 49 aparcaments i pas adaptat de connexió amb el port.

4. Millores significatives al passeig del Masnou i d’Ocata, bàsicament de mobiliari i espais verds.

5. Millores als serveis de la platja del Masnou i d’Ocata: passeres, dutxes, rentapeus, jocs infantils, etc.

EL MASNOU MÉS VERD I SOSTENIBLE

6. Parc de Pau Casals, de 6.000 m2: mirador, millora de les pistes de petanca, pista de jocs esportius i ampliació amb una pista d’skate i un àrea de voleibol de 1.800 m2.

7. Jardins dels Països Catalans, amb més de 4.000 m2, als quals cal sumar els 1.800 m2 de la segona fase, amb jardins, pista de jocs, guingueta, etc.

8. Soterrament de contenidors de recollida selectiva de brossa, cosa que ha millorat la qualitat ambiental en diferents carrers de la vila.

9. Incorporació de la tecnologia LED de manera signifi cativa en la il·luminació, els semàfors, etc. en diferents carrers del Masnou. També s’ha incorporat el sistema de telegestió per al control del consum energètic.

URBANISME PER A LES PERSONES

10. Accessibilitat per a vianants a les estacions del Masnou i Ocata, instal·lació de semàfors i millora de l’N-II.

11. Rotonda entre la cruïlla d’Alella amb l’N-II.

12. Més de cent noves places d’aparcament, al carrer d’Amadeu I, Vallromanes i la plaça del Mercat Vell.

13. Tarifa integrada de transport públic, nou autobús adaptat, plataformes per millorar l’accessibilitat, i instal·lació de més marquesines.

14. Millores en l’accessibilitat de diferents carrers, entre els quals destaca el Camí Ral, amb passos de prioritat invertida i enjardinament.

15. Planejament de l’Illa Centre, futura plaça del Masnou, que actualment es troba en fase d’exposició pública; superat aquest tràmit, s’aprovarà provisionalment.

MASNOU PER ALS MASNOVINS I MASNOVINES

MÉS I MILLORS SERVEIS SOCIALS

16. Reducció de les llistes d’espera a una setmana i resposta immediata en cas d’urgència en els serveis socials bàsics.

17. Manteniment del pressupost per a ajuts socials per poder atendre situacions extremes.

18. Instal·lació de 433 sistemes de tele-assistència.

19. Tramitació dels ajuts de la Llei de dependència per a 511 persones.

LA SALUT PERSONAL I AMBIENTAL

20. Nou i modern CAP a Ocata, que, a més dels serveis habituals, gaudeix d’una àrea d’atenció a la salut mental i una altra d’atenció sexual reproductiva de la dona.

21. Atenció especial a la prevenció de la salut, amb campanyes com ara la de prevenció de les patologies cardíaques “Passa la ITV de la salut”.

22. Reconeixement de l’espai d’acollida d’animals de companyia com a nucli zoològic gestionat per ADAM.

IMPULS A LES POLÍTIQUES D’HABITATGE

23. Lliurament de 20 habitatges a gent gran al carrer de Josep Tarradellas.

24. Lliurament de 72 habitatges a joves al carrer de Salvador Espriu.

25. Conveni de cessió del solar de l’avinguda de Joan XXIII a l’Incasòl per a la realització de 20 pisos per a gent gran.

26. Adquisició del solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per a la construcció de 62 pisos protegits de venda.

CIUTADANS I CIUTADANES MÉS BEN FORMATS

27. Nova escola bressol municipal La Barqueta, amb 61 places, que se sumen a les 41 places de l’escola bressol municipal Sol Solet, inaugurada durant el mandat anterior.

28. Creació de l’Escola de Música Municipal del Masnou, ubicada al CEIP Lluís Millet.

29. Millora i ampliació dels serveis del Centre de Formació de Persones Adultes, ubicats al centre cívic Els Vienesos.

EL MASNOU PER A TOTHOM

30. Creació del Centre d’Informació i Recursos per a Dones a la Casa de Cultura i ampliació destacada dels serveis existents.

31. Construcció i obertura de l’equipament cívic Els Vienesos, amb sala d’actes, ordinadors, cafeteria, etc.

32. Remodelació i posada al dia de Ca n’Humet, principalment la sala d’actes, i adequació del Punt d’Informació Juvenil (PIJ).

33. Ampliació i millora del Casal de la Gent Gran de Can Mandri i nou punt d’informació per la gent gran.

MÉS CULTURA, LLEURE I PATRIMONI

34. Ampliació i modernització de la Biblioteca Joan Coromines, que passa a disposar aproximadament d’uns 2.000 m2.

35. Noves fórmules de suport a diferents entitats culturals del poble, algunes de nova creació, com UNESCO El Masnou o l’associació Fotògrafs del Masnou.

36. El Festival Ple de Riure consolida el Masnou com a capital del riure i ha assolit, per primer cop, el suport del Ministeri de Cultura.

37. Cap on anem?, cicle de conferències amb la col·laboració de ponents de prestigi reconegut.

MÉS I MILLORS INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

38. Millora de les instal·lacions i la gespa artifi cial del Camp de Futbol Municipal de la carretera d’Alella.

39. Millora de la il·luminació i col·locació de gespa artifi cial al Camp d’Esports d’Ocata.

40. Projecte i reserva de pressupost per a un nou pavelló d’esports per a patinatge i altres esports.

EL MASNOU ACTIU

ACCIONS DE SUPORT AL TEIXIT EMPRESARIAL I COMERCIAL

41. Llançament de L’Actiu, guia comercial del Masnou, Alella i Teià, per donar a conèixer l’oferta d’empreses i serveis d’aquestes poblacions.

42. Campanya “Queda’t”, per animar els masnovins i masnovines a comprar als establiments del Masnou.

43. Impuls i creació d’un centre de negocis a la Casa del Marquès mitjançant recursos propis, de la Diputació i de la Generalitat (fons FEDER).

FOMENT DE L’OCUPACIÓ

44. Impuls de la DO Alella i del territori per afavorir l’oferta cultural i gastronòmica, mitjançant la creació d’un consorci format per 14 municipis.

45. Centre d’Acollida Turística de Teià, Alella i el Masnou, fi nançat per la Generalitat i gestionat per aquests tres municipis, ubicat a Teià.

46. Foment de l’ocupació mitjançant la gestió de subvencions per un valor de 500.000 euros, gràcies a les quals més de cent persones han trobat feina, i nous cursos de formació ocupacional.

47. Modernització de la gestió municipal amb la introducció de noves aplicacions informàtiques, per possibilitar tràmits per via telemàtica.

48. Ubicació de l’Ofi cina d’Atenció Ciutadana, juntament amb tots els departaments de l’Àrea de Serveis a les Persones i Hisenda, al nou edifi ci de Roger de Flor, construït amb l’objectiu de millorar i concentrar l’oferta per a la ciutadania.

49. Instal·lació de fibra òptica, gràcies a una inversió de 400.000 euros, amb l’objectiu de reduir despeses i millorar els serveis telefònics i telemàtics, i la connexió entre els equipaments municipals.

50. Nova ubicació i nous serveis de l’Oficina d’Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, que informa i orienta sobre prestacions de la Generalitat.

Anuncios

3 Responses to La feina feta… avui i els darrers quatre anys

 1. Sergi dice:

  Ernest, et convido a que quan estigueu en campanya per les municipals aneu al Masnou Alt i pregunteu a veure si son “poques” les persones que estan en contra dels Laterals. No cal recordar-te on va treure la majoria de vots el PSC al 2007 no?

  Me gusta

 2. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Resposta a Sergi:
  En aquesta vida un ha de ser fidel en pensament i obra. El PSC ho és… i els altres partits? dien ara el que diran desprès o diuen el que volen sentir els veïns…
  Quan parlen de fer gratis l’autopista, sui ara allà dalt es queixen del soroll que passarà despres?
  Els laterals que va presentar la generalitat no ens agrdaven i els vam recòrrer com ajuntament, ara bé, que cal una solució a la mobilitat i a les molèsties del Masou Alt, sí.
  Cordialment

  Me gusta

 3. […] es bastante buena y hay un gran sentimiento de querencia para con el Masnou. Algo tendrá que ver el trabajo de estos años… Eso no quita que exista una gran presión sobrevenida a raíz de la grave derrota sufrida a […]

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: