¿Nadalem = Explotació animal?

L’any 2003, el govern de progrés presidit per Eduard Gisbert (PSC) va decidir crear una regidoria per abastar els temes de la infància al Masnou. La Regidoria d’infància, des del lideratge de la llavors regidora de Joventut Alicia Nieto (ERC), es va encetar un nou projecte molt transversal anomenat “Nadalem: juguem jugant” i que tal i com el descrivia llavors la web:

s’ofereix un lloc de trobada i relació amb els altres nens durant les festes de Nadal. Poden viure un món de sorpreses, imaginació, il·lusió amb activitats de petits i grans. El racó dels nadons, racó de jocs de 2 a 6 anys, racó de 7 a 11 anys i altres activitats (espectacles d’animació, la visita de la Minnie i en Mickey, familiarització amb els bombers, policia, mossos d’esquadra)…

Llegeixo amb sorpresa que aquest any i per primer cop, el Nadalem comptarà amb la presència de Ponis en els que els infants es podran passejar…

Si no recordo malament, l’any 2010 i a instància es d’ICV-EUiA es va aprovar per unanimitat una mocióPer declarar el Masnou lliure de circs amb animals”, el primer punt d’acord de la moció deia:

Manifestar el compromís de l’Ajuntament del Masnou amb els principis ètics, socials i mediambientals i amb la voluntat de no causar patiment als animals.

Segons manifesten la majoria d’entitats destinades a la protecció dels animals, l’ús de ponis per passejar infants suposa explotació i maltractament. De fet, adverteixen que tot i que aquesta forma d’explotació pugui resultar menys evident que d’altres –tauromàquia, correbous – i pugui despertar alguns sentiments idíl·lics entorn a la relació humà-animal, el cert és que és una forma més d’explotació i de patiment envers els animals. No deixa de ser una activitat lúdica i d’entreteniment on es fa un ús dels animals en contra de la seva voluntat, provocant-los dolor, estrès, angoixa i, per tant, patiment tant físic com psíquic.

Aquesta proposta suposadament “lúdica” que fa la Regidora d’infància Judit Rolan (CiU) està enfrontada amb l’acord primer de la moció aprovada pel consistori el 2010 i es per això que hauria de ser anul·lada i deixada sense efecte i així evitar que el Nadalem es vinculi amb l’explotació animal.

Anuncios

10 Responses to ¿Nadalem = Explotació animal?

 1. Carlos dice:

  ¿Y que podías esperar de la tan “peculiar” regidora ? Ya hizo demostración de su sensibilidad hacia los animales al haber dejado sin ordenadores las dependencias de Can Humet, “se llevaban los ratones”.

  Feliz Año Nuevo, estaremos a laespectativa de lo que nos depara, a priori complicado ¿no?

  Me gusta

 2. commendatore dice:

  http://www.elmasnou.cat/document.php?id=7076

  en aquesta època utilitzar ponis no era violència animal o és una croada política contra la regidora?

  Me gusta

 3. Carlos dice:

  Creo que no hay cruzada ninguna, si mirás en la moción verás que no pone fecha. Es decir, seguramente esta moción se aprovó a posteriori de la fecha del documento que has dejado el link. Espero que Ernest (que está más enterado) nos lo haga saber.

  No se trata ni de cruzadas ni de caza de brujas, esta regidora tiene la virtud de meter la pata en casi todo lo poco que hace. Espero que Ernest nos haga saber cuando dicha Regidora haga una de buena. Hasta el momento no lo ha hecho.

  Me gusta

 4. Carlos dice:

  Aqui dejo el link sobre la moción presentada por el grupo ICV-EUiA:

  http://www.elmasnou.net/ARXIUS/Plens_2010/extractes_Ple_setembre_2010.pdf

  Queda de manifiesto demostradas dos cosas:

  1º) Quien busca encuentra
  2º) La Regidora es evidente que no ha buscado y usted tampoco.

  ¿Donde está la cruzada?
  Utilizar la demagógia para dotar de base una critíca irónica, es como decir “se coge antes a un mentiroso que a un cojo”.

  Me gusta

 5. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Respuesta a Carlos:

  Es evidente que la Regidora Rolqan no ha comenzado con buen pie. Seguramente no ha recibido los mejores consejos de las mejores personas, seguramente le ha falñtado experiencia, seguramente los errores son más producto de su inexperiencia….
  Seguramente su elección fue una boutade de alguien que creyó que era una “mirlo blanco”….
  Que cada palo aguente su vela.

  Me gusta

 6. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Resposta a Commendatore:

  Al marge de les dates i responsabilitats, jo denuncio amb aquest post un fet que va més enllà de la ideologia política: la sensibilitat envers els animals.

  Crec que estarà d’acord amb mi que és un fet, si més no, contradictori amb el que va ser aprovat per les forces polítiques i que és corregible, no?

  Me gusta

 7. commendatore dice:

  Home Ernest la moció parla dels animals salvatges, clarament dirigit a circs no al fet que unes criatures es muntin en ponis, entén que això és una mica alarmista no?.
  Trobada licito que el teu atacs al govern municipal és la teva funció com a oposició. Però crec que no tot val.

  Me gusta

 8. Resposta a Commendatore:

  Efectivament, la moció s’adreça concretament als circs amb animals però al punts primer dels acords -allò que compromet els polítics- diu textualment Que l’Ajuntament es compromet a no causar patiment als animals. Jo em limoto a recordar els compromissos i a fer palès els que defensen les associacions de defensa dels animals.
  Podràs estar o no d’acord, però el que exposo es clar i basat en fets objectius.
  Poso damunt la taula una incongruència política amb la voluntat de trobar una solució….

  Me gusta

 9. […] ser que desprès de la denúncia que vam fer respecte a l’explotació d’animals  ha estat el detonant per suspendre una activitat pretesament lúdica i d’entreteniment on es fa […]

  Me gusta

 10. Arribem, baixem dels cotxes, ens fan una petita classe teòrica i ens endinsem dins la selva buscant els ximpanzàs salvatges.

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: