Documents de Treball – 1: La realitat del Masnou – Economia (3)

La realitat del Masnou – Economia (3)

Tal i com comentàvem a l’anterior post La realitat del Masnou – Economia (2), el cost per família que suposarà aquest increment de la pressió fiscal serà de 155€ que es sumaran als impostos que ara paguem, quasi bé 26.000Pts més.

El Sr. Birba al plenari del 20 d’octubre es justificava dient que l’únic impost que puja és l’IBI, és el més important. Puja un 3,2%, però hi apliquem un 3,2%, que està per sota de la inflació, que calculem que es produirà durant aquest any. Jo li dic la interanual, de gener a setembre. En aquests moments la inflació a Catalunya puja fins al 3,4%. Nosaltres, a l’IBI, hi apliquem un 3,2%, és a dir, estem per sota de la inflació, no estarà per sobre. Per tant, no estem pujant la pressió fiscal. Vostè sap que la pressió fiscal és quan s’apugen els impostos per damunt del cost de la vida, per damunt de l’IPC, i no és el cas. És evident que es va equivocar, per no dir que va mentir.

L’oposició no s’ha quedat aturada, però.

Coneixent l’estat de les finances que, no ens enganyem, donada la greu crisi econòmica que estem travessant no estan per tirar coets, des de l’oposició s’ha fet una tasca de control centrada més en conèixer la realitat dels comptes i especialment allò que no s’explica. Així, el regidor Frans Avilés del GIM va preguntar al plenari del 22 de setembre quin era el deute de la Generalitat amb el Masnou i el Sr. Birba, que va respondre al mes següent va dir que aquest era de 2,1 milions d’euros1.

La Generalitat de Catalunya deu al Masnou l’esfereïdora xifra de dos milions cent mil euros (349.410.600 Pts) i el Sr. Birba ni es despentinaVol dir que l’increment de taxes i impostos i la puja de la pressió fiscal servirà per finançar la Generalitat!!!!!

El grup d’ICV-EUiA, per intentar frenar l’impacte de l’IBI, va presentar una moció per crear una comissió especial per a la redacció d’una proposta de subvencions. El govern de CiU i ERC als que es va sumar el PP, van votar en contra. ICV-EUiA, PSC i GIM ho vam fer a favor. Resultat, la ciutadania del Masnou pagarà molt i sense cap possibilitat d’ajut per que així ho han decidit CiU i ERC. Precisament, el mes anterior també es va presentar una moció d’ajuts al pisos de protecció oficial que també va ser rebutjada pels mateixos grups… La conclusió és que, pels temes econòmics, al Masnou hi ha un nou govern tripartit: CiU-ERC-PP.

I quines mesures d’estalvi han aplicat?

Si recordem el que vam comentat al primer escrit d’aquesta sèrie, La realitat del Masnou – Economia (1), van ser lliurats al govern del Masnou diversos dossiers amb accions immediates de reducció de la despesa: Pla d’externalització a la Diputació de Barcelona de recaptació de determinats impostos i multes; Reducció de determinats serveis; Pla d’austeritat i la proposta de demanda d’un crèdit d’1,5 milions d’Euros i Pòlissa de crèdit d’un milió d’euros contractada i sense utilitzar…

Res de res.

El Regidor Birba ha perdut el temps llastimosament i quan es va despertar havia passat el temps i tot allò que s’havia treballa del préstec no va servir de res, i a més el seu famós escrit de les finances locals… Al final, de crèdit, res de res… I sense crèdit no hi havia la possibilitat de fer pressupost.

A més, alhora de voler renovar la pòlissa de crèdit que tant havia criticat, ara al 2012, li han fet botifarra. Tampoc hi ha pòlissa!!!

Ara, per primer cop a la història, sense poder assenyalar a l’anterior govern i sense que es pugui culpar a l’oposició, el Govern del Masnou ha ensorrat la capacitat econòmica de l’Ajuntament, ha incrementat la pressió fiscal de la ciutadania de forma desmesurada, no ha acceptat mesures de contenció i, el que és pitjor, tot l’esforç servirà només per  salvar el deute que la Generalitat Convergent ha generat amb el Masnou que, recordem, és de més de dos milions d’euros.

I ja veurem si poden pagar-se els proveïdors… De moment als treballadors ja els han dit que de cobrar el 22, res de res, i a partir d’ara cobraran el darrer dia del mes…

Aquesta és la gran gestió del regidor Birba, economista de sainet i expectorador de llatinades. I ha més d’aquest Sant Varo però m’ho reservo.

Per cert, quan era a l’oposició el Sr. Pere Pares en l’article Congelar no és abaixar… criticava el govern format per PSC i ICV per congelar els impostos i no abaixar-los, deia que la mesura empobriria més la ciutadania del Masnou, parlava de manca de sensibilitat i exigia austeritat en la despesa: Una proposta de menys càrrega impositiva i més austeritat en la despesa municipal.

NOTES A BANDA:

1)    Hores d’ara, no es coneix cap acció ni iniciativa del govern del Masnou format per CiU i ERC per tal d’exigir a la Generalitat el compliment dels compromisos i l’abonament dels deutes pendents que, cal deixa-ho clar, s’inicien amb l’arribada de d’Artur Mas al govern de la Generalitat.

Anuncios

3 Responses to Documents de Treball – 1: La realitat del Masnou – Economia (3)

  1. […] econòmica que vam denunciar en els documents de treball sobre la realitat del Masnou (1, 2 i 3) o els gravíssims afers de Ca n’Humet suposaven el topall de la mala praxis política, ahir vam […]

    Me gusta

  2. […] meses casi 1.500.000 millones. Normal que suban los impuestos y aprieten con el […]

    Me gusta

  3. […] explicat fins a la sacietat en anteriors documents de treball sobre l’economia del Masnou (1, 2 i 3), però si que assenyalarem el govern dels mentiders: Diuen que hi ha un forat de 1.084.000 […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: