Dimarts 28, ple de pressupostos…. O no

Dimarts 28 de febrer el govern ha convocat el Ple municipal extraordinari de pressupostos. Un  ple on les contes del govern sorprenen per, sobretot, ser una mala còpia de les que vam presentar el 2011 i que tant van criticar. Sembla ser que algú s’haurà d’empassar les seves paraules.

Pot haver, però, sorpreses ja que el PSC demanarà avui mateix la retirada dels mateixos al contravenir les recomanacions sobre l’aplicació de l’article 8 del Reial Decret Llei 20/2011, de 30 de Desembre, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributaria y financera per a la correcció del dèficit públic.

Aquestes recomanen evitar l’acumulació d’increments en l’Impost de Bens Immobles, fet que al Masnou és flagrant.

Recordem que al plenari del mes d’octubre, el govern del Masnou va aprovar un increment del tipus de gravamen general dels immobles de naturalesa urbana del 0,81% al 0,836% que suposaven uns ingressos superiors a 283.000€. Recordem, a més, que en el mateix plenari es va aprovar la nova taxa de clavegueram i l’increment de la taxa de recollida d’escombraries.

Si a més sumem la mesura “transitòria i excepcional” que el govern del Partit Popular encapçalat per Rajoy i amb el suport dels seus amics de CiU va aprovar al Congrés dels Diputats el passat gener per incrementar els impostos i especialment l’IBI suposarà un increment del 10% per al 100% dels habitatges del Masnou que sumat al 3,2 anterior es convertirà en un increment del 13,5%.

Aquestes recomanacions, doncs, el que pretenen és evitar una excessiva càrrega sobre els ciutadans. El PP de Madrid ha retornat la pilota al govern de CiU i ERC al Masnou…

Nosaltres creiem que cal aturar el procés, refer de nou els pressupostos per adaptar-los a les recomanacions i rebaixar la càrrega impositiva envers la ciutadania del Masnou i convocar un nou plenari

Veurem que passa.

Nota: per cert, avui la premsa (El Periódico i El País) recull que la Fiscalia ha decidit incoar diligències informatives per aclarir si en la trama de l’empresa Pares Sole SL hi va haver malbaratament de fons públics al quedar clar que l’ACM rep diners tant de la Generalitat com dels municipis associats, tal i com vam explicar. Podeu llegir l’article publicat a aquest bloc La declararació de l’Alcalde Pere Pares al Ple i veure el programa de eMTV sobre L’espoli de l’ACM.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: