El Masnou, municipi amb més banderes blaves del Maresme #Masnou #elMasnou

Des de fa molts anys, el Masnou ha tingut el reconeixement de la qualitat de les seves platges i especialment el de la platja d’Ocata, on el pavelló de la bandera blava ha onejat any rere any.

Ara, per fi, la nostra altre platja, la del Masnou, ha estat també reconeguda i podrà disposar del reconeixement en forma de senyera blava.

L’any 2009 vam dissenyar l’estratègia que a permès aquest feliç resultat: vam determinar els elements que calia eliminar, reposar o incorporar amb el lloable objectiu de millorar les nostres platges i l’obtenció de la bandera blava a totes. D’aquesta forma, des de Medi Ambient vam elaborar un llistat d’elements i els vam pressupostar: 150.000 euros.

Amb aquest diners es van modernitzar les dutxes i rentapeus, passeres, jocs infantils, bancs i altres elements indispensables. També es van reparar les baranes trencades i es van embellir els jardins i talussos. En definitiva és va fer un rentat complert de la façana marítima.

Aquesta acció va coincidir amb l’arranjament per part de Costes de l’Estat del tram de passeig marítim entre el port i Montgat, una obra ingent que va quedar molt be i que ens va permetre negociar la incorporació de més dutxes i rentapeus, bancs i altres elements per la platja del Masnou, que va quedar dotada de mobiliari urbà d’una qualitat i quantitat mai vista. Era l’any 2010.

Nomes restava fer la demanda a l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) per que atorguessin la bandera blava a la platja del Masnou. Els serveis tècnics de Medi Ambient van preparar la proposta i a finals del 2010 vam fer la demanda. La resposta va arribar a principis del 2011 i va caure com una gerra d’aigua freda: no van atorgar-nos la bandera per que les obres del passeig marítim no havien retirat encara una part dels seus materials que restaven a la platja.

Ara, a l’any 2012, un cop restablerta pel ministeri la normalitat de la mateixa, el govern del Masnou ho ha tornat a demanar i si li ha estat concedida. La Vila del Masnou passa doncs a tenir tantes banderes blaves com platges i es converteix en el municipi amb més banderes blaves del Maresme.

Moltes felicitats Masnou!!!!

Anuncios

2 Responses to El Masnou, municipi amb més banderes blaves del Maresme #Masnou #elMasnou

  1. […] en saber que havien donat una segona bandera blava, el primer municipi del maresme amb dos,  vam explicar el perquè d’aquesta nova bandera i vam felicitar al Masnou. Ells no… Ells  s’omplien la boca amb la bandera blava que els van atorgar a la platja de […]

    Me gusta

  2. […] juny del 2012 passarà a la història com l’any que més banderes blaves van tenir les platges del Masnou, essent el municipi del maresme més premiat. Aquesta distinció, que es dona pels mèrits i les […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: