Una petita observació…

El portal InfoMasnou, aquell que analitza la política municipal amb certa assiduïtat i que va publicar –abans que ningú- la dimissió del Regidor de manteniment al Plenari i que, al final no va tenir lloc; publica amb el seu article “Canvis al govern de l’Ajuntament” la seva visió de la crisi instal·lada al govern d’ERC-UDC-CDC.

Donada la transcendència d’aquest mitjà m’he vist obligat a fer una lleugera apreciació al contingut del seu post que hi consta com a comentari i diu així:

He llegit el vostre article i, sense entrar a valorar-lo voldria fer una petita correcció.

Al paràgraf darrer comenteu que “l’oposició està cuinant una qüestió de confiança que podria fer trontollar l’alcalde i el seu equip”. Res més lluny de la realitat.

És cert que el portaveu d’ICV-EUiA va reclamar el darrer ple que l’Alcalde presentés una, però va ser una postura d’aquest partit que, ni va ser consensuada entre l’oposició, ni el PSC comparteix.

La moció de confiança no pot presentar-la l’oposició, és una eina a l’abast de l’Alcalde que ha de vincular-la a alguna decisió municipal d’especial relleu que no hagués pogut ser aprovada al plenari anterior (Reglament Orgànic, Ordenances, plans municipals…). Aquesta ha de ser votada nominalment i en cas de perdre-la, l’Alcalde queda automàticament cessat i cal escollir un de nou.

Nomes poden presentar-se dos durant el mandat i mai en el mateix any.

Pel que fa a l’eina que disposa l’oposició per a cessar l’Alcalde, la moció de censura, no està prevista pel PSC , pel que no hi ha una majoria suficient per que guanyés.

En tot cas, ara per ara, hi ha un govern en minoria amb alguns regidors sobredotats de responsabilitat que no cobren dedicació i n’hi ha un que cobra una dedicació absoluta sense cap tasca o delegació…

També hi ha una regidora a la que responsabilitzen de tots els mals i que ha marxat al grup No Adscrits abandonant el govern i deixant-lo en minoria. Si analitzem, però el que ha passat entendrem que, si realment són un “equip de govern”, les decisions son col·legiades i, per tant compartides i aquesta regidora s’ha cansat de ser el “cap de turc”…

Ara arriben festes i toca gaudir en família i amics… però el proper ple serà , si més no, interessant, molt interessant…

Bon vespre de revetlla i Festa Major

 

Ernest Suñé

Regidor PSC-PM

Secretari d’Organització PSC, Agrupació del Masnou

Crec que queda prou definida la postura del PSC i la meva mateixa. El govern ha de governar, sigui amb la comoditat d’una majoria absoluta o amb les dificultats d’una majoria insuficient. Vull recordar-vos que el mandat passat, el govern del Masnou encapçalat per Eduard Gisbert va estar compost per nomes 10 regidors i va ser capaç d’arribar a acords per governar.

El govern del Masnou ha passat el primer any amb més pena que glòria, instal·lat en el seu còmode coixí de la majoria absoluta menystenint de forma continuada i –fins i tot- obscena a la resta de grups que conformem l’oposició.

El PSC va deixar clar des del primer moment que estenia la ma per a mantenir una relació honesta des de l’oposició, garantint-los estabilitat pels pressupostos del 2011 que havien estat elaborats per nosaltres i amb la voluntat de cooperar de forma activa en els següents, això si: hi havia una sèrie de línies vermelles que no s’haurien de sobrepassar mai: Manteniment del CIRD, Pinacoteca, reconeixement de la tasca realitzada, transparència en la informació, coordinació i seguiment de accions engegades en mandats anteriors, respecte pels acords, pels treballadors…

La resposta del govern va venir de la ma del Regidor Llorenç Birba. Un article incendiari a la revista municipal “El Masnou Viu” mostrant un panorama terrorífic de les finances municipals amb arguments sesgats, judicis de valor i un sectarismes escandalós. Desprès el CIRD. Desprès Ca n’Humet. L’increment d’impostos…. i tantes altres que impossibiliten qualsevol entesa entre el govern i el PSC sense una rectificació i un canvi de rumb.

No hem estat convocats a reunions de temes importants per a la Vila. No s’ha convocat la Comissió de Manteniment tot i ser obligat pel Reglament Orgànic Municipal, la informació ens ha estat facilitada tard o, simplement, no ha arribat. No han ates en temps i forma a la majoria de les qüestions plantejades i han dificultat el seguiment de temes… aquest és pobre bagatge d’un govern instal·lat en la supèrbia i en la rigidesa. Aquesta és la deriva d’una nau que ningú no sap, hores d’ara, quans Capitans hi ha i que el que hauria de dirigir no ho fa.

Ara, els grups de l’oposició esperen asseguts a que els vinguin a buscar.

N’hi ha més disposats que altres, com sempre, però el preu que haurà de pagar aquest govern és incalculable. O és que creuen que el GIM, liderat el Frans Avilès (antic PP) o el propi Partit Popular, amb un més que notable Federico de la Heras, facilitarà suport a un govern amb un Conde Duque de Oliveras més radical que mai… Algú creu que ho farà ICV-EUiA i alçarà la ma per donar suport aquest govern de la tissora… Gens el contrari, n’hi ha que esmolen les eines…

Acords puntuals amb aquestes forces… és possible. Ningú no diu que no. No deixen de ser partits que, de ben segur i com el nostre, anteposaran el benefici del Masnou per sobre dels seus ideals, però aquesta exigència serà també pels partits del govern… i hauran de cedir.

Estaran llavors disposats a renunciar a acords programàtics? Deixarà ERC la seva política sectària? Acceptaran rebaixar les exigències envers la ciutadania o treballadors?

I el PSC?

El PSC és un partit que s’ha distingit, sempre, per la seva responsabilitat i pragmatisme. Ja vam governar l’any 1995 amb CiU, sent llavors Azuara l’Alcalde i Eladi Torres el candidat socialista. I ho vam fer fins al final del mandat. No com altres forces.

Nosaltres som responsables, però no deixem que ens prenguin el pel. El benefici del Masnou està per sobre de tot, però més d’un haurà de menjar-se les seves paraules i revertir decisions preses més pel sectarisme que per raons realment objectives si vol que seiem a parlar.

Qui ens vulgui venir a trobar ja sap on estem. I també sap el que volem.

Per cert, ara que la Judit Rolan ha donat el pas, val la pena recordar que el primer cas de transfuguisme que es va donar al Masnou el va protagonitzar Jaume Oliveras i Maristany quan al primer plenari ordinari va abandonar la formació amb la que havia anat en coalició a les urnes un mes abans. I el segon quan els dos representants que va tenir ERC van abandonar la formació però no l’acta i van donar ple suport a CiU durant tot el mandat… i al següent mandat els dos anaven a les llistes de CiU…

Val la pena fer memòria….

Anuncios

5 Responses to Una petita observació…

 1. Leba dice:

  Ostras Ernest!!!!!!!, Primer m’agradaria saber que pensa fer el Regidor sense cartera, deixara la dedicació complerta? aqui i entre nosaltres, no seria normal que sense fotre res, es foti la pasta a la “SACA”…

  Transfuguisme?, jo crec que la Judit no ha actuat correctament, per tant, la carta de regidora no la tindria que tenir, en quant el Conde Duque, es evident que ell es el veritable Alcalde de Masnou, sobre tot degut a la debilitat manifesta que fins ara ha mostrat en Pere Pares…

  L’opacitat que ha mostrat l’equip de Govern es escandalosa, amb una crisi tant important, on la primera conseqüència es deixar en minoria el mateix, i on la regidora que deixa el vaixell que s’enfonsa es la numero 2, i per a mi l’unica sortida visible es pactar amb el diable (es una manera de parlar) i fer entrar al govern algun grup minoritari, que acabaria tenin en tot moment la paella per el manec…

  per cert Ernest, una pregunta:

  No sera que CiU esta fent un ERE encobert al seu grup Municipal?..

  Espero amb impaciencia la teva resposta…

  Un MTV responsable

  Me gusta

 2. Resposta a Leba:

  1) El regidor sense cartera dimitirà al setembre quanH es pugui incorporar a la Generalitat com a veterinari… I mentres no tindrà, sembla ser, cap responsabilitat….
  2) La regidora no adscrita encara no ha obert boca… I el govern tampoc. No en sabem res i tot sembla indicar que haurem d’esperar fins el proper ple….
  3) Qui mana al govern? Aquesta és la pregunta del milió….
  4) La manca de transparència i el menysteniment d’aquest govern cap a la ciutadania i l’oposició ha estat una constant… A veure que faran ara que estan en minoria….
  5) Realment, no descarto l’ERE….

  Me gusta

 3. Leba dice:

  Gracies per clarificació Ernest, si es aixi com dius en el tema del Regidor sense cartera, i que abandonara també el vaixell Convergent sense transfuguismes, es de llarg mes honrat que la senyora Judit Rolan, tots els meus respectes per aquest senyor…

  I ara vindra la Sra. Irene Conesa, sostre de virtuts i punyent com a poques, pot-ser fara bona a la Judit Rolan?….

  Per quant la dimisió de la resta del Govern?

  ???????????????????????????????????

  Me gusta

 4. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Resposta a Leba:

  De res….

  Home, el regidor Flo és més respectuós amb la força que el va acollir tot i que ara el posin en evidència deixant-lo sense cap responsabilitat.

  Respecte el relleu que ha de incorporar-se no tinc clar que sigui Irene Conesa. Diuen algunes veus no oficials que volen que entri una jove promesa (una altre) anomenat Romà i que farien dimitir els que hi ha davant d’aquest. Et recomano que llegeixis el meu post https://ernestosune.wordpress.com/2011/11/11/mes-mentides-de-ciu-del-masnou/ on parlo d’aquest jove…

  Me gusta

 5. […] la situació d’ERC és diferent i la diferència rau en el personatge. Ja vaig explicar en altre post la complexitat de les relacions del Jaume Oliveres amb les formacions de dretes o amb ICV-EUiA. […]

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: