Carta Oberta del primer secretari del PSC, Pere Navarro, a la militància

Benvolgut Ernest,

Em dirigeixo a tu, amb aquesta carta oberta en un moment d’especial dificultat. Et vull fer arribar personalment les meves reflexions al voltant de la situació política, econòmica i social que estem vivint a Catalunya i a Espanya, així com transmetre’t la total convicció que el Partit dels Socialistes de Catalunya és un actor principal en la tasca d’oposició per evitar el desmantellament de l’estat del benestar que estan portant a terme Mariano Rajoy i Artur Mas dia rere dia.

Com bé saps, des de l’any 2008 estem patint una crisi sense precedents. Una crisi financera i econòmica, però també política, social i de valors. Quatre anys molt complicats. Especialment els dos últims, en els quals  la crisi ha afectat amb duresa les classes treballadores i mitjanes del nostre país.

Els i les socialistes vàrem encapçalar dos governs de progrés a Catalunya i Espanya i vàrem iniciar la tasca transformadora i modernitzadora que el país necessitava i demandava, però no tot ho vam fer prou bé. Ara no és hora de lamentacions. És hora de treballar per recuperar la coherència, la credibilitat i la confiança ciutadana.

A Espanya i a Catalunya tenim governs de dretes. El PP governa a Madrid, amb un programa radicalment oposat al que es va presentar a les eleccions, i a Catalunya, Artur Mas dirigeix un govern sobrepassat per les circumstàncies. Ambdós, Rajoy i Mas coincideixen en dues  coses: la primera és que després de la seva arribada al govern estem pitjor que abans, i la segona és la voluntat de desmuntar les conquestes socials dels darrers 30 anys.

Que no ens intentin enganyar, no són només retallades, és també i sobretot ideologia. La ideologia conservadora que impera als mercats financers i a les principals institucions europees. La mateixa ideologia que empara pràctiques d’asfíxia econòmica als ciutadans i ciutadanes. La mateixa que es nega a fixar veritables propostes de creixement econòmic, fiscalitat justa i lluita contra l’evasió fiscal i l’especulació financera.

A Catalunya vivim immersos en un debat paral·lel a la crisi econòmica: el Pacte Fiscal. Avui hem celebrat la cimera sobre el pacte fiscal en la qual el Govern ens ha lliurat un document que analitzarem amb deteniment. La posició del PSC és coneguda: si ens volen per a arribar a un pacte just, possible i solidari amb la resta d’Espanya, ens hi trobaran. Si es tracta de defensar Catalunya, els catalans i catalanes, de tenir un millor finançament, més autogovern i capacitat de decidir sobre els impostos, ens hi tindran al seu costat. Si es vol un pacte ampli, treballarem per aconseguir-ho com el qui més.

Però si, com ens temem, i avui hem pogut tornar a constatar, el govern de la Generalitat vol utilitzar el pacte fiscal com una cortina de fum de la seva política de retallades i del seu fracàs al capdavant del govern de la Generalitat, o si el que vol és fer del pacte fiscal una eina col·lectiva de confrontació amb Espanya, de frustració i de xoc de trens, no ens hi trobaran.

Si el pacte fiscal és una eina per tenir més diners i més capacitat de decisió per a Catalunya, sí. Si és la primera estació per la independència, no.

En aquest tema, com en tots els demés, el PSC actuarà amb autonomia de criteri i capacitat de decisió respecte de la resta de forces polítiques, catalanes i espanyoles, partint d’una doble premissa: la defensa dels interessos de Catalunya i la defensa de la unitat civil del poble català.

I en aquest camí, en aquest moment important,  el PSC necessita més que mai la seva militància. Et necessita a tu.

Perquè ara més que mai el PSC ha de ser el partit de la gent. De la gent que ho està passant malament, dels treballadors i les treballadores, dels  estudiants, dels pensionistes, de les persones  aturades, dels petits i mitjans empresaris, dels autònoms, dels pares i les mares, dels professors i les professores, dels metges… Hem de ser el partit de tots ells i elles i recollir el seu anhel d’un futur millor. Ara més que mai cal refermar el nostre compromís federalista, tot emmirallant-nos en els països més avançats d’Europa i del món. Ara és el moment d’un projecte fort, unit i col·lectiu per defensar els interessos d’aquells que encara confien en nosaltres i també d’aquells que per una o altra raó van deixar de fer-ho en algun moment.

El meu compromís és que el PSC faci una oposició ferma i que construïm i expliquem la nostra alternativa. Només ho podrem fer des de la creença que el nostre projecte col·lectiu, aquell que vàrem decidir entre tots fa sis mesos, és el que més pot ajudar el país per sortir d’aquesta crisi i evitar una Catalunya a dues velocitats.

Moltes gràcies per la teva atenció.

 

Pere Navarro i Morera

Primer Secretari del PSC

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: