El Ple del 19 de juliol de 2012 – el veritable dilema: Costa Concòrdia o Titànic… #Masnou #ElMasnou #Maresme #SolSoletDigne #Infolocal

La política és l’art de cercar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats.

Grouxo Marx

La frase de l’encapçalament podria ser, perfectament, l’epitafi d’aquest govern amb una salvetat: no nomes els cerquen… en creen de nous.

Si estimades i estimats lectors. Darrerament, les notícies sobre el govern del Masnou no son dolentes… son pèssimes o pitjor, hauríem de crear una nova accepció pel desastre continu que representen. I és que l’han tornat a espifiar (Neira dixit).

El Plenari va ser, com sempre, un cúmul de despropòsits en el que, lamentablement, tots els grups en som còmplices mentre no hi donem solucions.

La sessió va iniciar-se a les 20:00 hores i la gent del poble, la ciutadania a la qual devem de retre comptes, no va poder començar a parlar fins a ben passades les 12 del vespre… insòlit i, per què no dir-ho, poc democràtic.

La Moció presentada per l’oposició per canviar el Reglament Orgànic Municipal i aprovada per unanimitat –quin remei li tocava al govern- ha de servir per revertir aquesta manca de respecte per la participació de la gent del poble amb propostes com:

 1. Establiment, a les 20 hores, al inici de cada sessió plenària, d’una hora (màxim) d’interpel·lacions del públic als electes del consistori. Per evitar abusos caldrà regular cada intervenció amb un màxim de temps. Les preguntes es podrien respondre a la mateixa sessió plenària o, com a molt tard, a la següent. En cas d’incompliment comportaria una sanció econòmica pel regidor interpel·lat.
 2. Establiment, des de la fi de les preguntes de la ciutadania, el torn de respostes dels electes. Es regularà la possibilitat de demanda d’aclariments per les persones que han fet la qüestió.
 3. En acabar els torns de preguntes, respostes i rèpliques de la ciutadania, s’iniciaria el torn de les preguntes i respostes entre oposició i govern.
 4. Mocions
 5. Els temes ordinaris a aprovar pel plenari.

Si es vol es pot….

Tot això lliga amb el suplici que van haver de passar mares, pares i mestres per poder mostrar el seu enuig sobre la desfeta de l’equip pedagògic de l’escola bressol Sol Solet per la mala praxi del govern.

I això que dic no és gratuït. Sé que hi ha qui s’encarrega d’estendre el rumor que l’oposició fem demagògia i avalant l’acció del govern amb la peregrina excusa “que havia estat un concurs públic, obert i  transparent regit per la Llei de Contractes de la Generalitat de Catalunya”… No és això, no!!!! Ningú no posa en dubte el procediment, ni l’anàlisi dels tècnics ni el resultat… No han entès res…

Com a mostra, un botó. Ja no entraré a debatre el fet que tenir una ISO suposava un punt més per que tot i que la cooperativa Peix Peixet, al no tenir-ne, sortia amb un punt menys respecte altres grans empreses, el total de punts a repartir era de 70, 36 sobre criteris objectius i 34 sobre criteris subjectius. La veritable mala praxi del govern es denota, per exemple, a la pàgina 8 dels plecs del concurs on es demana la solvència tècnica, és a dir, es descriu el perfil de les empreses que poden presentar-se i on literalment diu:

Una relació dels principals serveis o treballs de característiques similars a l’objecte del contracte realitzats durant els últims 3 anys. Caldrà que, entre els serveis que s’acreditin, constin la prestació de serveis similars, en característiques i durada, als continguts en aquest plec que hagin estat prestats en llars d’infants públiques o privades, i haver obtingut una valoració positiva del mateix.

Acta de l’aprovació

Fixeu-vos. Característiques similars durant els últims 3 anys; i per que no 7 anys que és el temps que les nostres mestres porten fent aquesta tasca… Serveis prestats en llars d’infants privades!!!! Perquè? perquè no valorar nomes serveis prestat en escoles bressol públiques… Molt simple, aquestes mesures devaluen els mèrits de les nostres pedagogues i en canvi sobrevaloren els de les altres empreses, normalment grans empreses de serveis que, com molt be sabem, tindran bona cura dels seus clients… I hi ha més exemples. Aquests petits detalls son els que defineixen el concurs i condicionen el resultat. Ací està la ma del govern (CiU i ERC) que és qui va aprovar en Junta de Govern els plecs. I ja sabem on ens han portat…

Aquesta extrem es reforça en un dels informes tècnics (Sobre C) on la tècnica, valorant l’oferta presentada per la cooperativa Peix Peixet, diu “El projecte presentat per Peix Peixet també és, en global, un bon projecte, obté una nota excel·lent en apartats dels quals se’n deriva coneixement de l’entorn, però obté una valoració més modesta en apartats fora de l’àmbit estrictament pedagògic….”. Fixeu-vos: bon projecte, excel·lent en el coneixement de l’entorn… però valoració modesta en apartats fora de l’àmbit estrictament pedagògic… Però que creuen que volem pels nostres fills i filles? Jo no vull bons gestors jo vull bons mestres… Quin despropòsit!!!!

Doncs be, com comentava, les intervencions en aquest tema tant dels polítics de l’oposició com del públic assistent van ser molt contundents i emotives. Destacar la intervenció de la Marta Neira que va arrencar els aplaudiments espontanis i sincers de les mares i pares presents.

No se si és el govern Costa Concòrdia que ha tombat i no navega però no s’ensorrarà i no morirà ningú (més) o és el govern Titànic i els seus membres són una mala còpia de l’orquestra que va tocar fins que va enfonsar-se, amb la diferència que aquells ho feien per morir amb dignitat i aquests grinyolen, xerriquen i carrisquegen la simfonia del desastre…

I avanço ja dos temes que faran d’aquest mes d’agost, segurament, el més calent dels darrers vint anys de política municipal.

El primer, l’assemblea de CDC que tindrà lloc el proper 25 de juliol si el meu informador no m’enganya, i on més d’un haurà de retre comptes pel desastre de gestió del primer any de govern, la manca de personalitat davant la resta de socis i la flagrant i ignominiosa pèrdua de la majoria per la marxa de la número 2 d’aquest formació (no ho oblidem) i la cessió de la regidoria de Joventut a ERC tal i com havia avançat jo (abans de que ho sabes la pròpia CDC)… – Ara és hora, segadors. Ara és hora d’estar alerta. Per quan vingui un altre juny, esmolem ben bé les eines

El segon, i més greu si cap, la manipulació informativa de la revista municipal que, amb el vistiplau de l’Alcalde i suport de la resta del govern (CiU i ERC), menteix sobre una sentència judicial, enganya la ciutadania i fa un ús irregular de l’aval del consistori que ni ha estat preguntat ni pot donar suport a un extreballador que ha estat condemnat per la seva omisió dels deures de control i supervisió fet que va influir en el furt de gairebé 400.000€ de les arques municipals i haver estat declarat a responsable subsidiari en la quantitat de 63.064,30 Euros.

Calen dimissions, ja!!!!

Nota a peu de pàgina

Aquesta vegada, l’InfoMasnou s’ha avançat i ha penjat la seva notícia abans que la meva. Felicitats!!!!. Us recomano la lectura del “a contra Ple de Juliol” com a contrapunt a la meva visió, segurament parcial.

Anuncios

2 Responses to El Ple del 19 de juliol de 2012 – el veritable dilema: Costa Concòrdia o Titànic… #Masnou #ElMasnou #Maresme #SolSoletDigne #Infolocal

 1. […] plenari municipal del Masnou de data 19 de juliol de 2012 va ser intens, carregat d’emotivitat i simptomàtic d’allò que està passant entre la societat […]

  Me gusta

 2. […] Aquest és un tema que sempre ha estat polèmic ja que el govern d’ERC i CiU sempre ha tirat pel dret tot i les queixes de la comunitat educativa i els p…. […]

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: