Les raons de Judith Rolán #Masnou #ElMasnou #Maresme #Infolocal @RolanRomero @CiU @esquerra_erc

Intentaré ser el més asèptic possible en les meves opinions per evitar caure en el judici de valor fàcil, la presumpció interessada i el comentari esbiaixat.

El plenari municipal del Masnou de data 19 de juliol de 2012 va ser intens, carregat d’emotivitat i simptomàtic d’allò que està passant entre la societat i els polítics. Uns polítics allunyats de la gent, sotmesos a estructures de treball provinents del segle passat i amb formes allunyades del que la gent -els nostres electors no ho oblidem- ens reclama dia rere dia.

Ja vaig destacar el que per mi va ser els dos temes estrella que no son altres que la mala praxi del govern que ha suposat la desfeta de l’equip pedagògic de l’escola bressol Sol Solet i la presentació per part de l’oposició d’una moció per forçar el govern a modificar el reglament orgànic municipal i intentar solucionar una part de les demandes que m’he referit anteriorment.

Però hi va haver un altre d’important, punyent i excepcional: la intervenció per primera vegada al plenari de la regidora no adscrita Judit Rolán Romero.

Era una intervenció esperada, primer per copsar el seu estat d’ànims, predisposició i capacitat d’acció i en segon lloc pel contingut del que voldria denunciar i les persones a que assenyalaria i les provables repliques del govern.

Ja us avanço que la fermesa, solemnitat, claredat i oportunitat que van acompanyar-la esvaeixen qualsevol dubte que jo pogués tenir respecte si es mantindria com a regidora no adscrita la resta del mandat. Puc afirmar amb rotunditat que així serà.

També puc dir-vos que ha construït un discurs eficaç, robust, argumentat i, fins i tot, creïble sobre les causes i persones que han estat decisòries per trencar amb el seu equip i convertir-se en trànsfuga.

No podem oblidar que la Judith anava de número 2 a la llista de CiU, avalada pel propi Pere Pares i que havia estat encarregada de les més altes responsabilitats del govern com a 3a Tinenta d’Alcalde i Regidora Delegada d’Infància, Joventut, Ensenyament, Igualtat i Drets civils del nostre municipi.

Crec que paga la pena que repassem alguns dels dards mes punyents que va llençar en públic:

El que us vull explicar en primera persona ho considero com un fracàs més de la pràctica política del partit que representava.

Un fracàs més. No és una decisió precipitada ni poc meditada. La Judith ens diu que aquesta s’ha anat covant arrel del sumatori de fracassos i decepcions del seu partit, de CDC del Masnou.

Però, quins fracassos? Quines decepcions? Ho diu amb claredat meridiana…

Em considero una persona disciplinada i respectuosa amb les decisions preses col·legialment per l’equip de govern i pel partit, encara que jo no hagués participat en les mateixes. Això m’ha obligat a defensar, davant de diversos col·lectius del poble, algunes decisions amb les que jo no hi estava d’acord i que considerava contràries al nostre programa i al bé del poble. En la majoria dels casos, després d’un acord en l’equip de govern, després d’haver assumit el meu deure de comunicar-ho als afectats i aplicar les directrius necessàries per portar a la pràctica aquests acords, m’he trobat, que davant la reacció dels afectats, l’alcalde em deixava sola, em desautoritzava i sense cap explicació, algú, prenia una altra decisió diferent a la acordada i l’alcalde callava.

Ha hagut de defensar decisions contràries al be del poble preses pel govern de CiU i ERC al complert i que, davant la reacció adversa de les persones afectades l’Alcalde reculava i la deixava sola i algú –en clara referència a Oliveras- en prenia una decisió diferent. I l’Alcalde callava.

És confirma, doncs, el clar vassallatge de la majoria de CiU a la minoria d’ERC. Es confirma el pitjor dels escenaris: Hi ha una regència política de facto que assenyala a Jaume Oliveras i Maristany, cap de llista d’ERC com alcalde a l’ombra i autèntic titellaire del govern dels millors (com deu ser la resta!!!).

I ho remata…

Aquesta manca de criteri polític i de sensibilitat social, les contínues interferències en les meves responsabilitats delegades, des de el començament de la legislatura, les diverses desautoritzacions i menyspreus que he patit i la incapacitat, la manca de voluntat d’adreçar el rumb i la manca de lideratge de convergència, han estat els motius que m’han fet prendre aquesta decisió.

Manca de criteri polític, sensibilitat social, ingerències, desautoritzacions, menyspreus, incapacitat, manca de lideratge…. Ha esgotat els qualificatius? Creieu que ho ha dit tot?… No, no, encara hi ha mes.

Me’n vaig perquè hem perdut el rumb, perquè ens manca un líder que amb coratge afronti els reptes als que dia a dia hem de fer front, me’n vaig perquè ja no crec en l’equip, me’n vaig perquè hem falten moltes respostes a preguntes amagades o desviades, me’n vaig perquè ja no hem trobo a gust.

S’ha perdut el rumb, manca de lideratge, manca de coratge, s’amaguen respostes…. Però això que és? Quin tipus de govern tenim al Masnou? Com és possible aquesta situació?

Es per tot això que, diu, ha estat forçada a donar aquest pas.

Si vull mantenir la coherència amb les meves idees i principis i si vull mantenir-me fidel al programa de govern que us varem presentar, no he trobat cap altra opció, que deixar l’equip de govern i donar-me de baixa de militant de CDC.

CDC no està seguint el guió amb que es va presentar a la ciutadania del Masnou, no esta seguint el programa. Ha mentit la gent del Masnou. Per això va abandonar la militància… Per cert, encara podeu gaudir de la seva foto a la web de CiU; sembla ser que els serveis informàtics tampoc funcionen, igual que la resta de la federació…

La seva intervenció va ser seguida amb molt d’interès pel públic assistent, amb l’atenció dels grups de l’oposició i amb la incomoditat evident dels partits del govern que, val a dir, fugien de mirar-la quan, amb altivesa la Judith els hi dedicava mirades punyents…

En acabar el seu discurs, el planari va quedar mut. Ningú no va dir res. Cap aplaudiment, cap reprovació dels assistents.

I això és el més sorprenent. Ningú del govern va replicar la seva duríssima intervenció. Ningú no va desmentir cap de les gravíssimes acusacions, ningú no va defensar-se, ningú del govern no va fer res.

Be, això no es del tot cert…

El silenci més colpidor, les mirades furtives i un posat de derrota es va instal·lar en cadascun dels components del govern acompanyats per les ja habituals ganyotes i gestos incontrolats del Conde Duque al seu tron de presidència… de nou, un mutis que és un crit.

Tot plegat molt decebedor. Un dia trist pel Masnou.

Nota a banda 1: Jo us he mostrat uns pocs fragments de la intervenció de la regidora no adscrita Judith Rolán, però podeu llegir-la integrament ací.

Nota a banda 2: Em comfirmen que a l’assemblea del 25 rodaran caps. Es preveu més d’un canvi a l’estructura interna per incapacitat manifesta (literal)…. L’antiga guàrdia que va avalar la llista està que trina…

Nota a banda 3: Com disfruto ara llegint el que deia des de CiU el Grup d’Opinió El Campanar on signava un tal Marià Aran… Podeu llegir el del El Campanar 1 – 14/04/2009 i el de El Campanar 2 – 8/06/2009. Els vincles anteriors són directes a la font, però per si deixessin de funcionar, ací en teniu uns que no fallaran mai: El Campanar 1 – 14/04/2009 i El Campanar 2 – 18/06/2009.

16 Responses to Les raons de Judith Rolán #Masnou #ElMasnou #Maresme #Infolocal @RolanRomero @CiU @esquerra_erc

 1. leba dice:

  He de dir que desde la pagina WEB veient amb directe el Ple, vaig notar en la mirada de molts dels regidors convergents una tristesa molt profunda, una gran buidor nomes comparable a la d’un moribund, i amb contrast, la mirada de satisfacció del nen trapella que la ha liat grossa del Conde Duque d’Oliveres i senyor de El Masnou, en altre ordre de coses la veritat que la intervenció de la Judit te sabor a patada als collons, amb una mica de pessic de mogrons, n’estic convençut que la Judit tenia clar que aquesta era l’oportunitat de desquitar-se, per tant hi ha una dita Argentina que diu:

  No hay peor astilla que la que se clava en el mismo palo

  El que no entenc, es que fa Dark wader? el de “Yo soy tu padreeee” Vs, Azu per els amics.

  Me gusta

 2. Doncs sí que estic sorpresa perquè el que es comentava pel poble d’aquesta noia, no ara sino quasi bé des del seu inici de mandat, és que era una incompetent, que no deia ni mitja paraula quan anava als Consells Escolars i que ningú sabia com que tenia les responsabilitats que se li havien donat.
  Serà qüestió de fer el seguiment d’aquest “afaire” perquè a no tinc clar res de res. Clar que per cincunstàncies familiars no tinc massa temps per aquestes coses.

  Me gusta

 3. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Resposta a Leba:

  Jo desconec el que es va poder veure o sentir des de la web, però se que és el que no es va sentir: cap explicació, ni crítica ni retret a la Judith Rolán per la seva intervenció…

  Me gusta

 4. Per cert. No tinc ni ideia de què és una regiduria no adscrita. Jo pensava que quan un deixava el càrrec no podia seguir com membre del Consistori. Deu ser que cada vegada estic més allunyada del món de la política.

  Me gusta

 5. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Resposta a Amparo Vázquez:

  Jo no hi anava als Consells Escolars, tasca encarregada a una altre regidora, però si que els seus comentaris no deixaven cap dubte: Dolenta ella i dolent el govern….

  Expliquen una anècdota que davant les queixes de les escoles per la neteja, va passar la paraula al llvors regidor de manteniment, Ferran Flo i aquest, com qui es treu una abella de sobre, li va passar la paraula a la responsable de neteja que, titubejant i sorpresa, va dir “jo faig el que em diuen”… si arriba a haver una dona de la neteja segur que li pasen a ella la paraula….

  Me gusta

 6. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Resposta a Amparo Vázquez:

  Una Regidora No Adscrita és una tránsfuga. Un electe que ha estat escollit en un grup al que abandona i s’incorpora al grup de No Adscrits per que no ha volgut lliurar l’acta de regidora.
  Si es dimiteix i es retorna l’acta de regidora, llavors és el seguent a la llista de la formaciío corresponent qui accedeix, restablit-se la normalitat democràtica.

  Me gusta

 7. leba dice:

  Evidentment Ernest, si els tenia agafats per els collons!!!, si l’Alcalde la reprèn o la criminalitza sabia que diria coses que no ha dit i que els enfonsaria a la misèria, crec que la Judit te a al seva ma el complicar i molt la existència aquest Govern, per tant “mutis i a la gàbia”…

  Atès a tot això, només hi han 2 camins per CiU, o la dimissió del Govern, o un nou Govern amb el Psc de soci, on la experiència governant es clau per tirar endevant el consistori, i poder i acabar aixi amb el domini agobiant de ERC, perquè esta molt clar que te moltíssima mes personalitat el Conde Duque que l’Alcalde, que ara per ara es una figura decorativa que no s’ha sapigut imposar a una dèbil ERC que juga a la deslleialtat, el Joc soterrat, i sobretot a debilitar políticament al company de Govern, deixant calculadament a l’aire les vergonyes de CiU, i no m’extranyaria que el proper candidat de CiU a l’Alcaldia de El Masnou l’escollis el mateix Oliveres.

  On esta el company Azu?

  Possiblement com tu dius Ernest, a la propera assemblea ternura el fuet, i començaran a rodar caps, Pot-ser es carregaran al president local?, perque si es aixi seria de recort….

  Me gusta

 8. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Resposta a Leba:

  CiU i ERC aguantaran com sigui fins a la fi del mandat. És una pura qüestió de supervivència política per a les formacions i supervivència pura per a molts dels seus components…

  Però de política, res de res… la paràlisi total!!!

  Me gusta

 9. Carlos dice:

  Evidentemente algo tenía que haber a raiz de todo lo acontecido. Por otra parte queda claro que ERC lo único que busca es el protagonismo político de su Conde Duque de Oliveras. Ya lo venias advirtiendo. Solo que me resulta extraño que habiendo obtenido los resultados CiU en las últimas elecciones se deje llevar por una minoría.
  No le faltan razones a Judith de haber actuado así. Como sabes no es santa de mi devoción, pero no le faltan razones. Ahora viene la pregunta del millón, dado que es palpable el desorden de este gobierno Municipal ¿porque no proponeis una moción de confianza?. Sí, ya se, dificilmente saldría adelante. Pero sería una manera inequivoca de intentar parar el desaguisado en el cual se encuentra el Municipio del Masnou, donde se está destruyendo casi todo lo que se construyó, y de una manera kafkiana. Sería una manera de acercaros al sentir de la gente de Masnou la cual se queda perpleja de que todo esto pueda estar sucediendo, la cual se pregunta ¿que se está haciendo para evitar esto?. Creo que es hora de actuar politicamente con contundencia y utilizar todas las “armas” políticas a vuestro alcance. Estais ya acostumbrados a que os nieguen la máxima por sistema, por tanto el “no” ya lo teneis politicamente. Mucha gente, mas de la que pensais, está esperando actuaciones como las que os digo. Hemos de parar esto, hemos de evitar que borren cualquier vestigio de logros anteriores. Lo próximo que será…¿la Bibloteca,…la iluminacion de las calles,…?.

  Me gusta

 10. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Respuesta a Carlos:

  El mecanismo de la “Cuestión de Confianza” corresponde exclusivamente al gobierno. Éste se somete para llevar a cabo la aprobación de determinados temas de vital importancia para el desarrollo del municipio y exige de la oposición la presentación de una alternativa de gobierno. En caso de no poder presentar alternativa, el tema queda automáticamente aprobado. En caso que si se plantee una alternativa, el Alcalde queda inmediatamente destituido.

  Únicamente pueden presentarse dos cuestiones de confianza en todo el mandato y nunca el mismo año….

  La herramienta que tiene la oposición se llama “Moción de Censura”

  Me gusta

 11. Carlos dice:

  Perdona pero no soy político y no se como se llamaba. Pero aún así me has entendido pero no me has respondido. Espero que lo hagas ya que de tu respuesta podemos aprender los neófitos.

  Cuidate crack ¡¡¡

  Me gusta

 12. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Respuesta a Carlos:

  La Moción de censura es una herramienta muy potente y exige un alto grado de responsabilidad, básicamente por que ha de ser presentada por un candidato/a a la alcaldia e ir acompañada de una mayoría suficiente para llegar a buen puerto. En otro caso, no sirve de nada.

  Además, existe la figura de la regidora no adscrita.

  No puede ser algo que se haga sin pensar.

  Creo que, por ahora, toca a los que tiene n la responsabilidad de gobiernan de mover ficha y, o buscar una mayoría suficiente que les permita dar estabilidad al gobierno o buscar apoyos puntuales con el resto de fuerzas de la oposición para temas concretos.

  En los dos casos el ejercicio democrático es mucho más saludable pero creo que, por ahora, no tiene esa capacidad de diálogo y negociación.

  Me gusta

 13. leba dice:

  Tant esbogerrat veus un pacte de Govern, CiU i Psc?, jo crec que seria la sol.lució….

  Me gusta

 14. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Resposta a Leba:

  Jo no veig, ara per ara, possibilitats. Millor ho tenien en acabar les eleccions i no van voler saber res de nosaltres… ara? per què, per compartir els seus fracasos? haurien de canviar moltes coses…

  Me gusta

 15. […] Les raons de Judith Rolán #Masnou #ElMasnou #Maresme #Infolocal @RolanRomero @CiU @esquerra_erc […]

  Me gusta

 16. […] govern no te majoria. La va perdre quan la regidora Judit Rolán, que era número dos de la candidatura de CiU, abandonava el govern desprès d’una més que polèmica gestió dels afers de Ca n’Humet i l’Escola de Música. […]

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: