Nova Carta Oberta del Primer Secretari del PSC, Pere Navarro #psc #pactefiscal @rociomsampere @socialistes_cat

Pere Navarro, Primer Secretari del PSC

Benvolgut Ernest,

Les darreres setmanes m’he dirigit a tu amb aquestes cartes a la militància per dos motius, perquè el moment polític, econòmic i social que vivim avui dia és clau i perquè crec en el contacte directe amb totes aquelles persones que compartim el projecte socialista. Estan passant coses importants i em veig en l’obligació d’explicar de manera directe, sense intermediaris ni interpretacions, sense titulars ni destacats, la meva opinió.

Aquesta setmana el Govern de la Generalitat de Catalunya ens ha portat a un punt on l’única realitat és la incertesa i l’únic horitzó és la frustració.

Després de setmanes sense voluntat de negociar, la veritable voluntat de Convergència i Unió i del president Mas, la que veníem denunciant, s’ha fet realitat. El Parlament ha votat una proposta de pacte fiscal, en la línia del concert, que fa impossible la seva aprovació a Madrid.

Els i les socialistes volem un nou pacte fiscal, ho hem demostrat fins l’últim moment, però ningú ens pot demanar que abonem un xoc de trens que només busca rèdits electorals a costa del cansament de la gent. Hem aprovat el 85% de la resolució que proposava el Govern tot i no ser el nostre relat, però el Govern no ha volgut pactar un camí viable, un camí que doni resultats sinó que s’ha enrocat en una proposta inviable que no té futur.

En definitiva, el PSC  ha defensat una proposta basada en uns principis clars:

– Volem un sistema de finançament que ens aporti tots els ingressos que és just que tinguem i volem tenir plena capacitat de decisió sobre els impostos que paguem

– No volem un concert econòmic.

– No volem un model que ens porti al xoc de trens.

– Volem un model solidari, però també equitatiu.

– En definitiva, volem un sistema de finançament federal, com sempre hem defensat.

Mentre CiU ha liderat aquesta estratègia respecte del pacte fiscal, paral•lelament ha mantingut un pacte, molt menys publicitat, amb el PP, per desmantellar l’Estat del Benestar. El que ells anomenen ajustos, sacrificis, que es coneix com a retallades i que, com nosaltres creiem, no és més que l’aplicació del seu programa ideològic. Així, a Catalunya, el PP i CiU han acordat:

• El rebuig a la proposta de Llei de regulació de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), impulsada pels socialistes catalans.

• El rebuig a la iniciativa de portar el Decret Llei sobre Educació, aprovat pel Govern del PP, al Tribunal Constitucional.

• El  rebuig a la iniciativa de portar el Decret Llei sobre Sanitat, aprovat pel Govern del PP, al Tribunal Constitucional.

•  El rebuig a la iniciativa de presentar un recurs d’inconstitucionalitat per la Llei d’Estabilitat Pressupostària.

I a Madrid, CiU s’ha abstingut en la votació del Reial Decret Llei que inclou la creació d’un fons de liquiditat pressupostari per a les Comunitats Autònomes.

Catalunya ha demanat al Govern d’Espanya ajuda financera, el que es coneix com a rescat. La situació és greu. Jo estic disposat a ajudar el Govern i al President, però necessitem que el President es vulgui deixar ajudar. Que escolti i que rectifiqui. Que no portin Catalunya al xoc de trens i la frustració per un mer càlcul electoral.

Encara som a temps de treballar plegats per un futur millor, per traçar les línies de la recuperació econòmica i el creixement. No amb més retallades sinó amb l’estímul i amb una fiscalitat justa i progressiva. Encara és possible, però el temps se’ns esgota ràpidament.

Com us deia a la darrera carta, és el moment de l’acció. Per tant si a pesar de la nostra insistència, els socialistes no som escoltats traçarem el nostre propi camí sense matisos. Un camí de sentit comú, de concertació, d’entesa i diàleg amb la societat civil i la resta de partits, encaminat a posar sobre la taula els problemes reals i actuals dels catalans i les catalanes. L’agenda política del PSC és i serà l’agenda social.

El PSC és el principal partit de l’oposició. Però, i sobretot, és un gran partit de govern. Un partit que ha donat a Catalunya un catàleg de projectes d’avenç i progrés. Un partit catalanista, defensor de la classe treballadora. La veu dels que no tenen veu. Un partit amb una història i amb un futur.

És aquest el partit  que posarem a treballar, més dur que mai.

Compto amb tu.

Pere Navarro i Morera

Primer Secretari del PSC

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: