Temps de reflexió…. #ElMasnou #Masnou #Maresme

Ha passat més d’un any des de l’onze de juny del 2011 quan es va escollir a Pere Parès com Alcalde del Masnou amb els vots de CiU i ERC que, finalment, van formar govern.

Paga la pena rellegir ara allò que van dir els principals protagonistes d’aquest primer any del govern 2011-2015.

Aquests actors principals són, al meu entendre, Pere Parès, Jaume Oliveras i Marta Neira; els primers com socis del govern i Marta com a cap de l’oposició. Destaca també la figura de la Judith Rolan que, com a portaveu de CiU, número 2 de la candidatura i ma dreta de Pere Parès, va ser l’encarregada de parlar en nom de la federació

Destacaria les següents frases:

Sobre el nou govern

 • Jaume Oliveras: “Estic convençut que establirem un govern sòlid, cohesionat i amb moltes ganes de treballar pel Masnou”.
 • Marta Neira: “Moltes felicitats, senyor Pere Parés, a partir d’ara el nostre alcalde, i felicitació que vull fer extensiva a la seva formació política, CiU, pels bons resultats obtinguts en aquestes eleccions, que han guanyat clarament aquestes eleccions. Felicitacions també als regidors i regidores que avui assumeixen aquesta condició de servidors públics, ja sigui al govern o a l’oposició. A tots i a totes, els desitjo molta sort i encerts en l’exercici de la seva responsabilitat amb la ciutadania del Masnou”.
 • Judith Rolan: “Ha arribat el moment de retornar-vos aquesta confiança en forma de treball, dedicació, esforç i humilitat”.
 • Pere Parès: “Totes les nostres accions municipals tindran al centre de les nostres decisions i a manera de fil conductor i transversal el fet de sentir-nos arrelats a una sòlida comunitat local, que és el nostre Masnou i aquesta, a més, inserida i connectada a una de més àmplia i nacional, que és Catalunya”.
 • Pere Parès: “el nostre objectiu per donar estabilitat i confiança durant els propers quatre anys serà mitjançant un govern de coalició, sòlid i cohesionat, que aposti per un únic equip amb uns objectius comuns”.

Sobre Eduard Gisbert

 • Jaume Oliveras: “L’Eduard Gisbert ha estat el nostre alcalde durant tots aquests darrers vuit anys. Crec, sincerament, que ha estat un bon alcalde per al Masnou i que ha aconseguit que, en la vida d’aquest Ajuntament, hi hagués sempre un clima de cordialitat”.
 • Marta Neira: “Permeteu-me unes paraules d’especial agraïment al nostre ja exalcalde, Eduard Gisbert, que durant vuit anys ha exercit el seu càrrec amb entrega, amb il·lusió i sempre amb aquest tarannà conciliador i amigable que el caracteritza. És just remarcar que, durant el mandat d’Eduard Gisbert, el Masnou ha vist com milloraven els seus carrers, com augmentaven les seves places i com apareixien nous serveis per a la ciutadania. El resultat és que avui tenim, sens dubte, un Masnou millor que fa vuit anys”.

Prioritats de treball

 • Jaume Oliveras: “Tot govern comporta establir un programa de prioritats i propostes, i amb això ens hem posat d’acord: rigor per afrontar la crisi econòmica, reforçar la personalitat del Masnou, prioritzar l’activitat econòmica i la creació d’ocupació. Però, sobretot, el que més cal: proximitat, accessibilitat i diàleg amb els veïns i veïnes del Masnou”.
 • Marta Neira: “Nosaltres farem una oposició constructiva i responsable, primer, pel bé del Masnou i,en segon lloc, el nou govern municipal haurà de desenvolupar projectes que han estat gestat en aquesta per l’antic govern. Per tant, ens tindran al seu costat per ajudar-los a desenvolupar-los”.
 • Judith Rolan: “Avui comença una nova etapa, en la qual caldrà ser prudents i rigorosos en la priorització de projectes i recursos, haurem de tocar de peus a terra i replantejar-nos moltes coses”.
 • Pere Parès: “El nivell d’exigència i la maduresa assolides ens demana, als governants, en una societat canviant com l’actual, a més de saber escoltar i ser sensibles a les seves demandes, transparència i la millora de la capacitat de resposta i de resolució”.

Els compromissos

 • Jaume Oliveras: “Ens comprometem, primer, amb el treball, amb la proximitat amb la gent, a trepitjar carrer, a escoltar, a dialogar, a discutir, quan calgui, a promoure la participació i també, perquè no, a aprendre dels nostres veïns i veïnes”.
 • Marta Neira: “treballarem per avançar, des de la nostra modesta posició, cap a una democràcia real, perquè tenim, companys i companyes, un dèficit democràtic, perquè no pot ser que la ciutadania s’expressi únicament cada quatre anys amb el seu vot a les urnes. És imprescindible promoure els mecanismes necessaris perquè la ciutadania opini i aporti les seves idees en totes les qüestions que afecten la seva vida quotidiana. Cal escoltar molt atentament el que la societat reclama”.
 • Pere Parès: “Som aquesta gent que no concebem la creença que som els propietaris d’una veritat absoluta que ningú ens ha atorgat. Ens ha estat donada la confiança, no la raó”.
 • Pere Parès: “el nostre compromís serà gestionar els recursos públics disponibles amb el màxim rigor i eficàcia, prioritzant allò essencial, per preservar tant la qualitat del dia a dia de la gent que vivim al Masnou, com les entitats i altres col·lectius que conformen la nostra vila”.

Els desitjos

 • Jaume Oliveras: “Felicitats, Pere, com a nou alcalde del Masnou. Tindràs tota la nostra col·laboració, la lleialtat institucional, i la voluntat de diàleg i de treballar per al nostre poble”.
 • Judith Rolan: “Avui comença el canvi que ha d’aconseguir que el Masnou es reconciliï amb la realitat, amb seny i sentit comú per abordar els propers quatre anys d’aquest Ajuntament”.
 • Pere Parès: “L’Ajuntament ha d’escoltar la gent, de la mateixa manera que la gent desitja sentir-se escoltada. Volem reconciliar-nos amb la realitat i anomenar les coses pel seu nom, perquè la gent necessita saber amb urgència allò que podem fer i allò altre que no podem. Però, per sobre de tot, hem de saber projectar i transmetre una trajectòria que ens condueixi a un objectiu clar, comú i assumible col·lectivament”.
 • Pere Parès: “Abans s’ha fet referència a aportar nous valors. Un d’ells és saber governar a prop dels ciutadans per poder respondre a les seves demandes. L’accessibilitat, la transparència i el diàleg són una prioritat del nou govern”.

Aquestes eren les manifestacions i compromisos que van manifestar públicament aquestes persones en nom propi o dels seus partits… Podeu llegir íntegrament les seves declaracions a la web del Masnou clicant ací. Podeu llegir la de Jaume Oliveres a la pàgina 14, la de Marta Neira a la pàgina 18, la de Judith Rolan a la pàgina 20, la mateixa que la de Pere Parès.

Llegiu les declaracions i reflexioneu.

Abans de finalitzar, però, unes paraules que l’Eduard Gisbert va dedicar a tots nosaltres abans de deixar el seu càrrec d’Alcalde del Masnou: “desitjo, a tots els membres del consistori, força, constància i capacitat de treball, i que actuïn sense precipitacions i amb el cap molt fred, però sobretot respectant les decisions de l’equip de govern, les contrapropostes de l’oposició i, sobretot, les persones i els nostres ciutadans en primer lloc”.

Bones vacances.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: