11 de setembre: defensem #Catalunya ???? #psc #pactefiscal @socialistes_cat @CiU @esquerra_erc

El President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Artur Mas ha convocat a tota la ciutadania de Catalunya a defensar-se davant les agressions que està patint del govern del Partit Popular, especialment en matèria econòmica.

Així és; el President reclama un suport majoritari a la proposta de pacte fiscal per tal que Catalunya surti de la crisi i disposi de majors recursos. En aquest sentit, des de CDC s’addueix que de cada euro que es recapta a Catalunya, 43 cèntims no tornen, lema del que estan fent bandera amb l’objectiu de convertir l’eix polític “Nacionalistes – No Nacionalistes” en un nou eix basat en l’economia i que, a més de poc solidari, en cap cas pot garantir que aquest capital fos reinvertit en la ciutadania donades les polítiques de rebaixa d’impostos a les grans rendes aplicada pel govern de la Generalitat.

Però no és aquest el cas. Avui no vull parlar de si el que reclama el President és viable o constitucional. No. Crec que és l’hora de posar damunt la taula totes les cartes i veure si CiU i Artur Mas van de debò o és una nova estratègia per aconseguir una cohesió fictícia davant un més que presumible avançament electoral: Estratègia política front estratègia partidista.

Si es tracta d’una estratègia política que ha de culminar en un enfrontament amb el govern del PP per que CiU vol reclamar el que creu just per Catalunya aquesta es tractaria d’una legítima maniobra que, al marge de compartir-la o no, situaria per primera vegada a CiU en el lideratge polític de Catalunya cohesionant als milers de persones de ideologia diversa que han cregut el seu missatge. Fins i tot molts socialistes entre els que, ja ho avanço, jo no m’hi trobo.

Si es tracta d’una estratègia partidista que nomes te com objectiu un millor posicionament de la federació en un avançament electoral ens trobaríem, novament, en un lamentable ús dels símbols de Catalunya per ambicions personals com ja va fer el Pujol el seu dia i en una pressa de pel cap a totes les persones que han cregut en el seu missatge.

Així és. Artur Mas, Molt Honorable President, ha obert una porta que nomes te sentit si s’arriba fins al final amb totes les conseqüències, ja que en el suposat cas de quedar tancada en fals provocarà, no nomes la rialla del mon sencer respecte la nostra terra si no la més elevada frustració en la nostra gent.

Cal que demostrin clarament tant el Molt Honorable President com CiU que creuen de debò amb allò que prediquen, que estan disposats a lluitar per defensar els interessos de Catalunya. Una acció que serviria com a ofrena als més que probables milers de manifestants de l’onze de setembre i que alhora suposaria una demostració fefaent que no hi ha tacticisme davant aquesta reivindicació: el trencament de l’acord a la Diputació de Barcelona amb el partit Popular abans de l’onze de setembre, destituint a tots els càrrecs d’aquest partit i formant un govern de concentració amb tots els partits que estan a favor de la seva proposta, tant a la Diputació com a la Generalitat i que formen una majoria suficient.

Aquesta seria una mostra de la voluntat clara de CiU de defensar els interessos de Catalunya i no els seus propis. Llavors si seria possible enviar un missatge comú per a la defensa dels interessos del nostre País. Per sobre de personalismes i polítiques de partit.

Torno a repetir, jo no m’hi sumaria, però se que si ho farien molts socialistes.

Mantenir l’acord amb el PP a la diputació de Barcelona és incompatible amb tot el que estan dient des de CiU i és una mostra clara del tacticisme de la federació i, en aquest cas, ja poden fer parlaments, discursos, exaltacions patriòtiques o qualsevol altre proclama… serà fum, serà mentida, serà frustrant…

I avançar les eleccions, també. Serà una estratègia que cercarà l’enfrontament entre Catalunya i Espanya però que nomes aconseguirà l’enfrontament entre les Catalunyes, entre les persones que hi vivim, hi treballem i ens estimem aquesta terra des de diferents perspectives però amb un mateix sentiment profund i sincer.

El repte està llençat.

Del que faci la federació els propers dies amb el Molt Honorable President Sr. Artur Mas al capdavant dependrà si l’11 de setembre Defensem Catalunya o no…

 

Anuncios

One Response to 11 de setembre: defensem #Catalunya ???? #psc #pactefiscal @socialistes_cat @CiU @esquerra_erc

  1. […] polítics estiguin rebaixant clarament el seu pes amb les seves maniferstacions o absències. I mantenint els acords amb el PP. Visca […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: