Comença de nou el curs polític… #psc @socialistes_cat

Comença de nou el curs polític i ho fa amb força. Els diferents partits polítics preparen la seva estratègia –si, estratègia- cara el proper 11 de setembre i el més que probable avançament electoral.

Ja fa temps que els actes de l’11 de setembre van deixar de ser unitaris i una manifestació pura i lliure de la ciutadania lliure per convertir-se en l’aparador dels partits polítics. I el PSC n’ha estat còmplice d’aquesta deriva, no ho oblidem.

L’11 de setembre de 2012 serà, ja ho avanço, una de les majors manifestacions hagudes mai en democràcia. Una manifestació en la que s’està treballant des de fa setmanes, si no mesos, per diferents organitzacions i en el que, a priori, hi ha un tret comú: reclamar la independència de Catalunya, tot i que els liders polítics estiguin rebaixant clarament el seu pes amb les seves maniferstacions o absències. I mantenint els acords amb el PP. Visca l’ambigüitat!!!!

Però aquesta manifestació que no pot ser ni menystinguda ni criticada no representa Catalunya. Representa una realitat de la nostra Catalunya, però no tota Catalunya.

Crec que, en un exercici de responsabilitat, cal que la gent pugui expressar-se amb llibertat, dir el que pensa i defensar, dins de la llei, els seus ideals.

Aquest és el gran valor de la democràcia. De la nostra democràcia.

El respecte de les llibertat individuals i col·lectives no ha si no que fer més forta a Espanya i donar una lliçó al mon sencer. Com passa a Canadà.

La conseqüència més directa de l’èxit de la manifestació ha de ser el trencament de qualsevol pacte o acord de CiU amb el PP. En cas que no sigui així, és possible que totes les persones que hagin anat a la mani acabin amb la mosca darrera l’orella. Però  no patiu, no serà així.

A can CiU ho tenen tot calculat: Que la mani sigui un èxit, trenquem amb el partit popular, proposem la creació d’un govern d’unitat amb unes exigències impossibles que faci dir que no als partits als que ho proposem i convoquem eleccions per la impossibilitat de governar, tot això adobat amb les queixes per la falta de visió de país de la resta de forces polítiques, especialment del PSC… i apa, cap a la majoria absoluta… per llavors rebaixar la tensió i tornar a arribar a acords amb el govern central del PP i seguir fent polítiques de dretes…

I pel camí, amb aquesta fumarada, aniran deixant els cadàvers que tenen amagats: Millets i Montulls, 3%, Ferrovials, ITV i tota mena de xollos que han aconseguit amagar amb la pastanaga del Concert Econòmic.

Així ens va….

Per cert, us enllaço amb un article de l’estimat i malograt Carles Navales sobre l’independentisme

Anuncios

4 Responses to Comença de nou el curs polític… #psc @socialistes_cat

 1. Carlos dice:

  Es una lástima que aflore el independentismo a base de crear una falsa realidad de que ese es el camino para solucionar los problemas económicos actuales de Catalunya.

  Para mí ser independentista es un sentimiento arraigado en la convicción de ser un colectivo con una identidad propia y una manera de ver la sociedad determinada. No hay tinte económico que valga. Es un sentimiento basado en el amor a la tierra, a la cultura, a las tradiciones…a la gente. No hay tinte económico.

  Esta manifestación del 11 de Septiembre más que nunca no es un sentimiento puro de independentismo. Es una oportunidad para seguir encubriendo las deficiencias que tenemos como pais.

  Como bien dices, la clase política se ha encargado de ello.

  No hace mucho vi en televisión un debate sobre el famoso “pacto fiscal”. Estaban todos los partidos politicos de Catalunya. En ese momento entendí que nunca tendremos un pacto fiscal, se confunde la velocidad con el tocino, las peras con las manzanas. Todos estaban deacuerdo con el pacto fiscal, pero con matices que hacen imposible tener el soprte politico que requiere el tema.

  Los problemas economicos se solucionan en tres grandes ejes, definiendo cuanto queremos gastar, cuanto queremos pagar y como queremos pagar. Quizás sea una manera excesivamente simple de ver las cosas. Pero el refranero es rico “las que entran por las que salen”.

  No espero gran cosa del 11 de Septiembre. Hay demasiada gente que seguirá pasándolo muy mal en los próximos años. Y es ahí donde se deben buscar soluciones inmediatas, hay gente que pasa hambre, busca en container, que pronto dejaran de percibir ningún tipo de remuneración. Seguimos navegando sin rumbo definido.

  Me gusta

 2. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Respuesta a Carlos:

  El PSC ha de recuperar su discurso socialdemócrata adaptado a los cambios y a la actualidad.

  Las discusiones identitarias y soberanistas no forman parte de las prioridadaes actuales del PSC. En su día, en los albores de la democracia, el PSC reclamó como el que más el reconocimiento e implantación del catalán, la recuperaciopns de los símbolos históricos y del reconocimiento de la identidad catalana. Todo eso se ha conseguido hasta el nivel máximo.

  Catalunya és ahora y tiene lo que tiene gracuias a la democracia y al trabajo de los políticos, entre ellos los socialistas.

  Para nosotros ahora tienen sentido las políticas de mantenimiento y garantistas, pero no tiene sentido ir más allá… el PSC no es un partido independentista.

  Me gusta

 3. Carlos dice:

  Añadiría una cosa, no hay que recuperar el discurso socialdemócrata, hay que actuar con espiritu socialdemócrata… y hay que actuar siempre. Ese, bajo mi humilde opinión como socialista de convicción, es el camino ha seguir. Por lo demás estoy deacuerdo contigo.

  Me gusta

 4. Ernest Suñé Nicolás dice:

  Respuesta a Carlos:

  Ni más, ni menos.

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: