Carta Oberta del Primer Secretari del PSC amb motiu de la Diada

Benvolguts companys i companyes,

La celebració de la Diada Nacional d’enguany és una magnífica oportunitat per compartir amb tots i totes vosaltres preocupacions i esperances en aquest moment especialment delicat.

L’impacte de la crisi econòmica que colpeix de forma tan directa moltes persones, famílies i empreses, amenaçant amb el malbaratament d’una generació sencera, és i ha de ser la nostra principal preocupació col·lectiva. Convé que siguem capaços de mobilitzar tots els recursos, d’establir tots els acords i complicitats per lluitar contra la crisi i els seus efectes, promoure la reactivació econòmica i la creació d’ocupació i acompanyar les situacions de dificultat extrema de centenars de milers de persones. Convé posar punt i final a una política econòmica que consisteix només en austeritat i retallades, en imposar sacrificis a costa de la reducció d’un dèficit en uns terminis impossibles sense emetre ni hispabons ni eurobons, sense coordinar més estretament les polítiques econòmiques dels països de l’Eurozona, ni revisar les institucions i els instruments econòmics i financers de la Unió Europea. Capgirar aquesta deriva requerirà de mobilitzacions socials, d’unes altres majories parlamentàries i d’un esforç concertat dels pobles d’Europa en defensa del model social europeu i dels valors progressistes.

La intensitat de la crisi ha desballestat l’equilibri de les finances públiques i coincideix amb la necessària negociació d’un nou model de finançament de la Generalitat, d’un nou Pacte Fiscal. Els i les socialistes de Catalunya reiterem la nostra voluntat de contribuir a aquest objectiu alhora que denunciem l’equivocada estratègia de Convergència i Unió per assolir-ho, que sembla cercar més l’excusa d’un avançament electoral i l’increment de la tensió entre Catalunya i la resta d’Espanya que no pas l’obtenció de rendiments tangibles en una proposta ambiciosa com la que el PSC planteja.

Certament ens trobem davant d’un difícil escenari negociador en topar amb una majoria absoluta del PP a Espanya, entestat en culpabilitzar les Comunitats Autònomes de tots els mals en una furibunda ofensiva recentralitzadora, i amb un govern de CiU que ni tant sols vol comptar amb la col·laboració dels socialistes de Catalunya.

Nosaltres seguirem oferint la nostra proposta i la nostra col·laboració per servir millor els interessos del país.

Benvolguts companys i companyes, en el moment de desitjar-vos una feliç Diada vull animar-vos a celebrar l’Onze de Setembre de 2012 amb confiança, orgull i sentiment patriòtic, fent de la senyera el símbol de la unitat del país i participant dels actes institucionals i reivindicatius que expressen la nostra diversitat, les nostres conviccions cíviques i democràtiques i, sobretot, el nostre anhel d’autogovern i d’aprofundiment tant dels nostres drets individuals, com dels nostres drets socials i col·lectius, així com de les nostres llibertats nacionals.

Ben cordialment

Pere Navarro i Morera

Primer Secretari

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: