L’Ajuntament del Masnou respon a l’Assemblea Indignada… amb mentides #PleMasnou #Masnou #ElMasnou

Ja fa uns quants anys que membres de l’Assemblea Indignada del Masnou hi participen activament a la vida política local aportant idees i interessant-se pels serveis que ofereix l’Ajuntament.

Arrel d’aquest interès sovint formula qüestions al govern i a l’oposició. El govern del Masnou acostuma a demorar les seves respostes i quan les fa, no sempre diu la veritat… vaja que descaradament obvia elements fonamentals per tal de desgastar la resta de forces politiques o, simplement, no deixar pales el seu sectarisme.

I com a mostra, un botó: les respostes sobre l’externalització del personal de l’Ajuntament o el Mapping de cloenda de la Festa Major. Analitzem les respostes.

Externalització del personal de l’Ajuntament

L’argument que empra és, bàsicament, la manca de diners –liquiditat, en diuen- i assenyala a l’anterior govern “L’Ajuntament s’ha trobat en una situació de desequilibri pressupostari, fet que ha estat del tot evident a l’inici d’aquest mandat com a conseqüència, principalment, de la liquidació de l’any 2010 amb una situació negativa de 1.084.000 d’euros i un nivell d’endeutament superior al límit definit per l’Estat l’any 2012”.

És a dir: “vam trobar un forat de 1.084.000 d’euros i la culpa és dels altres”. No repetirem el que hem explicat fins a la sacietat en anteriors documents de treball sobre l’economia del Masnou (1, 2 i 3), però si que assenyalarem el govern dels mentiders: Diuen que hi ha un forat de 1.084.000 d’euros i obvien que la Generalitat d’Artur Mas li deu al Masnou a data d’avui 1.919.000 euros i la Diputació de Barcelona, aquesta que amb tanta alegria li presta diners a la Generalitat, li deu a l’Ajuntament 326.000 euros, el que fan un deute a favor dels masnovins de més de 2.200.000 euros i amb el que, hores d’ara, disposaria d’un superàvit de gairebé 1.500.000 Euros, tot just la quantitat que ingressarà l’Ajuntament amb l’increment d’impostos aprovat per CiU i ERC amb l’avinentesa el PP per aquest any…. Això no ho expliquen… ni tampoc per què no reclamen els diners…

També diu, en un altre paràgraf, una altra mentida: “Val a dir que aquesta externalització ja va ésser iniciada i executada en una part molt important l’any 2008 per l’anterior govern del PSC i ICV-EUA.” Una altra mentida, i aquesta de les grosses. En cap moment, cap dels governs que ha gestionat el Masnou des de l’any 2003 i fins a l’any 2011 va externalitzar cap treballador. Ningú que treballava per l’Ajuntament durant aquest anys va ser enviat a una empresa diferent o li va ser bescanviat el seu contracte. Els governs de progrés  no han externalitat mai ningú i no entenc com ERC entra en aquest joc de la mentida.

Volen genera confusió entre la gent i entre els propis treballadors per, com sempre, no assumir les seves accions i assenyalar altres com a responsables. Volen fer creure que és el mateix externalitzar serveis que externalitzar persones, i no és així.

Un exemple. En la neteja d’equipaments, s’aprofitaven les jubilacions i els increments dels equipaments per contractar empreses externes: això és externalitzar serveis. El que vol fer l’Ajuntament és que totes les persones del departament de Manteniment, des de les dones de la neteja fins els electricistes, passin a una empresa privada, amb minva que això pot suposar per a les seves condicions laborals… igual que ha passat a l’escola bressol…

I amb la connivència d’algun representant sindical amb interessos polítics lluny del Masnou…

Mapping de cloenda de la Festa Major

La resposta del Mapping és, si més no, més subtil i evita pronunciar-se de forma directa sobre el nepotisme que acompanya aquest govern. Aquest podria anomenar-se “El govern dels millors … amics”, per que no dona puntada sense fil en la contractació i suport a amics i afins (mireu sino, la finestreta de recaptació de la DIBA a l’OAC…).

Aquest cas no és una excepció. La persona encarregada de fer aquest mapping és un militant d’esquerra que, a més, anava a la candidatura presentada per Jaume Oliveras.

Això, però, no és ni greu ni il·legal. El que és realment sorprenen és que en la resposta aquest tema, que va ser una de les preguntes que es van fer, queda obviat: ni surt ni s’esmenta…

Altre cosa és saber que el cost d’aquest activitat va suposar una despesa superior als 10.000€, diners que van ser negats a l’escola de Música, Escola Bressol, Entitats, Associacions….

Visca la Festa!!!!

Conclusions

El govern del Masnou comença el nou curs amb mal peu. No diu la veritat i continua assenyalant el PSC i ICV-EUA com culpables dels seus mals. Han mentit, segueixen mentint i mentiran… és la saba que nodreix aquest govern….

Anem aviats…

Nota: Avui, a les 20 hores hi ha el primer plenari del nou curs. El grup municipal del PSC, fent-se ressò d’algunes demandes de veïns repartirà abans del plenari el posicionament seu davant els principals temes de l’ordre del dia del Ple. També us el podeu descarregar ací.

Anuncios

One Response to L’Ajuntament del Masnou respon a l’Assemblea Indignada… amb mentides #PleMasnou #Masnou #ElMasnou

  1. Resposta a Francesc:

    Trobo una observació fora de lloc ja que, a més d’esmentar noms i cognoms, fas acusacions molt greus que hauries de probar.

    El fet important no es qui ha fet el Mapping sinó per què no ho diu el govern… per què amaga informacio?

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: