Valors, principis i responsabilitat #psc @socialistes_cat @pere_navarro

Ahir, amb motiu de la darrera proba del nou dels sobiranistes respecte al PSC al Congrés vaig escriure un post titulat “Estratègia, perversió i engany” on destacava el que jo crec una burda trama per desqualificar el meu partit basat en mentir sobre el que passa. Mentir tothom.

Ahir mateix el ministre de cultura del PP, Jose Ignacio Wert, en una lamentable frase més pròpia d’altres temps, manifestava davant la interpel·lació del diputat del PSC Francesc Vallès, que el seu govern pretenia espanyolitzar els escolars catalans… Vaja fàbrica d’independentistes que s’ha convertit el PP. Són una mina… Si encara els hauran de fer fills adoptius de la futura nació catalana….

El cas curiós d’això, a més de la polseguera que ha aixecat –lògicament- és que cap altre diputat català no va interpel·lar el ministrenomes el PSC. I això no surt en premsa, no és noticia.

Curiós és també, que precisament, els dos partits més beneficiats d’aquest estira i arronsa de la política catalana son el PP i CiU. El PP segurament aconseguirà molt bons resultats a Galiza i Euskadi i CiU a Catalunya… El PP deixa morir a l’Alícia Sánchez-Camacho, està amortitzada i ha fet el seu servei… i total, amb CiU arribaran, com fins ara, a acords programàtics que ja els anirá be…

I CiU. L’estratègia de CiU passa per eliminar el PSC. Ni més ni menys. I ERC i ICV contents per que esperen menjar-se les engrunes….

A més, repassava l’enquesta que publiquen diversos diaris i que, sembla indicar, que el PSC passaria de segona força dins l’arc parlamentari… a la quarta!!!!

Alguns m’han dit que el PSC no fa autocrítica i que hauríem d’adonar-nos el que demana la societat catalana i canviar…

Jo personalment no ho crec. A Catalunya encara hi ha gent, de moltes edats i contrades que es senten tant catalans com espanyols. Gent que s’estima Catalunya sense que aquesta suposi rebuig envers algú…

No, jo no canviaré. Si la meva ideologia o la meva forma de pensar queda fora de lloc, la selecció natural que suposa la política farà la resta, però jo encara he d’alçar la veu, encara he de sortir a la defensa dels milers i milers de catalans que creuen que no es necessària la recerca de l’enfrontament continu que fan gal·la determinats partits per, al final, anar de la ma en la reducció de la qualitat de l’ensenyament, la sanitat, la cultura i tot allò que dugui el mot públic i que ara no toca parlar…

No, pas nosaltres.

Els socialistes hem governat i hem comès errades, moltes errades. Però també hem aconseguit grans fites i hem donat passes per la consolidació de la democràcia, aquesta que permet grans manifestacions sense la por d’antuvi.

Els socialistes disposem de valors fonamentats en la recerca d’una societat millor on la solidaritat sigui l’eix vertebrador de les persones. Els nostres principis democràtics son innegables, per molts paranys que la gent deshonesta ens vulgui posar.

Els socialistes som responsables. Dels nostres actes passats i de les nostres apostes de futur. I per que som responsables ni volem ni desitgem donar cap passa que pugui suposar un conflicte més enllà del debat polític com alguna que altre força està reclamant.

Creiem, en el progrés de les persones i dels pobles, però també creiem en la llei. La llei la fan les persones i ha d’estar al seu servei. D’acord. Doncs si no agrada, canviem-la, però mai la hem de contravenir. Per ací no passem.

Si per mantenir el nostre pensament fins i tot en els moments més durs de la història política recent hem d’obtenir el pitjor resultat de la història, jo vull estar al davant de tot, al costat del Pere Navarro. Per que una vida dedicada a la defensa dels valors del socialisme és més important que unes eleccions. Per que els valors que tenim com a persones ens donen força i ens empenyen i empenyeran a seguir treballant per la gent.

Com he comentat a un amic aquesta tarda, val més quedar els quarts amb honor que els primers sense…

Per cert. El que pretenen alguns amb el canvi de posicionament del PSC en temes dels que ha fet bandera des dels seus inicis em recorda aquella frase del Groucho Marx: “Aquests son els meus valors, i si no li agraden, en tinc d’altres”.

Salut i socialisme!!!!

Nota a peu de pàgina. Si voleu saber que hem fet els socialistes al Maresme us recomano un video que faig fer amb motiu del 30 aniversari dels ajuntaments democràtics. Està dividit en tres parts:

Anuncios

5 Responses to Valors, principis i responsabilitat #psc @socialistes_cat @pere_navarro

 1. Lluis dice:

  Bon article Ernest, no sóc gaire donat a “dorarte la píldora”, però toca sumar principis i valors en una època de regnat d’ignorants que convertiran Catalunya en un cau de lladres amb barretina.

  Me gusta

 2. Resposta a Lluis:

  Gràcies

  Me gusta

 3. leba dice:

  En una societat on el papanatisme, la moda i la falta de personalitat en l’ideari col·lectiu es el que predomia, el tenir principis i mantenir els valors per sobre de tot, es tot un tresor….

  En una societat que s’oblida de la justícia social, l’igualtat i la fraternitat, el desaparèixer com ha col·lectiu es com ha poc una possibilitat seriosa…

  Per tant, el PSC esta mantenint-se ferm amb els seus principis malgrat l’onada fàcil a la que molts si han pujat….

  Me gusta

 4. Resposta a Leba:

  Gràcies. Ara no podem arronsar-nos!!!!

  Me gusta

 5. […] interessant va ser també la intervenció del company Joan Rangel. Va explicar els fets del Congrés dels Diputats amb el ministre Wert i, a més de destacar que la única força que va donar resposta verbal van ser els socialistes, […]

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: