Ingovernable…

Ho vaig avançat al meu post sobre el míting central del PSC: Si guanya Mas però no aconsegueix millorar els resultats de fa dos anys, haurà fet el ridícul. I així ha estat.

No fa ni un mes que alguns veien en Mas a la figura imprescindible per a la transició nacional, al nou Macià, al nou Companys… al valent que havia de conduir Catalunya cap a l’Estat propi…

Artur Mas és ara, una figura amortitzada. Ha perdut credibilitat i aquells que fins no fa gaire li van lliurar tot el seu suport –élites empresarials, premsa…- ara li comencen a donar l’esquena.

El resultat de CiU ha estat un desastre. I el del PSC també, però com ens havíem de convertir en residuals, com havíem de quedar per darrera del PP i ICV (ho recordeu això?), com havíem d’obtenir 15 diputats, obtenir-ne 20 ha estat un cop menys dur

Però el que li ha passat a CiU no te nom. Volien formar part dels llibres d’història i ho han aconseguit: “Com no plantejar un avançament electoral”.

Si volien avançar cap a un estat propi, amb els 62 diputats de CiU, més el 10 d’ERC i els d’ICV i els 4 del SI, disposaven d’una majoria ample per plantejar un órdago al govern… però no van voler. Van seguir pactat amb el PP i van avançar les eleccions. Llufa.

Ara, la governabilitat de Catalunya està seriosament compromesa. I els suports de Mas, també. Un acord de govern amb una ERC forta suposarà una devaluació de CiU per que, no oblidem, tot i que tenen en comú la recerca de la independència, en la resta estan a les antípodes. Be i fins i tot dubto que pensin igual en el camí a recórrer ja que CiU es conformaria amb menys…

I el preu a pagar per pactar amb algun partit d’esquerres serà car: reversió de les polítiques de retallades. Per ací veig poc futur.

Però CiU no està sola. Recordem que continua governant amb el PP a la Diputació de Barcelona, a Badalona, i en tant i tants altres llocs. Aquesta serà la solució però aquesta requerirà un redreçament de les relacions amb Espanya –Duran comença a treballar- i un sacrifici: la dimissió de Mas.

En tot cas, els preus a pagar son molt elevats i cal saber si es podrà proclamar a Mas com a President. Si no hi ha acord entre cap partit, en pocs mesos hi tornaran a haver eleccions.

Anuncios

One Response to Ingovernable…

  1. […] apuntala la política econòmica d’un partit de dretes que, per més inri, manté els acords de governabilitat amb el PP entre altres, a la Diputació de Barcelona, on CiU ha fet al PP el màxim responsable de la […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: