Canvis a les guinguetes de la platja #Masnou #ElMasnou #Infolocal #Maresme

Ahir hi va haver ple extraordinari. Un plenari amb un únic punt a l’ordre del dia, el concurs per a les concessions de les guinguetes de la platja, o com es diu tècnicament: “Aprovació de l’expedient de contractació de l’explotació, mitjançant concessió, dels serveis de temporada de la platja del terme municipal del Masnou, per al període 2013-2017, i convocatòria de la licitació, mitjançant procediment obert, amb diversos criteris de valoració.

Arriba tard en el temps, forçant la màquina i estripant-ho tot…

El grup municipal del PSC hi vam votar en contra. El model que ahir va ser aprovat no és el nostre model i no és el model que volem pel Masnou. Per aquest motiu vam votat que no.

Un govern de dretes (ERC ha perdut la E d’esquerra definitivament) amb els suport del PP i del GIM van aprovar el nou model que ens allunya del que fins ara hi havia i que suposarà major conflictivitat amb menor prestació de servei.

Aquest sistema força a canviar els models de guingueta per una de nova que obligarà els nous concessionaris a inversions de més de 60.000€ per aquests conceptes, al marge dels cànons municipal i de Costes i les despeses de muntatge i connexió ocultes que poden suposar un mínim de 35.000€ anuals…. diners als que caldrà sumar les despeses ordinàries de funcionament, que desconec però que si tenim present que per cinc mesos calen un mínim de sis persones poden suposar una mitjana de 5.000€ de cost empresa per persona el que faran un total aproximat de 30.000€ per temporada en personal…

Un nou concessionari haurà de repercutir la inversió en els cinc anys de la concessió, que tot i que aquesta és prorrogable per tres anys més, l’ampliació no és obligada sinó potestativa, el que suposarà amortitzar 12.000€ al que es sumaran les despeses de muntatge i connexió de 35.000€ i els 30.000€ aproximats de personal, el que suposen una despesa mínima per temporada de 72.000€… crec que són molts diners, més ara en temps de crisi…

Podem afirmar sense dubte que la proposta aprovada és una proposta de dretes: restrictiva, sancionadora i selectiva que finiquita les guinguetes com les coneixem, que limita les seves activitats i que dificulta la seva continuïtat.

La platja és un element integrador del nostre poble, un element diferencial, i com a tal hauria de ser tractat.

Val a dir que des del primer esborrany presentat pel govern fins a la proposta que ahir va ser aprovada hi ha una gran distància i que les moltes esmenes presentades pel grup municipal del PSC, van en la línia de millorar la prestació del servei.

D’aquesta forma, i gràcies a les nostres esmenes, les guinguetes podran servir dinars, les d’Ocata podran fer activitats, podran mantenir l’ambientació visual nocturna i, en definitiva, mantindran una bona part de l’esperit que les ha fet conegudes arreu del territori.

Però també hi ha coses que no hem aconseguit

No hem aconseguit que es valori contractar persones amb discapacitat, les activitats finalitzaran una hora abans del tancament de la guingueta, la guingueta del Bell Resguard desapareix i aquesta part del poble no tindrà el servei a prop, es sancionarà més i molt més car, i a més s’exigeix un canvi total de les guinguetes…

Qui creieu que gestionarà ara les nostres guinguetes? Esteu segurs que aquesta és la forma de promocionar els empresaris locals i la feina pels nostres joves?…

No amigues i amics, no. Els costos d’inversió son molt elevats en un model de guinguetes que no ha estat consensuat si no que ha estat imposat .

Aquesta proposta, en definitiva,  deshumanitza les guinguetes i ens aboca a l’arribada de gestors gens ni mica vinculats al municipi i suposarà un canvi qualitatiu del servei que es presta a les nostres platges amb els possibles perjudicis envers els nostres joves que, recordem-ho, son els principals usuaris. Efectivament, amb aquesta proposta sectària i restrictiva es perjudica a un important sector de la nostra població.

No hi van haver nous arguments per rebutjar les nostres esmenes i la veritat és que la defensa d’aquest nou model va ser molt fluixa per part del govern, de fet podríem considerar-la com poc preparada, sense els mínims avals tècnics i gens encoratjadora: Un paper molt fluix del ponent.

De fet, voldria destacar que entre altres arguments peregrins i insensats, van afirmar que no podien permetre que convisquessin els dos models –antic i nou- per que “combinar ambdós trencaria l’estètica de la platja…” Segurament el govern no s’ha fixat en la nostra platja, amb elements com el Club Nàutic, del Port o de la Nècora, gens diferents de, per exemple, els mòduls de l’OcataVent i dels contenidors d’escombraries… Aquests si que suposen un impacte visual, aquest si que trenquen l’estètica de les nostres platges

Alea jacta est

Ara a esperar. El temps juga en contra dels interessos dels masnovins, als que desitjo de tot cor, estar equivocat en les meves apreciacions.

Documents d’interès:

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: