El ple de pressupostos 2013 a #ElMasnou #Masnou #Infolocal #Maresme #PressupostMasnou13

Ahir, dijous 31 de gener, el govern del Masnou ens va convocar a un nou plenari extraordinari per tal d’afrontar dos temes de vital importància pel Masnou: la Neteja i Recollida de residus i el pressupost municipal, tal i com vam explicar.

Els dos temes son vitals per al bon funcionament del Masnou, el primer, per que es tracta de normalitzar d’un servei que està en situació de pròrroga forçosa des que va quedar desert el concurs el mandat passat, fa quasi be dos anys i el segon per que en aquests moments, prorrogar el pressupost tindria efectes molt negatius en el municipi i els seus habitants.

I ahir van quedar les dos propostes aprovades per una àmplia majoria, motiu pel que felicitem el govern i ens felicitem tots.

Efectivament, el PSC va donar suport explícit als plecs de neteja amb el seu vot afirmatiu i un de tàcit als pressupostos amb la seva abstenció, en un gest de reconeixement de l’esforç del govern  –aquesta vegada sí- per aconseguir un consens entre la resta de forces del Masnou.

Esperem que aquesta voluntat de cercar el consens s’apliqui a la resta de temes que hi ha a l’agenda política del Masnou i no sigui flor d’un dia.

Els dos son temes importants però per la seva dimensió, el pressupost mereix una explicació a banda, així que us deixo la meva intervenció en el tema de la neteja (amb aclariments) i en un altre post parlarem del pressupost.

Aprovació de l’expedient de contractació per a la gestió del servei de recollida de residus, neteja viària, passeig Marítim i platges del terme municipal del Masnou.

El nostre grup ha votat afirmativament a la proposta per dos raons bàsiques: La necessitat de dotar el servei de neteja de cobertura legal i la prestació dels serveis bàsics de neteja i recollida d’escombraries a tot el municipi mentre es dissenya el plec definitiu; plec en el que esperem participar des de bon començament.

Aquest plec permetrà, doncs, no haver d’aprovar mitjançant extrajudicials1 les despeses, cobrir el servei en zones com La Colomina2, garantir la neteja de la platja aquest estiu que no hi hauran plans ocupacionals3 i normalitzar la recollida de mobles4.

Tot i així, aquest plec manca de sistemes de control de la qualitat eficaços, de millores reals en la zonificació, la recollida comercial, d’inversions per permetre la modernització de sistemes de recollida i neteja, i altres…

Volem també destacar el significatiu canvi de criteri dels grups del govern5 respecte al que defensaven a l’oposició. Benvinguts a la realitat.

També recordar que en el pressupost que es durà a debat en el punt següent el govern ha destinat una partida per a la elaboració dels plecs del concurs, cosa que, d’entrada trobem encertada. Arriba tard, però rectificar és de savis i aquest govern, desprès dels giravolts, sembla ser que està reconduint la nau.

Aquest vot afirmatiu, però, no és un xec en blanc. El govern a de donar els passos per la redacció del nou concurs i creiem que també d’una necessària actualització de la ordenança de convivència ciutadana ja que, com diu el refrany, no és més net qui més neteja si no qui menys embruta.

Com sempre, estenem la ma al govern per asseure’ns i trobar el consens necessari en aquests temes tant importants.

 NOTES:

1 Extrajudicials: procediment extraordinari d’aprovació de despeses no previstes. En el cas actual de la prestació del servei hi ha una sèrie de despeses derivades d’increments de serveis no previstos a la contracta prorrogada que havien de ser aprovades contínuament en aquest sistema, fet que no s’ajusta a l’essència del sistema.

2 La Colomina: Sector d’habitatges ubicat a la zona nord-est del Masnou a tocar del camp de Fútbol de l’atlètic i per sobre de l’ambulatori d’Ocata. Al no haver estat possible la modificació del contracte de neteja i per limitacions legals no hi havia capacitat per incrementar el servei i poder prestar de forma decent la neteja i la recollida d’escombraries. Hi havia queixes raonades del veïnatge i amb l’aprovació d’aquest plec, la nova empresa podrà prestar el servei amb normalitat.

3 Plans Ocupacionals: Fins a la data, la generalitat de Catalunya dotava pressupostàriament els municipis de diners destinats a la contractació de persones en atur, normalment aturats de llarga durada i joves. Amb l’arribada de CiU a la Generalitat aquests diners han anat minvant fins a desaparèixer. Entre altres projectes, el Masnou sempre feia us d’aquests plans per a la neteja de la platja contractant entre sis i vuit persones que ara haurà de ser prestat per la empresa guanyadora. En definitiva es tracta de la externalització d’un servei que es prestava en part amb treballadors municipals en serveis extraordinaris i els plans ocupacionals.

4 Recollida de mobles: Es un servei que molt costós per a l’Ajuntament ja que tot i tenir tres dies de recollida, l’incivisme fa que acabi prestant-se set dies a la setmana i que el govern aposta per externalitzar ajustant-lo als dies mínims.

5 Canvi de criteri de CiU i ERC: Efectivament, el mandat passat aquests dos grups eren a l’oposició i el primer va votar NO a una proposta que contenia elements similars i ERC, tot i votar SI, va exigir retirar la externalització de la recollida de mobles i de la platja. Textualment ERC va demanar per escrit “Treure de la proposta de plecs la recollida de mobles i voluminosos i la neteja de la platja ja que en l’actualitat son serveis que es fan amb personal propi de la brigada de manteniment de l’Ajuntament del Masnou. La qualitat d’aquests dos serveis és notable i la incorporació d’aquests serveis en el plec suposen un increment del preu de licitació que creiem que l’ajuntament del Masnou no ha d’assumir

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: