Carta al president Artur Mas. De Conxita Campoy, Alcaldessa de Malgrat de Mar

Carta al president Artur Mas.

De Conxita Campoy, Alcaldessa de Malgrat de Mar.

Rebo una carta del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya. L’emoció s’apodera de mi, però em sorprèn perquè la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, 11 de setembre, queda lluny i encara més, el dia de Nadal.

La subjecto entre les mans mentre em pregunto què deu voler dir-me el President. ¿Potser que ens han ingressat l’1.600.000 euros que ens deu la Generalitat? O potser, ¿que ens agraeix donar la cara en primera línia per la situació de crisi que vivim? Segur que em comunicarà que implantaran un pla de treball per als joves, o que ampliaran les ajudes a la llei de dependència (això últim no ho crec, hi van votar en contra).

No ho sé. Pot ser que ens vulgui comunicar una reforma de la llei d’urbanisme de manera que si s’augmenta la densitat de vivendes no s’hagin de preveure més zones verdes o d’equipaments perquè, de totes maneres, no les podem construir. O faran una taxació del preu del sòl per evitar que es repeteixi una especulació com la que hem viscut fa poc. Fer-ho seria un acte de valentia, però no em vull enganyar; em deu dir que la competència és de Madrid. Però la podrien demanar, ¿oi?

No puc evitar pensar què em vol dir el President. ¿Firmaran un conveni amb els ajuntaments que tenen sòl industrial per posar-lo a disposició dels nous emprenedors pagant el lloguer la Generalitat i les diputacions? I que només després de dos anys, en funció del treball generat, començaran a pagar lloguer, amb opció de compra. ¡Seria un detall!

Potser em vol fer saber que ampliaran les ajudes als centres d’ocupació especial perquè entenen que són necessaris per a la normalitat, la justícia social i la tranquil·litat d’esperit de les famílies implicades. O que ens mantenen les subvencions de les guarderies i ens deixen ampliar determinades aules per fer-les més assequibles a les famílies i sostenibles per als ajuntaments.

Segueixo pensant en el contingut de la carta… ¿Deu voler informar-nos sobre alguna proposta dirigida a pal·liar els efectes de l’atur? Per exemple, a les persones que cobren la prestació de 400 euros, i que continuen tenint dificultats per trobar feina, se’ls podria oferir un contracte  complementari de 400 euros més a canvi de prestacions laborals a favor de les administracions públiques o empreses privades.

Segur que el President pensa, igual que faig jo, que l’atur es converteix en oci, que l’oci mal canalitzat es transforma en depressió i la depressió té un elevat cost social que es concreta en el malviure de les persones i el deteriorament social i familiar.

Qui ho sap, potser m’explica que corregiran els errors i les deficiències del desplegament de la Policia de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, i que els agents es dedicaran, mitjançant unitats especialitzades, al control de trànsit interurbà, a la investigació de greus delictes, a l’ordre públic…, i que els efectius dedicats a la seguretat ciutadana seran traspassats als ajuntaments perquè per fi s’han adonat que només la proximitat garanteix la seguretat del dia a dia i que l’estalvi i l’augment de la seguretat seria considerable, per descomptat amb l’adequat finançament dels ajuntaments.

Així la Generalitat podria estalviar molt i els pobles serien més segurs.

El que més desitjo és que m’expliqui que tancaran els consells comarcals i que els treballadors, amb formació prèvia, seran cedits en proporció al nombre d’habitants als ajuntaments de la mateixa comarca per fer funcions d’inspecció de treball. La societat seria més justa si tothom pagués el que li correspon, les arques de l’Estat ingressarien més i els ciutadans rebrien més serveis i millors.

Anuncios

2 Responses to Carta al president Artur Mas. De Conxita Campoy, Alcaldessa de Malgrat de Mar

 1. AMG dice:

  El súmmum del cinisme i la demagògia és l’afirmació de la Sra. Campoy: “No ho sé. Pot ser que ens vulgui comunicar una reforma de la llei d’urbanisme de manera que si s’augmenta la densitat de vivendes no s’hagin de preveure més zones verdes o d’equipaments perquè, de totes maneres, no les podem construir.” Feia temps que no llegia una argumentació del no res més aclaparadora.

  Me gusta

 2. Resposta a AMG:

  Crec que lesa paraules de la Sra. Campoi son prou encertades, tto i que enrtenc també que algú les trobi desencertades. El que no estic d’acord és que aqueta frase sigui “El súmmum del cinisme i la demagògia”.

  De fet, per tipificar així pots escollir entre qualsevol de les manifestacions de qualsevol membre del govern de la generalitat o d’ERC respecte a la independència. O TV3 que també en diu unes quantes.

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: