ERC i CiU al #Masnou: OLA KE ASE!!!!! #PleMasnou

El ple del Masnou d’ahir 17 d’octubre del 2013 passarà a la historia per ser el plenari ordinari més curt de la democràcia.

La retirada del punt que feia referència a les ordenances fiscals en veure que la proposta de l’oposició faria pagar menys a masnovins i masnovines –sí aquesta és la crua realitat- va impedir el debat sobre un tema tant important com aquest i va deixar en evidència la poca habilitat d’un govern en clara descomposició.

Anem a pams.

El govern no va comunicar a cap portaveu la seva intenció de retirar les ordenances fiscals de l’ordre del dia. En política cal tenir una mica d’elegància i, sense entrar en valorar la decisió, si que cal actuar de forma honesta. Esperar al moment de presentar el punt per retirar-lo va generar estupefacció en l’oposició i –vet ací- somriures en les cares d’alguns membres del govern. Somriures més fruit de la frustració que no pas de l’habilitat.

El resultat de tot plegat és que l’oposició va demanar un recés –que l’Alcalde va trigar en concedir- per contrastar que aquesta poc hàbil decisió del govern els ha unit més i que va comportar la demanda de la convocatòria d’un ple extraordinari, d’acord amb l’article 58 del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

Nosaltres ahir ja vam avançar que el govern, davant de l’esmena presentada per l’oposició tenia tres opcions. Evidentment per ordre d’intel·ligència política i de major a menor, a saber:

 1. Assumir com a seves les propostes de l’oposició i sumar-s’hi a les rebaixes el que hagués permès al govern participar d’aquesta acció política i diluir l’èxit de l’oposició. (Nivell intel·ligència política: Summum)
 2. Abstenir-se o votar en contra de la proposta de l’oposició, fet que refermaria la seva postura i, tot i que l’oposició hi guanyaria, els restaria la credibilitat d’haver defensat el seu projecte fins al final. (Nivell intel·ligència política: Pobre)
 3. Retirar les ordenances fiscals. Aquesta és l’acció més feble de totes per que demostra frustració i trasllada el problema pocs dies més enllà, a més que provoca un rebombori que encara focalitza més l’atenció alhora que aconsegueix mantenir més unida l’oposició, fet que s’uneix a les males arts amb que van actuar. (Nivell intel·ligència política: OLA K ASE)

En definitiva, ahir l’oposició va sortir més reforçada mentre que el govern va donar una nova lliçó de provisionalitat i desconcert. Una més.

Ara que? El ROM al seu article 58 és clar:

El Ple celebrarà sessió extraordinària quan així ho decideixi el president o ho sol·liciti la quarta part, al menys, del nombre legal de membres de la corporació, sense que cap regidor en pugui sol·licitar més de tres anyalment. En aquest últim cas, la seva celebració no podrà endarrerir-se més de quinze dies hàbils des de la seva sol·licitud, no pudent incorporar-se l’assumpte a l’Ordre del dia d’un Ple ordinari o d’altre extraordinari amb més assumptes si no ho autoritzen expressament els sol·licitants de la convocatòria.

Si el president no convoqués el Ple extraordinari sol·licitat pel nombre de regidors esmentat dintre del termini assenyalat, quedarà automàticament convocat per al desè dia hàbil següent al de la finalització de l’esmentat termini, a les dotze hores, la qual cosa serà notificada pel secretari de la corporació a tots els seus membres al dia següent de la finalització del termini esmentat anteriorment. En absència del president o de qui legalment hagi de substituir-lo, el Ple quedarà vàlidament constituït sempre que existeixi el quòrum requerit a la lletra c) d’aquest precepte; en aquest cas, serà presidit pel membre de la corporació de més edat d’entre els presents.

Ahir el regidor Artur Gual va agafar la veu i en nom dels 11 regidores i regidors de l’oposició va sol·licitar formalment la convocatòria d’un ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals, d’acord amb l’esmentat article. Formalment, doncs, aquesta sol·licitud és suficient i tot i que dilluns es presentarà per escrit la petició es farà constar que a efecte dels terminis es comptabilitzi la demanda del plenari.

D’aquesta forma, el plenari ha de ser celebrat abans de divendres 8 de novembre, que corresponen als quinze dies hàbils transcorreguts des d’avui. En cas que l’Alcalde no convoques el Plenari per abans d’aquesta data, quedarà automàticament convocat pel dijous 21 a les 12:00 del matí.

Encara que no es presentés el govern i nomes hagués l’oposició es podria constituir ja que hi hauria quòrum, tot i que llavors la presidència recauria en el membre de major edat que, si no m’equivoco, es la regidora del PP Carmen Martínez.

Això si que seria una festa!!!!

Anuncios

3 Responses to ERC i CiU al #Masnou: OLA KE ASE!!!!! #PleMasnou

 1. […] razón ERC y CiU se niegan a bajar los impuestos como quiere imponer la oposición en pleno… con estos […]

  Me gusta

 2. […] Eso sí, tanto ERC como CiU tienen claro que en Masnou se pagan pocos impuestos y por eso presentaron unas ordenanzas fiscales con un gran incremento de la presión fiscal que, viendo que la oposición en pleno se oponía y que podía bajar los impuestos, retiró del pleno y no pudo ser debatido. […]

  Me gusta

 3. […] Aquest any, al plenari del passat 17 d’octubre, el govern d’ERC i CiU va retirar les ordenances fiscals del debat en saber que la unió de l’opo…. […]

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: