Hem rebaixat els impostos al #Masnou #PleMasnou

Ahir a les 12 hores va tenir lloc al Masnou el setè ple extraordinari, el segon forçat per l’oposició, el que comença ja a ser uns registres de record

Aquest ple era convocat per la secretària al no haver volgut l’Alcalde convocar-lo com li corresponia. Es tracta, doncs, d’una convocatòria forçosa en aplicació estricta de la llei per incapacitat del govern d’ERC i CiU.

Sala Plena

Plenari. Fotografia de @sergifalang

La sala de plens, de gom a gom, demostrava que la ciutadania si que està interessada en la política quan aquesta es ofereix solucions i manté interès. Els polítics haurem de prendre bona nota…

Segur que el comunicat conjunt dels partits que formem l’oposició tenia alguna cosa a veure…

El debat va ser dur i amb moments de molta tensió provocada per la mala praxi d’un govern en descomposició i a la deriva on les males arts van quedar en evidència en diverses ocasions.

La primera, sens dubte, va ser la intervenció de l’Alcalde que en explicar el procés del plenari va dir que no donaria la paraula a la ciutadania en acabar el ple, impedint la participació ciutadana i, el que crec més greu, l’acció de supervisió i control al que la ciutadania te dret sobre els seus representants.

La segona va ser la tàctica poc democràtica de no voler acceptar les esmenes presentades per l’oposició argumentant que no era possible mentre minuts abans havíem debatut esmenes del propi govern per a les mateixes matèries, fet que va obligar a aturar el plenari. El tarannà dictatorial que traspua aquest govern no se ja si s’esdevé l’essència pròpia dels partits que el formen (ERC i CiU) o és el verí d’alguns dels seus membres que contamina i transforma la resta… en tot cas, la manca de rigor jurídic i les poques ganes d’acceptar la derrota tenen més connotacions predemocràtiques que del segle XXI.

Plenari aturat i oposició debatint

Plenari aturat i oposició debatint. Fotografia de @sergifalang

Com dèiem, doncs, el decurs del plenari va evidenciar la manca de cintura del govern i, sobre tot, d’immobilisme en que estan instaurats. Les seves manifestacions sobre la impossibilitat d’aplicar la rebaixa el 2014 van ser hàbilment contrarestades pel portaveu de l’oposició, Artur Gual, qui va recordar el govern que la retroactivitat te sentit si és d’aplicació positiva d’una norma, com és el cas.

El govern va manifestar que “algun ciutadà” presentarà al·legacions i que això retardarà la seva aprovació definitiva… excuses de mal pagador…

El pitjor del discurs va ser la intervenció demagògica i poc mesurada del Sr. Llorenç Birba qui va desgranar tots i cadascun dels fantasmes del passat a conveniència, sense recapacitar sobre el seu origen i, fins i tot, la seva pròpia responsabilitat. La cruesa i poca educació en que va referir-se a algun dels electes va causar estupor i indignació en els asistents i el va obligar a demanar perdó adduint que havia estat producte de l’acalorament del debat, tot i que tota la seva intervenció era escrita i es va limitar a llegir

Públicament manifesto que mai un regidor del govern havia fet tant i tant be per cohesionar l’oposició i aconseguir una crítica unànime i uniforme.

Les crítiques van abastar també l’Alcalde per la seva nul·la participació com a moderador en una nova demostració que, com diu el refrany, l’hàbit no fa el monge.

Al final, ordenances aprovades, rebaixa d’impostos per a la ciutadania per al 2014 i una derrota del govern d’ERC i CiU que, sens dubte, els passarà factura, d’una forma o altre.

Us deixo amb una selecció dels twits que van publicar-se en el decurs del debat i que crec que son prou aclaridors. Inicieu la seva lectura des del final i aneu pujant. Si voleu llegir-los tots, aneu al hastag #PleMasnou de twiter clicant ací.

Per cert, les fotografies les he agafat prestades de twitter (gràcies Sergi).

Twitter

Anuncios

4 Responses to Hem rebaixat els impostos al #Masnou #PleMasnou

 1. Carlos dice:

  Lastima no poder asistir en su día y en directo a una versión nueva del SALVAME.
  Como presentador,malo por cierto,el Alcalde…acompañado de una Carmele Marchante silenciosa (Jaume Oliveras) y de una protagonista Belén Esteban, para los amigos Birba.

  Ole tú, oooooole tú. Por lo que se lee hubo casi de todo,el tú más y yo mejor,infidelidades reconocidas,cuernos dialécticos,y al final la petición de perdón.Sublime,maravilloso,fantástico!!!
  Digno del mejor guión de telebasura.Eso sí, no dejaron hablar a la ciudadanía,pero fue mas bien un problema técnico que ya se ha solventado.Ahora la ciudadanía puede enviar sus comentarios al 255098 poniendo delante PLEDERIURE seguido del mensaje que le quieras dejar al consistorio.O si lo prefieres al 802 345 345.

  En fin,copas aparte,me quedo con la labor que habéis hecho y solo queda felicitaros y animaros a que continuéis velando por Masnou.

  Un abrazo Ernest.

  Me gusta

 2. […] Hem rebaixat els impostos al Masnou […]

  Me gusta

 3. Carlos dice:

  Gracias compañero!!!

  Ahora lo veo.Seguro que no tiene desperdicio.

  Me gusta

 4. […] el passat  22 de novembre us fèiem el resum del plenari amb el post Hem rebaixat els impostos al #Masnou #PleMasnou, ara us facilitem el vídeo del mateix, per a major glòria dels seus […]

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: