Un estudi del Cercle Català de Negocis demostra que la consulta és ilegal i que hauria de fer-se a tot el territori espanyol.

Llegeixo amb atenció els 10 arguments que presenta el Cercle Català de Negocis per argumentar que en cas de separació de la resta d’Espanya, Catalunya no sortiria de la Unió Europea.

Amb els subtítol “Arguments jurídics i econòmics contra la por”, el CCN presenta els seus “arguments clau per rebatre les mentides dels que diuen que Catalunya no formarà part de la Unió Europea”. Cap sorpresa, fins el moment.

Però, ep!!, llegeixo els punts 1 i 2 i de sobte, tot ho veig clar!!!! Gràcies amics del CCN.

Diu els punts:

1. Cap norma del Tractat de la UE regula què succeeix en cas de dissolució d’un Estat membre. En tot cas és una situació nova que caldrà resoldre en base al dret internacional. El President de la UE així ho ha reconegut.

2. En cas que es consideri que els estats resultants hagin de ser ratificats per unanimitat dels estats actuals, aquesta situació afectarà per igual a les dues parts (Catalunya i la resta d’Espanya) ja que en separar-se cap de les dues assumeix íntegrament la subjectivitat de l’Estat espanyol.

Quina bona notícia: l’argument que no pot fer-se el referendum de forma unilateral donat que és un tema que afecta a tot l’Estat Espanyol és cert i ho afirmen obertament.

És evident que, sense entrar a debatre el fons del contingut, la realitat és que si tal i com afirmen, la separació podria suposar la dissolució d’un Estat i que aquesta decisió que alguns volen que prenguin nomes els catalans no pot fer-se i és legítim que sigui consultada arreu del territori ja que afectarà per igual a les dues parts (Catalunya i la resta d’Espanya).

És per això que queda demostratque la consulta és ilegal i que en cas de fer-se, hauria désser extensiva a tot el territori espanyol.

Gràcies companys!!!!

Anuncios

One Response to Un estudi del Cercle Català de Negocis demostra que la consulta és ilegal i que hauria de fer-se a tot el territori espanyol.

  1. Carlos dice:

    Entonces,si se disuelve un Estado (en este caso el Estado Español) y se crean dos Estados nuevos,¿España también saldrá de la Comunidad Europea?.Cuando menos…curioso.
    Se está liando un embrollo del cual lo único cierto es que ni unos ni otros saben lo que pasará.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: