Que passa a Europa? Perquè cal votar?

Europa

Europa ha estat una de les principals fonts de finançament de les inversions a Catalunya i a España. La nostra comarca –El Maresme- ha rebut més de 17,5 milions d’euros per finançar obres de vital interès estratègic pels seus municipis, des de la xarxa de canalització d’aigües, soterrament de rieres, plantes de tractament, equipaments, i d’altres.

Legislativament, a més, Europa te capacitat per crear normatives per incidir en afers com el control de les transaccions financeres i evasió fiscal, polítiques de re-industrialització i ocupació en general, reducció de l´atur juvenil  i polítiques europees per a la recerca i la innovació.

Tot i tenir tant de poder i tanta capacitat, la gestió política que ha fet la dreta majoritària els últims anys a Europa ha perjudicat clarament els interessos de països com el nostre, avocant-los a una recessió econòmica i una pèrdua de drets mai vista. La dreta europea també està representada a España per partits com el PP i CiU.

Europa pot fer molt per nosaltres. I nosaltres, què podem fer per Europa?

Una majoria d’esquerres permetrà prioritzar més en polítiques que beneficiïn les persones per damunt dels interessos de les grans corporacions. Es podria prioritzar en la creació de llocs de treball  dignes, es rellançaria l’economia fugint de les polítiques d’austeritat que ens ha obligat la dreta amb una política de creixement i re-industrialització intel.ligent.

Una majoria d’esquerres permetrà retornar els drets socials perduts, els drets a les dones i els joves. S’avançaria definitivament  cap a una Europa social per a totes les persones.

Una majoria d’esquerres facilitarà la participació i millorarà la democràcia. Aconseguiria una Europa més forta i amb més presència al mon. Una Europa més social, més conscienciada amb les desigualtats i amb polítiques més beneficioses envers el medi ambient.

En definitiva, anar a votar, significa consolidar Europa, fer-la més forta i donar-li la importància que realment te.

I votar pels socialistes significa avançar. Avançar en educació, en la societat, en les inversions, en l’economia en el treball.

Ves a votar.

Vota en positiu, vota socialista.

 

Ernest Suñé

Escrit elaborat amb col·laboració d’Alicia Rodríguez Luna pel PSC del Maresme – Europees 2014

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: