Què va passar ahir dijous 18 de setembre al #PleMasnou ? #El Masnou #Masnou #ElCanviPositiu

Tal i com us informàvem ahir, al vespre hi vam tenir una sessió plenària que tot i que estra molt més concorreguda que altres ocasions, va ser igual d’avorrida i poc interessant, tret de la declaració unitària dels partits contra la violència i les excuses del PP del Masnou per la piulada a twuitter. Podeu llegir ací la explicació de la web municipal.

Jo vaig intervenir també a la sessió de control del govern. Us transcric les mateixes…

Portal de transparència

Realitzant la nostra tasca de control del govern vam detectat diversos errors en el Portal de Transparència que vam comunicar al departament corresponent, però n’hi ha un que creiem que val la pena comentar: al punt numero 3 Transparència Econòmica i Financera, el vincle del pressupost municipal ens mostra el pressupost de l’any 2014 i enlloc, enlloc, es diu que es un pressupost prorrogat. De fet, fins i tot, el títol del document fa referència a l’any 2014.

Cal entrar a l’apartat de Bases d’Execució per trobar alguna referència a que són pressupostos de 2013. Els preguem que revisin tota la informació i que aquesta s’ajusti al compromís que vam adquirir tots els grups municipals pel que fa a la transparència.

Habitatges de lloguer

El 13 de juny llegíem que havia estat signat un nou contracte d’arrendament inclòs dins del programa de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social en presència del regidor Eduard Garcia. Aquest habitatge està ubicat al carrer d’Almeria, de 70 m2 i amb un preu de 350 euros.

Segons s’informa a la web, el programa de Borsa de Mediació per al Lloguer Social és un servei totalment gratuït que ofereix l’Ajuntament del Masnou a través de l’Oficina Local d’Habitatge i que pretén mobilitzar el parc desocupat a preus assequibles.

Mobilitzar el parc desocupat. Doncs be, en aquest plenari altres forces li han recordat també que l’Ajuntament en te dos a la plaça del Mercat Vell i d’aquests el govern no se’n recorda. El nostre grup creu que promoure el seu us com a lloguer social podria ser una bona solució. Prenguin s’ho com un suggeriment.

Aprofitant aquesta noticia, però, el nostre grup voldríem rebre algunes respostes del govern respecte als habitatges públics protegits de Can Jordana i Llevant, tot recordant que eren en règim de lloguer, que el seu import era de entre 200 i 310 euros mensuals per un termini de 5 anys improrrogables, i els requisits d’accés que es van establir inicialment eren:

 • Els sol·licitants han de ser majors d’edat i menors de 35 anys
 • Han d’estar empadronats al Masnou i acreditar haver-ho estat de forma ininterrompuda durant un mínim de 9 anys a Can Jordana i 3 a Llevant.
 • S’establien requisits d’ingressos econòmics màxims –per demostrar la necessitat- i mínims –per garantir el pagament-
 • Que cap de les persones fossin propietàries de cap habitatge i no haguessin obtingut finançament de plans d’habitatge durant els darrers 10 anys.
 • I, evidentment, que calia destinar l’habitatge adjudicat a domicili habitual i permanent.

D’aquesta forma, d’aquest habitatges públics protegits de Can Jordana i Llevant, volem saber:

 • Quants habitatges hi ha buits en aquest moment
 • Quants habitatges ocupats han sobrepassat el termini contractual d’us
 • Quants habitatges han sol·licitat pròrrogues extraordinàries i els han estat concedides
 • Quantes persones que hi viuen en aquests habitatges resten empadronades
 • Quants dels usuaris d’aquests habitatges no compleixen amb els requisits d’obligat compliment
 • Quant es va fer la darrera assignació d’habitatges buits i a quants va afectar
 • Quan es va fer la darrera actualització de la llista d’espera
 • Quants joves formen part de la llista d’espera
 • Quant preveu el govern fer el proper concurs dels habitatges buits i/o que hagin superat el termini d’us

Sensibilitat amb les persones

Crec que de vegades, no ens adonem de la fredor o insensibilitat amb que ens adrecem als nostre veïns i veïnes. De vegades l’Ajuntament –i jo m’incloc- podem caure en el vici de donar respostes poc acurades, respostes genèriques o, simplement, mancades del grau d’empatia necessari per tractar a la ciutadania que, en definitiva, son els nostres caps. Crec sincerament, Sr. Alcalde, que caldria elaborar un llibre d’estil municipal per orientar les comunicacions entre l’administració i la ciutadania de forma més propera, sensible i empàtica.

El passat 31 de juliol, uns veïns van fer una sol·licitud que va ser resposta el 9 de setembre i que, davant la manca d’un document necessari se’ls responia: “És per això que hauran d’aportar en el termini de deu dies, la documentació requerida, amb indicació que, si no ho fa, es procedirà a l’arxiu de l’expedient sense més tràmit”.

L’Ajuntament ha de ser un facilitador no un problema més. No pot ser que no donem audiència per assessorar, que exigim terminis gairebé immediats quan nosaltres, l’Ajuntament, ens prenem tot el temps del mon… Torno a repetir, es tracta d’ajudar, de facilitar, de permetre…

Aquesta història s’agreuja al saber que es tracta d’una parella homosexual i que el tràmit era la inscripció a registre d’unions estables del Masnou i que el document que mancava és una escriptura pública. No hagués estat de més trucar-les, explicar-les que mancava i com obtenir-ho i, en tot cas, ser més generós en el termini per facilitar l’objectiu final que no és altri que formar part de Registre d’Unions Estables.

Encara hi som a temps.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: