Perquè hi ha tants solars plens de brutícia al #Masnou ? #PreguntesAmbResposta #ElMasnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #ElCanviPositiu #PSC

Al mes d’agost vaig proposar una juguesca: “Feu-me qualsevol pregunta, la que vulgueu, sobre qualsevol tema, sigui del Masnou o altre i us donaré resposta…”. Podíeu deixar les preguntes com a comentari o adreçar-les directament al meu correu personal ernestsn@elmasnou.cat, i preguntes i respostes serien publicades…

Doncs bé, primer de tot, mantinc encara la proposta i tot i que no ha tingut el ressò inicial que esperava –nomes cinc preguntes- les promeses cal complir-les així que comencem…

M.R. Soc veïna del Masnou des de fa pocs anys i hem observat una degradació continuada en molts espais. Perquè hi ha tants solars plens de brutícia al Masnou?. Moltes gràcies.

Bona tarda,

La majoria de solars degradats al Masnou corresponen a empreses de la construcció que no han pogut executar les seves promocions degut a la crisi i que, o be han desaparegut o estan il·localitzables, o la titularitat dels solars ha estat absorvit pel SAREB o banc dolent o també per algun altre banc creditor.

Em consta que per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament s’ha actuat amb les eines que disposen per la recerca dels titulars i la notificació i exigència d’arranjament dels solars i, fins i tot, la imposició de multes coercitives, i que si be ha hagut un canvi en el govern arrel de la pressió d’un determinat sector de veïnes i veins, la paràlisi política és evident.

Haig de dir-li que la solució és fàcil, relativament econòmica i és ràpida. Hi ha solució però cal actuar.

20140925 OOCC art 32Primer de tot cal conèixer la legislació que disposa l’Ajuntament. Ara per ara, disposem d’una antiga (1995) Ordenança de Convivència Ciutadana que en el seu article 32 diu de forma literal “Article 32.- És obligació dels propietaris dels solars mantenir-los nets de deixalles i escombraries, sense perjudici de les responsabilitats que els poguessin ser exigides per negligència en els deures de conservació. En el cas d’incompliment reiterat, l’Ajuntament procedirà a netejar-los carregant les despeses ocasionades al propietari.

Això pot fer-se de forma immediata? No. Cal primer obrir un expedient i reclamar el propietari la seva neteja. En cas de no accedir-hi, si que es podria netejar, de forma immediata amb el seu vist-i-plau i, en cas de no comptar amb ell o no haver estat localitzat, mitjançant una ordre judicial. En aquest darrer supòsit, caldria fonamentar la demanda en el risc per a la salubritat pública per que fos autoritzada la neteja. Aquest extrem és del tot factible donada la facilitat per establir-se colònies de mosquits, rates i altres plagues.

Els costos podrien ser reclamats per la via executiva fent servir com a garantia de pagament el propi solar podent arribar al punt de forçar la seva venda o expropiar-lo. També es podria modificar la sanció de forma que aquesta suposés el doble dels costos de la neteja i que d’aquesta forma els propietaris es veiessin forçats a netejar, no com ara.

La millor solució, però, és la que s’obtè mitjançant un acord entre parts. Molts d’aquest espais es podrien utilitzar com aparcament, horts urbans o altres espais de convivència en mans de vilatans i vilatanes que en tinguessin cura, de forma voluntària i altruïsta. Espais nets i ciutadania satisfeta.

Certament, la neteja d’aquest espais hauria de ser una prioritat del govern del Masnou per garantir la qualitat de vida de la nostra estimada Vila.

Us mostro unes imatges de diferents espais del Masnou que estan en aquesta situació de greu degradació. És una petita mostra ja que, lamentablement, n’hi ha molts.

I recordeu, podeu enviar-me preguntes sobre qualsevol tema del Masnou al meu correu personal ernestsn@elmasnou.cat.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: