Els Punts Clau del #CanviPositiu: 2. Diàleg, tolerància i participació #ElMasnou #MUNICIPALS2015 @socialistes_cat #PSC #Masnou #Maresme

Els Punts Clau del Canvi Positiu representen la base argumental del projecte dels socialistes del Masnou que encapçalo. Podeu llegir el seu contingut a la web del Canvi Positiu, on també podreu conèixer més sobre la meva persona. També podeu conèixer el Programa Base dels Socialistes del Masnou accedint a la web.

La setmana passada us explicàvem el punt núm. 1. Honradesa, honestedat i transparència; avui seguim amb el número dos.

Diàleg, tolerància i participació

Escoltarem tothom, no com un posat, sinó amb la ferma voluntat de tenir en compte totes i cadascuna de les demandes dels nostres veïns i veïnes, amb independència de la seva ideologia, credo o estatus social. Creiem en la participació ciutadana. La participació de debò. Establirem mecanismes de consens pels grans temes municipals.

El diàleg ha de ser la base sobre la que es fonamentin les relacions entre el proper govern del Masnou i la ciutadania. Volem ser un govern proper i accessible, un govern que escolti la gent, tota la gent.

Tot això no és possible si els politics resten tancats als despatxos en complexos tràmits burocràtics. Res més lluny d’això, sortirem al carrer i participarem de forma activa en les assemblees i reunions veïnals, prenent nota de cadascuna de les qüestions que es plantegin i retornant amb celeritat les respostes oportunes.

Establirem mecanismes de participació que siguin àgils i que permetin que tothom arribi i arribar a tothom; per això creiem tant important l’establiment d’una ràdio municipal com a canal ràpid i àgil de comunicació per i de la ciutadania. També volem que el plenari municipal pugui ser una via de comunicació amb la ciutadania; per aquest motiu invertirem l’ordre de les propostes i serà el torn obert a la ciutadania qui obrirà el debat, deixant els temes més burocràtics cap al final.

No pot quedar ací la participació, però. Hi ha grans temes municipals a debatre i en el que serà necessària una major participació. D’aquesta forma, la possibilitat d’establir pressupostos participatius o dotar els equipaments municipals d’estructures de participació dels usuaris hauria de ser la norma en compte de l’excepció.

A tall d’exemple, manifestem la nostra ferma voluntat de convertir Ca n’Humet en un autèntic Casal de joves autogestionat consensuant un reglament d’ús i unes normes de convivència que tinguin en compte les limitacions de l’espai i alhora garanteixin l’estatus quo veïnal.

Volem comptar amb tota la ciutadania per promoure els valors i els hàbits de la urbanitat i la bona educació, que comporten tenir cura dels espais i dels equipaments públics, tractar amb respecte i deferència les altres persones o evitar comportaments agressius o deliberadament ofensius o grollers.

Propiciarem els grups de voluntariat, amb diferents finalitats (acompanyament a la infància, a la gent gran o a persones dependents, medi ambient, reforç escolar, activitats culturals, educació cívica, etc), amb l’objecte d’aprofitar el capital humà que tenim, canalitzant la disposició que moltes persones tenen de treballar per la col·lectivitat i d’ajudar a atendre demandes socials que l’administració i els serveis públics no poden atendre prou bé.

I com no pot ser d’una altre forma, impulsarem les relacions amb totes les entitats del Masnou i especialment a les entitats de voluntariat de serveis socials, tot vinculant-les a l’activitat de l’ajuntament, escoltant-les i facilitant la seva participació a les polítiques socials municipals.

Anuncios

2 Responses to Els Punts Clau del #CanviPositiu: 2. Diàleg, tolerància i participació #ElMasnou #MUNICIPALS2015 @socialistes_cat #PSC #Masnou #Maresme

  1. […] setmana passada us explicàvem el punt núm 2. Diàleg, tolerància i participació i l’anterior el núm. 1. Honradesa, honestedat i transparència; avui seguim amb el número […]

    Me gusta

  2. […] us explicàvem el punt núm 3. Economia, gestió de recursos i treball, i anteriorment el núm 2. Diàleg, tolerància i participació i el núm. 1. Honradesa, honestedat i transparència; avui seguim amb el número […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: