Els Punts Clau del #CanviPositiu: 3. Economia, gestió de recursos i treball #ElMasnou #Masnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #PSC

Els Punts Clau del Canvi Positiu representen la base argumental del projecte dels socialistes del Masnou que encapçalo. Podeu llegir el seu contingut a la web del Canvi Positiu, on també podreu conèixer més sobre la meva persona. També podeu conèixer el Programa Base dels Socialistes del Masnou accedint a la web.

La setmana passada us explicàvem el punt núm 2. Diàleg, tolerància i participació i l’anterior el núm. 1. Honradesa, honestedat i transparència; avui seguim amb el número tres.

Cercarem vies de finançament alternatives que no suposin cost pels masnovins i que ens permetin rebaixar la pressió fiscal a les famílies. Establirem un sistema gerencial que ens porti a utilitzar millor els recursos propis. Facilitarem la implantació d’empreses perquè generin nous llocs de treball.

Pel que fa a la generació de llocs de treball, la majoria de les solucions a aquest problema passen per aconseguir fer créixer l’economia local: més empreses, més professionals, més autònoms, més llocs de treball, més activitat econòmica en general. Per això proposem mesures que facilitin i estimulin l’establiment o l’ampliació d’empreses que generin llocs de treball, que incrementin l’activitat dels nostres comerços i establiments o mesures per millorar la nostra competitivitat.

El Masnou té recursos més que suficients (la platja, la gastronomia, la cultura, la proximitat a Barcelona, la DO Alella) per articular una oferta turística de qualitat i així poder atreure més visitants i els recursos i l’activitat econòmica que això comporta. Més visitants vol dir més activitat per als nostres establiments d’hostaleria i restauració i per als nostres comerços i, per tant, més treball i més riquesa per al conjunt de la Vila.

En aquest sentit fomentarem l’increment d’una oferta global d’allotjaments i altres establiments i serveis turístics de la població, gestionarem la corresponent base de dades i la promourem i difondrem entre els operadors turístics i entre els consumidors en general.

També volem concentrar els nostres esforços per impulsar prioritàriament grans eixos de promoció econòmica actual, és a dir: el comerç, la restauració i les residències per a la tercera edat. Alhora volem potenciar una altra activitat tradicional al nostre poble però que té encara força recorregut: el turisme. També volem potenciar aquells sectors innovadors, basats en la creativitat artística i cultural, com ara les arts plàstiques i visuals, l’artesania i el disseny.

Estimularem i ajudarem els comerços locals a ampliar i millorar la seva oferta, a tots els nivells (assegurar activitat comercial en els baixos de les noves promocions i, en general, més comerços, ampliació d’horaris, més productes, millors preus), i contribuirem a sensibilitzar la població en general sobre els avantatges de comprar a prop de casa. Promourem la cooperació entre els comerços per impulsar xarxes que els facin més competitius.

Consumir comerç local dóna vida a la nostra Vila, crea llocs de treball i estalvia els costos (econòmics, en temps i ambientals) dels desplaçaments. Promourem mitjançant campanyes (com Queda’t, que ha estat molt ben valorada) i altres instruments adequats que la nostra ciutadania i la de les poblacions veïnes consumeixin més comerç local.

Per afavorir el desenvolupament de l’economia local i les oportunitats de la nostra gent necessitem un ajuntament com més eficient millor. És a dir, que compleixi les seves responsabilitats, que faci les inversions i presti els serveis que necessita la comunitat local, i ho faci amb el menor cost econòmic possible (millorant els procediments i l’organització, formant i motivant el personal), beneficiant sempre com més gent millor. S’ha fet molt en aquest sentit els darrers anys i seguirem esforçant-nos per guanyar en eficiència.

La gestió de l’Ajuntament ha de funcionar igualment al marge de qui estigui governant per garantir la qualitat dels serveis que presta l’Ajuntament. Tant aviat com la llei ens ho permeti, la creació de la figura del Gerent general i de gerents d’area seran la base d’aquesta garantia alhora que facilitaran la transició a un sistema de servei basat en la qualitat.

Anuncios

One Response to Els Punts Clau del #CanviPositiu: 3. Economia, gestió de recursos i treball #ElMasnou #Masnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #PSC

  1. […] setmana passada us explicàvem el punt núm 3. Economia, gestió de recursos i treball, i anteriorment el núm 2. Diàleg, tolerància i participació i el núm. 1. Honradesa, […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: