Els Punts Clau del #CanviPositiu: 5. Les persones #ElMasnou #Masnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #PSC

Els Punts Clau del Canvi Positiu representen la base argumental del projecte dels socialistes del Masnou que encapçalo. Podeu llegir el seu contingut a la web del Canvi Positiu, on també podreu conèixer més sobre la meva persona. També podeu conèixer el Programa Base dels Socialistes del Masnou accedint a la web.

Anteriorment us vam explicar els punts núm 4. Civisme, convivència i seguretat, el núm 3. Economia, gestió de recursos i treball, el núm 2. Diàleg, tolerància i participació i el núm. 1. Honradesa, honestedat i transparència; avui seguim amb el número cinc.

Potenciarem les polítiques d’igualtat per eradicar tota mena de discriminació.
Vetllarem per la salut de totes les persones amb campanyes preventives, especialment per a la nostra gent gran.
Mantindrem una política de tolerància zero amb les drogues.

Quan parlem de salut, l’entenem com la defineix l’OMS, és a dir, com l’estat complet de benestar físic, mental i social, i no només l’absència de malalties. Això ens obliga a treballar especialment les polítiques preventives i les adreçades a vetllar per la salut dels grups més vulnerables. Per això estem fermament decidits a continuar i aprofundir en les polítiques preventives per a la bona salut i d’educació i conscienciació de tota la població per a què practiqui hàbits saludables que ve portant a terme el nostre Ajuntament.

Les drogues són una gran xacra del nostre poble, especialment entre l’adolescència i la joventut. Plantarem cara a les drogues, amb tota la contundència, amb tots els mitjans al nostre abast. Contra les drogues, tolerància zero.

Impulsarem i donarem suport a una implicació intensa de la policia municipal; incrementant els seus efectius, incitant la intervenció judicial i la dels Mossos i col·laborant amb ells; perseguint activament el consum i la venta de drogues en els espais públics; i informant amb celeritat als serveis socials sobre els joves i adolescents detectats en entorns de consum de drogues.

Impulsarem activitats i pràctiques que ajudin a les persones grans o dependents a fer la compra i les altres gestions necessàries per al desenvolupament normal de la seva vida, especialment en aquelles zones del poble amb pujades i baixades pronunciades. Amb aquesta finalitat, promourem el suport dels veïns i d’altres xarxes socials d’ajuda, estimularem que hi hagi comerços propers i la coordinació i promoció dels serveis de compra a domicili dels comerços.

Estarem al costat d’aquesta gent que pateix circumstàncies que limiten la seva mobilitat, i promourem polítiques i serveis que els proporcionin els ajuts o les compensacions amb les que es puguin moure amb una certa autonomia.

Continuarem eradicant les barreres arquitectòniques en els espais públics i en els establiments municipals i promourem la seva supressió en els establiments privats oberts al públic. Amb aquesta finalitat, establirem les prioritats per aplicar el Pla municipal d’accessibilitat a la via pública i als edificis públics i programarem i executarem les seves primeres actuacions.

Precisament per reforçar aquest missatge d’igualtat, una de les primeres mesures que pensem adoptar és posar precisament el nom de “polítiques d’igualtat” a la regidoria i als serveis municipals que han d’aplicar-les, en comptes de l’actual denominació de “regidoria de la dona”. Es tracta de treballar per a la igualtat, per combatre tota mena de discriminació i no només les que afecten a les dones. Per tant, també vetllarem pels drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

Anuncios

One Response to Els Punts Clau del #CanviPositiu: 5. Les persones #ElMasnou #Masnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #PSC

  1. […] vam explicar els punts núm 5.  Les Persones, el núm 4. Civisme, convivència i seguretat, el núm 3. Economia, gestió de recursos i […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: