.@miqueliceta El #PSC del #Masnou a favor de les persones LGTB @LGTBPSOE @glbtworldnews @ObservaGLBTI @GayWorlTV

El proper 18 de desembre, al plenari ordinari, el PSC del Masnou presentem una moció a favor de la llei de Drets de les Persones Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transgènere i per a l’Eradicació de l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Trànsfòbia i la seva aplicació al nostre municipi.

Arrel de l’aprovació al Parlament de Catalunya d’aquesta llei de la que va ser ponent el nostre primer secretari Miquel Iceta, l’assemblea del PSC del Masnou del 3 d’octubre passat va aprovar una declaració a favor i vam adquirir el compromís de presentar una moció conjuntament amb el grup municipal.

En els Punts Clau del Canvi Positiu al Masnou, al nostre punt cinquè sobre les persones ja incidim que a partir de maig vinent i des del govern del Masnou potenciarem les polítiques d’igualtat per eradicar tota mena de discriminació; com afegia al meu post de 2 de desembre(…) una de les primeres mesures que pensem adoptar és posar precisament el nom de “Polítiques d’Igualtat” a la regidoria i als serveis municipals que han d’aplicar-les, en comptes de l’actual denominació de “Regidoria de la Dona”. Es tracta de treballar per a la igualtat, per combatre tota mena de discriminació i no només les que afecten a les dones. Per tant, també vetllarem pels drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.”; polítiques que reafirmem al nostre programa electoral per a les municipals del 2015 dins l’apartat de convivència, on apostem per la igualtat en la diferència.

La moció que proposem aprovar dijous vinent diu així (podeu llegir ací l’original):

El Masnou, a 10 de desembre de 2014

El passat 2 d’octubre de 2014 el Parlament de Catalunya aprovà la llei de Drets de les Persones Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transgènere i per a l’Eradicació de l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Trànsfòbia que, sens dubte contribuirà a fer una societat més lliure, més justa i més feliç.

Els socialistes afirmem que es tracta d’un text per la vida real, una norma que ajudarà a eliminar injustos obstacles a la felicitat de moltes persones i que era una llei que sí calia per a garantir la igualtat.

Estem convençuts que es tracta d’una bona llei per fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere en els àmbits tant públics com privats sobre els quals la Generalitat i els ens locals tenen competències.

Una llei que obliga els poders públics a dotar-se d’un òrgan coordinador de les polítiques LGBiT i oferir un servei d’atenció integral. Una llei que incideix especialment en els àmbits de l’educació, les universitats, la cultura, el lleure i l’esport, els mitjans de comunicació, la salut, l’acció social, l’ordre públic, els establiments penitenciaris, el món laboral i les polítiques de família i que inclou sancions per castigar i corregir les actuacions discriminatòries, com no podria ser d’altra manera si volem garantir una llei veritablement eficaç i no quedar-nos en un catàleg de bones intencions.

Per tot això, el Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya proposa al plenari per a la seva aprovació el següents punts:

Primer.- Que l’Ajuntament del Masnou analitzi els protocols de treball d’acord amb la norma aprovada, s’avaluï el grau de compliment de la mateixa i s’adaptin a la norma els protocols municipals d’actuació en els àmbits de l’educació, la cultura, el lleure i l’esport, els mitjans de comunicació, la salut, l’acció social, l’ordre públic i les polítiques de família.

Segon.- Que es faciliti amb la major brevetat la formació corresponent i la sensibilització adequada als treballadors municipals on s’inclogui el fet de la diversitat afectiva sexual i de gènere així com la normativa civil, administrativa i penal protectora de les persones LGBiT.

Tercer.- Elaborar periòdicament un recull estadístic sobre les agressions contra les persones LGBiT així com les denúncies presentades en virtut d’aquesta Llei, tant els afers produïts en el Masnou com aquells que es vegin implicades persones o entitats del nostre municipi.

Quart.- Que es creï el Servei d’Atenció Integral adreçat a les persones LGBiT amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les seves necessitats, en el cas que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir violència, on s’habiliti una línia d’atenció telefònica permanent i un servei de correu electrònic i/o qualsevol altre mitja capaç d’atendre tots els casos de consulta, assessorament, denúncia de qualsevol tipus d’agressió en aquest àmbit, amb personal qualificat que tinguin estudis relacionats amb els drets humans, l’estudi del gènere i la diversitat afectiva i sexual i puguin prestar atenció personalitzada.

Cinquè.- Informar d’aquest acord a la població mitjançant la Web municipal i la revista “El Masnou Viu”, al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Govern de l’Estat, Associació de Famílies Lesbianes i Gais, Casal Lambda, CGB – Col·lectiu Gai de Barcelona, CGL – Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, FAGC – Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Gais Positius, Grup de Lesbianes Feministes, JALG – Joves per a l’Alliberament Lèsbic i Gai, Club Esportiu Les Panteres Grogues, Discapacitados Gays, Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales – FELGTB, Asociación de Padres y Madres de Gays y Lesbianas i a la Fundación Triángulo por la Igualdad Social de Gays y Lesbianas.

 

Ernest Suñé Nicolás

Grup Municipal PSC-PM

Anuncios

One Response to .@miqueliceta El #PSC del #Masnou a favor de les persones LGTB @LGTBPSOE @glbtworldnews @ObservaGLBTI @GayWorlTV

  1. […] No és un ple destacable pel seu contingut –com la majoria de plens del present mandat- tot i que presentarem la Moció a favor de la Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transgènere i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la trànsfòbia i la seva aplicació al nostre municipi tal i com ja us vam explicar. […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: