Els Punts Clau del #CanviPositiu: 6. La nostra Vila #ElMasnou #Masnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #PSC

Els Punts Clau del Canvi Positiu representen la base argumental del projecte dels socialistes del Masnou que encapçalo. Podeu llegir el seu contingut a la web del Canvi Positiu, on també podreu conèixer més sobre la meva persona. També podeu conèixer el Programa Base dels Socialistes del Masnou accedint a la web.

Anteriorment us vam explicar els punts núm 5.  Les Persones, el núm 4. Civisme, convivència i seguretat, el núm 3. Economia, gestió de recursos i treball, el núm 2. Diàleg, tolerància i participació i el núm. 1. Honradesa, honestedat i transparència; avui acabem amb el darrer Punt Clau, el número sis.

Recuperarem les platges per a la ciutadania, dotarem de nous serveis i millorarem els existents perquè puguin gaudir-se durant tot l’any. Aconseguirem que funcioni el servei de neteja viària i que aquest es correspongui al que paguem tots els ciutadans.

Farem arribar la cultura a tots els racons del municipi. No serà la gent qui anirà a veure l’espectacle sinó l’espectacle qui anirà a veure la gent.

Farem de l’esport un dels eixos del desenvolupament de la nostra infància i joventut, facilitant l’accés amb ajuts i subvencions a qualsevol entitat del municipi però especialment a les que promoguin l’esport de lleure, com a mecanisme de relació, aprenentatge i participació.

Definirem i, procurant la col·laboració de les autoritats de costes, executarem un projecte d’ordenació del passeig marítim, que comprengui tota la franja existent entre la via del tren i la sorra, que la faci més acollidora i que la dignifiqui i harmonitzi, tot integrant-hi les guinguetes, les vies de repartiment, zones infantils, espais per a la pràctica esportiva i l’esbarjo, illes verdes i de vegetació, arbrat que pugui fer funcions de pantalla verda, i que també la doti dels serveis adequats a les necessitats de les persones que vulguin gaudir-la. Farem un esforç per plantar i fer arrelar més zones d’arbrat o petits oasis de vegetació a la platja, i així fer-la més acollidora. En aquest sentit iniciarem els tràmits per modificar la Línia Marítim-terrestre que defineix l’àmbit de competències municipal i de Costes de forma que una parti important del passeig i la platja passi a ser de titularitat municipal.

Estimularem a tenir més cura dels arbres i plantes del poble: a fer el seguiment una vegada s’ha plantat, eliminar les plagues quan apareguin, regar (o encarregar als veïns fer-ho, dotant-los convenientment) i podar-los.

Posarem més mobiliari a la via pública i als parcs i jardins, tenint en compte tant les necessitats dels infants com de la gent gran, i tindrem cura de protegir amb eficàcia la seva integritat i del seu manteniment.

La millora del bus del Masnou i una major accessibilitat de la ciutadania al tren són reptes essencials per fer efectiu el dret a la mobilitat de totes les persones i per limitar l’actual domini del cotxe privat en els nostres carrers.

Incrementarem el nombre de punts de recollida d’escombraries i farem que n’hi hagi molts més de soterrats.

Prestarem el servei de recollida de residus comercials segregat de la dels domiciliaris, i ho farem amb vocació de facilitar un servei eficaç i assequible als comerços de la nostra ciutat. Al mateix temps, serem rigorosos a impedir que els comerços portin les seves deixalles als contenidors destinats a les deixalles domèstiques, implantant el servei de recollida comercial de residus.

Promourem la consideració de l’esport com a part de la formació, individual i col·lectiva, dels nostres infants i adolescents, il·lusionant i educant com a persona tot participant en una activitat d’equip. Amb l’esport s’aprenen de manera lúdica hàbits, actituds i conductes essencials per al desenvolupament d’una ciutadania sana i responsable.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: