Mesura 87: Salut #100Mesures #ElCanviPositiu #Masnou #ElMasnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #PSC

2015011 100 MESURESHem fet una selecció de les cent mesures més importants que incorporem al nostre programa electoral per que les conegueu i en feu difusió. Si creieu que hi ha alguna mesura que pot ser millorada o que hi cabria alguna mesura més, no dubteu d’adreçar-vos a nosaltres des del formulari d’esmenes al Programa Electoral.

Salut

El bé més preuat de les persones, el que trobem més a faltar quan ens manca, i que ens pot abocar a cruels desigualtats, és la salut. En part, tenir o no tenir salut depèn de l’atzar o de la genètica; però és igualment cert que amb el nostre comportament o els nostres hàbits les persones podem fer molt per tenir millor o pitjor salut, per viure més o menys anys i per viure’ls millor o pitjor.Quan parlem de salut, l’entenem com la defineix l’OMS, és a dir, com l’estat complet de benestar físic, mental i social, i no només l’absència de malalties. Això ens obliga a treballar especialment les polítiques preventives i les adreçades a vetllar per la salut dels grups més vulnerables.

Prevenció i protecció de la salut. Estem fermament decidits a continuar i aprofundir en les polítiques preventives per a la bona salut i d’educació i conscienciació de tota la població per a què practiqui hàbits saludables que ve portant a terme el nostre Ajuntament.

Amb aquesta finalitat impulsarem les activitats següents:

  • Prosseguirem i ampliarem les campanyes preventives en favor de la salut com per exemple “ passar la ITV de la salut, Cuida’t el Cor”, en col·laboració i recolzament dels dos CAP.
  • Promoure pràctiques de consum responsable i el consum de productes i serveis favorables a la salut (productes naturals, productes ecològics, dieta mediterrània, etc).
  • Aplicació dels Plans de control d’autoritzacions sanitàries d’establiments oberts al públic, i integral de control del mosquit tigre.
  • Promourem la pràctica de l’esport.
  • Promourem pràctiques de relaxació (a les escoles, a casa, per part de persones de qualsevol edat o condició), pels seus efectes favorables a la salut.

Apropar l’assistència sanitària. A més de les polítiques preventives, també tenim la intenció de contribuir a millorar l’accés de la nostra ciutadania als serveis d’assistència sanitària.

En aquest sentit, estudiarem la possibilitat de col·laborar amb el Servei català de la salut, facilitant des de l’Ajuntament el local adequat, per a l’establiment d’un consultori al Masnou Alt, a fi d’apropar la medicina de família a aquest barri, especialment a les persones d’edat avançada o que tenen limitacions de mobilitat.

Estudiarem la possibilitat de promoure cursos de preparació per al part a la piscina municipal, en col·laboració entre educadors i monitors de l’Ajuntament i llevadores.

Part a la piscina municipal, en col·laboració entre educadors i monitors de l’’Ajuntament i comadrones.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: