Mesura 30: Drogues #100Mesures #ElCanviPositiu #Masnou #ElMasnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #PSC

2015011 100 MESURESHem fet una selecció de les cent mesures més importants que incorporem al nostre programa electoral per que les conegueu i en feu difusió. Si creieu que hi ha alguna mesura que pot ser millorada o que hi cabria alguna mesura més, no dubteu d’adreçar-vos a nosaltres des del formulari d’esmenes al Programa Electoral.

Drogues

Les drogues són una gran xacra del nostre poble, especialment entre l’adolescència i la joventut. Plantarem cara a les drogues, amb tota la contundència, amb tots els mitjans al nostre abast.

Començant per promoure un canvi d’actitud radical per part de tothom. Ni tolerància, ni mirar cap a un altre costat. Contra les drogues, tolerància zero.

Incrementarem de forma exponencial els recursos destinats a acabar amb el consum de drogues al nostre municipi i no ens tremolarà la ma per prendre decisions per dràstiques que puguin ser, des de denunciar qualsevol forma de facilitar el seu consum i venda, sancions econòmiques importants o tancament d’espais on hi hagi activitats vinculades.

Acabarem amb la proliferació de clubs de fumadors de cànnabis al municipi que han permès CiU i ERC, regulant els seus usos.

Impulsarem i donarem suport a una implicació intensa de la policia municipal; incrementant els seus efectius, incitant la intervenció judicial i la dels Mossos i col·laborant amb ells; perseguint activament el consum i la venta de drogues en els espais públics; i informant amb celeritat als serveis socials sobre els joves i adolescents detectats en entorns de consum de drogues.

Impulsarem una major implicació dels serveis socials, que han de freqüentar més els llocs on es consumeix droga, treballar directament amb les persones afectades i informar i treballar amb les famílies.

Promourem i difondrem els serveis de tractament de les addicions i ajudarem a les persones que vulguin usar-los.

Implicarem les famílies i les xarxes locals per organitzar el major suport social que sigui possible en la lluita contra les drogues.

Col·laborarem amb les altres administracions i entitats a combatre el tabaquisme, l’alcoholisme, les drogues i demés addiccions perjudicials per a la salut.

Combatrem especialment la tolerància social que encara massa sovint es manifesta en relació amb les anomenades drogues toves (tabac, alcohol, cannabis).

Combatrem el consum abusiu d’alcohol, i especialment el seu consum entre la gent jove. Tant pels seus efectes nocius per a la salut, com per la seva funció d’entrada al consum d’altres drogues més perilloses. De manera especial, l’Ajuntament no promocionarà cap mena d’activitat, per tradicional que sigui, que comporti el consum d’alcohol.

Així mateix, prohibirem el consum d’alcohol en els serveis i equipaments municipals, especialment els de caràcter educatiu, cultural o social.

Elaborarem i aplicarem el Protocol municipal de prevenció de les drogodependències, en desenvolupament del Pla aprovat per l’Ajuntament el seu dia.

Vetllarem especialment per combatre les addicions en la infància i la joventut. Amb aquesta finalitat, impulsarem les actuacions següents:

  • Lluitar contra les addiccions globalment al poble i específicament a cada centre escolar.
  • Utilitzar tots els mecanismes a l’abast per allunyar les drogues dels centres escolars i dels llocs de reunió i socialització dels joves. Prohibirem el consum d’alcohol i altres drogues en espais públics propers als centres escolars. Perseguirem especialment la venda d’alcohol i tabac als menors.
  • Fer campanyes de prevenció als centres i al poble, amb els i les joves, les famílies i la població en general, fomentant una consciència de rebuig davant qualsevol droga.
  • Utilitzar els mitjans de comunicació de l’ajuntament per inserir missatges contra les addicions adreçats a la infància i la joventut (revista, espais públics, ràdio local, …).
  • Orientar i incrementar la vigilància policial i sancionar.
  • Programar espectacles i activitats per abordar des de tots els àmbits aquest tema (teatre, cinema, concerts, lectures, …).
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: