El TC declara nul l’acord de la consulta del 9N. Mereixen governar els que no respecten les lleis?

Ahir vam saber que el Tribunal Constitucional, per unanimitat, va declarar nul l’acord per a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. També van declarar inconstitucionals dos preceptes de la Llei de Consultes.

El passat 22 de setembre el govern del Masnou d’ERC i CiU ens van convocar a corre-cuita per aprovar una moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9N.

El meu vot va ser negatiu. Hi vaig votar que NO a la moció basant-me en els següents arguments:

  1. La Llei de Consultes a provada al Parlament no tenia capacitat per convocar la consulta del 9 de novembre en el termes en que aquesta estava expressada.
  2. La pregunta plantejava unes qüestions que ultrapassaven les competències de la Generalitat de Catalunya.
  3. Per obtenir el parer ciutadà calia convocar a la totalitat del cos electoral, i això, en aquest moments i dins l’actual marc constitucional, només pot fer-se per via d’un referèndum tal i com estipula l’article 92 CE.
  4. La pregunta, tal i com està plantejada no garanteix la possibilitat de tots els ciutadans de participar en igualtat de condicions, ja que s’excloia de la segona part de la pregunta a les persones que havien respost negativament a la primera part, el que de facto generava una desigualtat jurídica inadmissible.

Podeu llegir íntegrament la meva intervenció al post que vaig publicar l’endemà de la votació: NO socialista a la Moció de la consulta del 9 de novembre de 2014 al #PleMasnou #ElMasnou #Maresme @socialistes_cat

El Tribunal Constitucional coincideix plenament amb els arguments exposats i que van servir el seu dia per establir la meva posició al plenari.

I jo em faig una pregunta: Mereixen governar els que no respecten les lleis?

La resposta, aviat…

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: