MANIFEST PSC EL MASNOU-DIA INTERNACIONAL DE LES DONES #8març #dones #Igualtat #FetsnoParaules #retallades

No hem preparat cap acte especial, -d’aquests el poble en va ple, i ens hi sumem de bon grat a tots aquells que han organitzat el consistori i diverses entitats municipals- per commemorar el Dia Internacional de les Dones, demà dia 8 de març.

I aquest cop no hem obert un acte específic per diferents motius, entre els quals volem fer èmfasi en aquell que considerem el més important de tots: des de la nostra agrupació ens mantenim ferms en la necessitat que la perspectiva igualitària vagi molt més enllà que els drets de qualsevol mena siguin recordats només durant un dels dies de l’any, i apostem a que el camí cap a una societat lliure de fraccions es treballi dia rere dia.

No obstant això, seria lamentable per la nostra part obviar els diferents fets que van provocar que, des de l’any 1911, es commemori aquesta jornada, i ens afegim a la lluita per millorar les condicions laborals de les dones. Celebrem, també, que l’any 1977 les Nacions Unides proclamessin el 8 de març com a Dia Internacional dels Drets de la Dona.

Però potser ens agradaria més que el nostre manifest aquest cop es mantingui en la línia d’un recordatori, i que inclogui la perseverança lícita que en ple segle XXI les diferències socials són encara molt evidents –i m’atreveixo a dir, fins i tot un tant més retrògrades que fa uns anys-.

Per això, volem anar enrere en el temps i recolzar la fermesa i la dignitat amb què es van mantenir diferents dones que potser mai van saber que serien pioneres en la lluita contra la discriminació social. El 1908 va ser el principi d’un important intent per eradicar una xacra discriminatòria, i amb ell i entre altres crueses, es va endur 146 treballadores –molt joves la majoria d’elles- que van morir cremades en l’interior d’una fàbrica, a Nova York, mentre reivindicaven únicament dignitat: uns salaris i unes condicions de treball adequats.

Però ara és moment d’admetre que les societats són canviants, i ens avenim a les consideracions que tothom pugui sentir envers les commemoracions, siguin del caire que siguin. Però des de l’agrupació del PSC del Masnou volem que aquestes lluites per la Igualtat i per tot allò que es consideren drets fonamentals no esdevinguin només una data, sinó que quedin paleses i es mantinguin vives a cada moment de les nostres vides per poder construir, entre totes i tots, una comunitat lliure de qualsevol tipus de discriminació.

 

PSC del Masnou

Amb l’inestimable col·laboració de Mercè Mulet

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: