Mesura 63: Mobilitat per a persones amb mobilitat reduïda #100Mesures #ElCanviPositiu #Masnou #ElMasnou #Maresme @socialistes_cat #MUNICIPALS2015 #PSC

2015011 100 MESURESHem fet una selecció de les cent mesures més importants que incorporem al nostre programa electoral per que les conegueu i en feu difusió. Si creieu que hi ha alguna mesura que pot ser millorada o que hi cabria alguna mesura més, no dubteu d’adreçar-vos a nosaltres des del formulari d’esmenes al Programa Electoral.

Mobilitat per a persones amb mobilitat reduïda

La mobilitat, en el sentit més ampli, de poder sortir de casa, moure’ns pel nostre barri i per la nostra ciutat, i fins i tot anar a ciutats veïnes, és essencial per poder viure amb una certa plenitud i per poder accedir realment a les oportunitats i serveis que ens ofereix la societat en la que vivim.

Moltes persones viuen en condicions de mobilitat reduïda o limitada. Per raons d’edat, de lesions, malalties o altres discapacitats, moltes persones viuen confinades a casa seva o en l’espai reduït del seu barri o de la seva ciutat.

Estarem al costat d’aquesta gent que pateix circumstàncies que limiten la seva mobilitat, i promourem polítiques i serveis que els proporcionin els ajuts o les compensacions amb les que es puguin moure amb una certa autonomia.

Continuarem eradicant les barreres arquitectòniques en els espais públics i en els establiments municipals i promourem la seva supressió en els establiments privats oberts al públic. Amb aquesta finalitat, establirem les prioritats per aplicar el Pla municipal d’accessibilitat a la via pública i als edificis públics i programarem i executarem les seves primeres actuacions.

També promourem mesures per a què les persones amb la mobilitat limitada tinguin accés a serveis adequats de transport de viatgers, i a un preu assequible. En aquest sentit farem gestions per aconseguir l’ampliació de les targetes roses vigents actualment en la Zona 1 del servei de Rodalies a la resta de serveis de transport col·lectiu de viatges de la Regió metropolitana.

L’any 2015 finalitza l’actual concessió de l’autobús urbà. Farem un nou concurs per permetre la renovació total de la flota i la millora del servei, promovent que es presti tots els dies de la setmana.

Adequarem el recorregut de l’autobús urbà amb la finalitat de què tingui parada a la proximitat dels indrets especialment concorreguts per les persones grans, com ara dels blocs de pisos de protecció adjudicats a les persones grans, centres de salut o casals, i millorarem les seves prestacions, especialment procurant una major freqüència de pas.

Estudiarem la necessitat de reservar més places d’aparcament per a persones amb discapacitat i reservarem les que resulti justificat.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: