Nova entrevista a Linia Mar #Municipals2015 #Masnou #ElMasnou #CanviPositiu #Maresme .@socialistes_cat

Captura de pantalla 2015-03-26 a las 18.11.23

Entrevista publicada el 26/03/2015

Tal i com va fer el passat 3 de març, la revista Linia Mar torna a publicar una entrevista, aquesta vegada sobre un qüestionari que ha estat elevat a tots els candidats. Tot i que la publicació ha ajustat el text, us facilito el que els vaig lliurar.

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal durant aquesta legislatura?

La meva valoració és un tres –un suspens- , però no tot per culpa seva.

Han estat quatre anys difícils, molt difícils de paràlisi i inacció. Jo distingiria dos causes: la crisi econòmica i la crisi institucional. La greu crisi econòmica no ha permès desenvolupar molts dels projectes que va deixar damunt la taula el govern socialista com El Parc de Vallmora, el nou Poliesportiu. Alhora, la greu crisi institucional derivada principalment per la fixació d’ERC i CiU en temes supramunicipals ha provocat una paràlisi que ha deixant de banda importants temes locals per resoldre com la neteja o el mateix Vallmora o espais del planejament com l’antiga Dogi, l’Estampadora i altres.

Les relacions tibants entre els dos socis han estat també un factor determinant per no avançar. Quan la número dos de CiU va abandonar el govern i aquest va quedar en minoria ERC va fer pagar un preu excessiu i a la llarga punyent: li va treure la regidoria de Joventut. ERC volia llençar el missatge que tres regidors d’ERC manaven tant o més que set de CiU, però pels que ho vèiem des de fora vam veure una acció deslleial i abusadora i a totes llums perjudicial per a la bona sintonia del govern. I això s’ha notat en la resta del mandat en perjudici de tots els vilatans.

Si el maig és alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?

La primera cosa que faré serà convocar als treballadors municipals per que coneguin els nous regidors –govern i oposició- i explicar-los les línies del que volem que sigui el mandat. Els treballadors han de ser els primers en conèixer que volem ja que ells son les millors eines que disposa l’Ajuntament. Fins ara no hem aprofitat tot el coneixement que disposen però jo estic disposat a aprofitat tot el gran potencial que tenim i que ha estat deixat de costat.

Resumint: la primera decisió serà recuperar la confiança del major i més preuat tresor que tenim, els nostres treballadors municipals.

Per què creu que és necessari un canvi de color polític al govern municipal?

No és un canvi de color, o de persona en un o altre lloc. És el moment que el lideratge del Masnou es faci per persones que pensin en el Masnou i aportin solucions als problemes reals del Masnou: La recerca de fonts de treball, solucions a l’habitatge i a la seguretat. Algú que es preocupi de la neteja del municipi, del transport urbà. Algú que aporti solucions al greu problema de la mobilitat, de les voreres…. però, per sobre de tot, algú que deixi el despatx i baixi al carrer, que parli amb les persones. Aquests quatre anys han estat anys perduts…

Hi ha algun partit amb el qual no estaria disposat a pactar per entrar al govern municipal?

La nostra ferma voluntat és assolir l’Alcaldia tot i que tenim molt clar que caldrà, com ja va passar en altres ocasions, pactar amb altres forces. Nosaltres basem la governança del Masnou en el nostre programa i per tant establirem unes línies vermelles que establiran els acords de govern. Nosaltres defensem un model pel Masnou, atenent les necessitats reals del Masnou i pensant en les persones del Masnou. La resta de partits haurà d’assolir aquest mínims si volen ser al nostre govern.

Si finalment es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?

Com vostè sap molt be, guanyar no significa necessariament governar. Som un equip fort i preparat, hem estat quatre anys a l’oposició i sabem que podem fer moltes coses també des d’aquest lloc. Gràcies a la nostra acció el Masnou Alt te pantalles acústiques de protecció i gràcies al nostre lideratge aquest any hem aconseguir abaixar impostos i que hagi un pressupost que fins i tot el govern municipal – atrapat en els embolics entre socis- no era capaç de treure i ho va agrair públicament a la revista municipal. Molts ciutadans i associacions saben que poden comptar amb nosaltres i, de fet, els hem donat molt de suport. Ara però, toca treballar des del govern.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: