Aquest dimecres plenari municipal al #Masnou #ElMasnou #PleMasnou

Aquest dimecres tenim plenari municipal, avançat a conseqüència de la diada de Sant Jordi.

Un plenari, el darrer del mandat, on hi ha diversos temes importants i un especialment complicat: 5.- Acord condicions laborals empleats i empleades públiques Ajuntament del Masnou.

Sempre és bo que els governs i els treballadors municipals arribin a acords sobre les condicions laborals. De fet, no em cansaré de repetir que el major bé que disposa l’Ajuntament son les dones i homes que treballen dia dia per fer del Masnou un lloc millor.

És, a més, d’un acord que va obtenir l’aval d’una majoria de treballadors en una votació, el que hauria de ser suficient per que totes les forces polítiques hi donessin el seu vist-i-plau.

Aquest acord, però, te una sèrie d’elements força preocupants que sabem que no han estat explicats i que podrien perjudicar i molt a treballadors i treballadores.

La Interventora Municipal actual –recordem que duu poc més de tres mesos- ha analitzat detingudament la proposta i fa greus advertiments davant del que considera contradiccions amb legislació vigent, manca d’adequació a normes, no seguiment del procediment administratiu exigible i manca de dotació pressupostària per a dur a terme allò que es preveu. A més, estima que les observacions als acords que ja va fer l‘anterior interventora i que venia a dir que el document no s’ajustava a la legislació vigent no han estat solucionats.

En poques paraules: va en contra de la llei, no es segueix el procediment administratiu i no hi ha diners per a fer front a les despeses previstes.

Això significa que, d’aprovar-se, tots els treballadors estarien sota una inseguretat jurídica i laboral, amb risc, fins i tot, d’haver de retornar quantitats econòmiques que més endavant poguessin declarar-se percebudes incorrectament.

A més, tenint en compte que la Intervenció Municipal deixa clar que aquesta proposta d’acord no s’ajusta a la legalitat, aquells que hi votessin a favor podrien incórrer en algun tipus penal reconegut més encara si aprofitessin la norma per prendre decisions (com pagar la nòmina, per exemple).

El nostre grup va demanar a la Comissió que donada la gravetat de les esmenes, el document quedés damunt la taula o que, en tot cas, s’acompanyés d’un informe contradictori dels serveis jurídics de la Diputació de Barcelona. No hi ha informe i tot tira endavant…

En poques paraules, per que ningún cregui que exagero, el que diu l’informe d’intervenció en les seves set pagines documentades, contrastades i jurídicament impecables queda reflectit en les conclusions:

Captura de pantalla 2015-04-20 a las 12.11.11

 

 

Anuncios

One Response to Aquest dimecres plenari municipal al #Masnou #ElMasnou #PleMasnou

  1. […] y como informamos en una noticia anterior, en el plenario de ayer se presentó la propuesta para aprobar las condiciones laborales de los […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: