Recuperem el Port Esportiu del #Masnou… i comencem ja!!!! #Municipals2015 #ElMasnou #CanviPositiu #Maresme .@socialistes_cat

El 22 d’abril de 2021 finalitza la concessió del Port Esportiu que va atorgar la Generalitat l’any 1991 per una ampliació i per un període de 30 anys. Aquesta concessió condiciona una primera atorgada l’any 1972 per 50 anys.

Els socialistes creiem que ha arribat el moment d’iniciar els tràmits per a la reversió d’aquest espai i que passi a ser de titularitat municipal com passa a altres ports de Catalunya.

Nosaltres sabem que el Port del Masnou és, sens dubte un dels motors de l’activitat econòmica local, a més de ser un espai especialment atractiu per a la promoció de la pràctica dels esports nàutics i del turisme del Masnou tot i que els seus beneficis directes i indirectes resulten excessivament pobres per a la nostra Vila.

És doncs, un element especialment estratègic per a masnovins i masnovines en el que caldria redefinir la seva funcionalitat i gestió des d’una perspectiva on primes l’interès general i l’estratègia local per sobre de l’interès particular.

En l’actualitat, l’empresa concessionària té una relació vertical amb els usuaris i nul·la amb la ciutadania i molt pobre amb el municipi, amb un sistema que no funciona en tant que la ciutadania del Masnou i els usuaris no tenen prou veu, que de forma reiterada no s’atenen els seus drets i on l’organització s’autojustifica a si mateixa, no innova, es sobrecarrega de costos i no presta serveis a preus raonables.

Els socialistes sabem que ha arribat el moment de treballar un projecte potent el suficientment engrescador i innovador que  permeti, entre altres:

  • Valoritzar el Front de Mar com a gran actiu social, urbanístic, de lleure i d’activitats de la nostra Vila
  • Assegurar la integració port i ciutat i assimilar el port com un element més de la trama urbana.
  • Potenciar la promoció econòmica i turística de la ciutat, la diversificació del teixit productiu i els nous sectors vinculats al mar i la generació d’ocupació, fent un port d’activitats, motor econòmic i turístic

Creiem que cal dotar d’una visió global els usos del Port, de forma que, per exemple, l’aparcament pugui ser utilitzat gratuïtament pels masnovins o que els preus dels amarratges s’ajustin a la realitat econòmica, abaratint-los i alhora que cadascú repercuteixi les despeses que realitza en llum i aigua.

També creiem imprescindible establir un acord amb el Club Nàutic del Masnou, motor de l’esport nàutic a la nostra Vila i que, mitjançant un conveni de col·laboració, podria encarregar-se de la gestió esportiva integral, acord que contemplaria la gratuïtat de cursos de formació nàutica per als alumnes de totes les escoles del Masnou.

L’Ajuntament del Masnou ha de gestionar aquest servei com si d’un servei públic es tractes, on els guanys reverteixin en el municipi alhora de garantir la prestació d’un servei atractiu i de qualitat als usuaris i que fomenti la pràctica dels esports de mar alhora que potenciï el turisme com a font de promoció econòmica de la Vila. Un port amb una completa oferta de serveis nàutics i complementaris que generin ocupació i un impacte socioeconòmic positiu tan pel Masnou com al seu entorn.

Els socialistes reclamem un port obert, integrat a la Vila i en el territori, compromès amb la sostenibilitat ambiental, socialment responsable i que fomenti la practica nàutica de lleure i on es pugui desenvolupar un centre d’alt rendiment nàutic (CAR) per aprofundir en el model d’èxit d’esports federats nàutics.

Els socialistes volem un Canvi Positiu també pel nostre port esportiu. I tenim un projecte per fer del Port del Masnou un espai del que en puguem treure profit totes les persones del Masnou. Podeu descarregar-vos el projecte accedint a la pàgina del Canvi Positiu clicant ací

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: