On son els nostres ànecs? #Municipals2015 #ElMasnou #CanviPositiu #Maresme .@socialistes_cat .@esunen

Divendres al Parc del Llac, entre altres persones que van adreçar-me les seves queixes hi era la Sra. Mercè Guardiola Munté, veïna del Bell Resguard i que, indignada, explicava com havien desaparegut els ànecs del Llac. Vaig explicar-li que, pel que sabia, l’Ajuntament havia fet neteja i els havia dut a un altre lloc. Ella, disgustada, deia que ningú no l’havia atés ni explicat res i que, a més, quan va voler publicar una carta de queixa no li van permetre.

Jo em vaig comprometre a publicar-la al meu bloc tant aviat la fes arribar. Avui la he rebuda i avui la publico, tal i com m’ha arribat.

ON SÓN ELS NOSTRES ÀNECS?

El nivell de civilització d’un país es mesura en relació al respecte que la ciutadania i les institucions tenen vers als animals.

La història dels nostres ànecs s’allarga en el decurs de diferents legislatures, però mai s’ havia acabat tan malament com amb el darrer equip de govern.Gent de totes les edats: avis, pares, fills, nets….. del Masnou i de les rodalies venien a veure als ànecs i a poc a poc aquests es varen convertir en l’atracció del Parc Municipal del Llac. Però aquest atractiu requeria d’un manteniment per part de l’organisme competent que era, en aquest cas, sense cap dubte, l’Ajuntament del Masnou. Malauradament això no va estar així i aquest sentiment de la gent del poble no es tenir en compte, perquè hagués calgut un nivell mínim de consciència medi ambiental per part del consistori que contemplés els següents punts de millora:

1. Un personal expert que controlés i tingués cura de la població dels ànecs tant a nivell de: salut, de nombre, com de gènere, per fer possible la seva sostenibilitat en el entorn en què es trobaven.

2. Que les aigües estiguessin netes i es renovessin el suficient i no pas construir un circuït tancat d’aigües putrefactes tal i com s’ha construït en els últims governs.

3. Aquests ànecs ja no eren salvatges, eren els nostres ànecs. Estaven domesticats per el nombre de visitants que diàriament anàvem a veure’ls i per tant se’ls havia de facilitar menjar de forma periòdica i controlada per part de l’organisme competent que era, sense cap dubte, l’Ajuntament del Masnou.

Els diferents equips de govern de l’Ajuntament del Masnou no tan sols no varen tenir en compte aquestes mesures bàsiques, ni el sentiment de la població que reclamàvem, amb insistència aquestes millores. Sinó que en algunes ocasions les demandes de la ciutadania al consistori havien acabat amb d’intervenció dels mossos d’esquadra. Fins que la situació va esdevenir insostenible per la manca de sensibilitat de l’equip de govern del CIU i un bon dia, sense donar-nos cap explicació, varen tancar el parc i els van fer desaparèixer, això sí, amb molt bones paraules per part del operaris que formaven part de la operació, quan la ciutadania els hi preguntava : ¿ON ESTAN ELS NOSTRES ÀNECS?

Per la qual cosa volem que quedi constància del nostre sentiment de desencís per un parc que mai serà el mateix i mostrar, una vegada més, el nostre rebuig a aquest tipus de pràctiques de poc respecte tan vers als animals com al medi ambient.

La Veu de la Gent del Masnou

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: