Municipals 2015. El Maresme. Resultats per municipi i primer anàlisi

El Maresme és una comarca composta de 30 municipis. A tots ells el PSC ha presentat candidatures, ja sigui amb la marca pròpia ja sigui amb alguna marca blanca avalada per les sigles del PSC.

Els resultats per municipi han estat els següents:

Captura de pantalla 2015-06-08 a las 9.06.48

A les diferents columnes s’indiquen, a més dels vots, percentatge sobre els vots emesos i regidors totals obtinguts en els anys 2015 i 2011, una comparativa entre les dos conteses sobre la diferència de vots obtinguts (V DIF), el seu percentatge (% DIF) i el nombre de regidors obtinguts (R DIF), així com una darrera columna on s’explicita si en aquell ajuntament el PSC formava part del govern o no.

La primera observació a fer és que a la gran majoria de municipis es perden vots i regidors a les eleccions del 2015 respecte les del 2011. De Fet, dels trenta municipis només n’hi ha un que guanyi regidors: Cabrera de Mar, que veureu que està destacat a la taula.

Dels 30 municipis, n’hi ha 15 que el PSC no en formava part del govern en cap de les formes possibles i 15 que si en formava. Els que si ho feien tenen la lletra S amb fons verd a la darrera columna mentre que els que no tenen la lletra N i fons taronja.

Dels 15 municipis que formaven part de governs municipals, 10 han perdut vots respecte el 2011, tot i que nomes a 8 d’aquest la pèrdua els ha suposat una rebaixa en el nombre de regidors. Els cinc que no han perdut vots han mantingut el mateix nombre de regidors que tenien l’any 2011. La mitjana del percentatge de vots perduts en els municipis que han governat és de 6,09%.

Dels 15 municipis que no formaven part de governs municipals, 13 han perdut vots respecte el 2011 i tots tretze han perdut regidors respecte l’any 2011. Des que no han perdut vots, nomes un incrementa el seu nombre: el municipi de Cabrera que hem esmentat anteriorment. La mitjana de percentatge de vots perduts en els municipis que no governava el PSC abans de les eleccions municipals és de 9,45% i la mitjana de regidors perduts és de 2.

Aquestes dades ens donen, doncs, dues noves conclusions a tenir present: la primera que el PSC han aguantat millor en els municipis on era al govern que en els que era a l’oposició, i la segona és que en aquests darrers municipis la mitjana de percentatge de vots i regidors perduts és de 9,45% i de 2 respectivament.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: