Dijous 9 de juliol, ple extraordinari al Masnou: Aprovació del cartipàs

Demà dijous 9 de juliol de 2015 estem convocats a un plenari extraordinari per aprovar el nou cartipàs municipal, el règim de sessions, la delegacions de competències, la creació dels grups municipals i l’aprovació de les assignacions econòmiques de electes.

L’any 2013 el govern del PP va aprovar la llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que serà d’aplicació íntegra per aquest mandat. Aquesta norma, tal i com descriu Josep Mir al seu llibre “Ajuntament fàcil + transparent” editat per la FMC, “amb l’excusa de la necessitat de combatre el dèficit i limitar el deute, aquesta reforma passa a un oblidat segon pla el principi que havia estat signa d’identitat del règim local espanyol des de la transició, el d’autonomia local, i posa l’accent en el control i les restriccions (…)”.

Una visió general de la proposta presentada pel govern és, sens dubte, el compliment de les limitacions establertes per la LRSAL, que –tot s’ha de dir- incrementa en molt el que aquest ajuntament disposava des de sempre, provocant un efecte contrari a la prudència mostrada pels diferents governs.

Com podreu comprovar per la taula següent, l’evolució del nombre d’electes amb dedicacions parcials i exclusives s’ha disparat:

Dedicacions
Parcials Totals TOTAL
1999-2003 0 3 3
2003-2007 0 3 3
2007-2011 2 2 4
2011-2015 3 3 6
2015-2019 3 5 8

Curiosament, ara que hi ha un Alcalde d’ERC, és quan més s’ha incrementat aquestes dedicacions. És clar que, per aquest partit, no és el mateix estar a l’oposició que governar i menys ostentar l’Alcaldia. 

Nosaltres hem defensat sempre les retribucions dels càrrecs electes. De fet, el que vaig dir el 2011 sobre els sous dels electes ho mantinc ara… Pel que sembla, altres canvien de parer segons els toqui govern o oposició.

Podeu llegir el text sencer de les propostes del plenari de dijous ací.

Podeu conèixer més sobre la llei LRSAL:

 

Anuncios

3 Responses to Dijous 9 de juliol, ple extraordinari al Masnou: Aprovació del cartipàs

 1. cubikmasnou dice:

  Opinion sobre los chiringuitos de la playa la frase esa de que de” río a río todo es mio y lo que no de mi tio,” es la formula que se aplican los gerentes de los chiringuitos pues invaden fuera de sus licencias todo el espacio que les vienen en gana y de los orarios ya ni hablamos.

  Firmado: Antonio Porras

  Le gusta a 1 persona

 2. […] regidor socialista Ernest Suñé ha publicat en el seu bloc l’evolució de les dedicacions en aquest anys. L’evolució és la […]

  Le gusta a 1 persona

 3. […] us vam informar abans d’ahir que els electes érem convocats a un ple extraordinari on, entre altres temes es tractava el nou […]

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: