Resum del plenari d’ahir 9 de juliol de 2015

Ja us vam informar abans d’ahir que els electes érem convocats a un ple extraordinari on, entre altres temes es tractava el nou cartipàs municipal, el règim de sessions, la delegacions de competències, la creació dels grups municipals i l’aprovació de les assignacions econòmiques de electes.

Tal i com era previsible, la majoria del govern va tirar endavant els temes més polèmics tot i que cal dir que la majoria de temes van ser aprovats per unanimitat i nomes en tres temes van sorgir problemes: els punts 9, 10 i 11 de l’ordre del dia, punts que corresponen a les assignacions econòmiques a les persones membres de la corporació local i dels grups municipals, als règims de dedicació exclusiva i parcial dels regidors i regidores, i les seves retribucions i el darrer, al personal eventual.

El posicionament del PSC va ser d’abstenció al primer i contrari als altres dos. L’argumentari al nostre posicionament el podeu llegir seguidament amb la transcripció literal de les meves intervencions:

9.- Aprovació de les assignacions econòmiques a les persones membres de la corporació local i dels grups municipals.

Bon vespre.

El nostre grup sempre ha defensat unes retribucions justes per a les persones electes. Una retribució que pugui ser compatible amb altres ingressos i que faciliti a tothom el desenvolupament de la lloable activitat política. Una retribució, també, que obligui les persones electes a assistir de forma efectiva i treballar en el be de la comunitat sense que això pugui suposar una pèrdua en el seus ingressos tot i entenent que la dedicació a la política suposa, per se, una dedicació extra i que és una de les principals dificultats per conciliar la vida familiar per a la majoria de les persones que ens dediquem.

A més, els imports que avui es porten a aprovació son els mateixos que l’anterior govern va presentar i que ja van patir una important rebaixa els dos darrers mandats per adequar-se a la situació de crisi econòmica.

No estem d’acord, però, en la reducció efectiva dels ingressos pels grups municipals i que el darrer mandat ja va ser d’un 29% sobre el que es va acordar el 2008. Una nova reducció que limitarà i molt la tasca d’aquests per a fer el control dels òrgans de govern. El govern no ha intentat cercar un consens entre les forces i això no ens agrada. Ja el mandat passat vam criticar la rebaixa sense un consens de les forces i avui ho tornem a fer, més si tenim present que, com hem comentat ja, l’any 2007 es va crear una comissió ad hoc per a definir aquest tipus de despeses i que va contar amb la participació de tots els grups.

No volem dir que no ens hagin informat, que si ho han fet i els hi reconeixem, però ja era tot el peix venut, com molt be saben vostès.

Tot i així, tot i la nostra disconformitat amb la proposta, no volem votar en contra, motiu pel que el nostre grup s’abstindrà en aquesta votació.

10.- Determinació dels règims de dedicació exclusiva i parcial dels regidors i regidores, i les seves retribucions.

Bon vespre de nou.

Mantenim el discurs que hem fet abans: Creiem indispensable que l’activitat política es vegi remunerada, especialment per a les persones del govern que s’obliguen a la política de forma dedicada, ja sigui parcialment o de forma total.

I tot i que haguéssim estat d’acord plenament en el manteniment de les dedicacions que van aprovar-se en l’anterior mandat, que ja van incrementar-se, no estem gens d’acord en el nou increment que proposa el govern ja que no està prou injustificat. L’any 99 hi havia 3 dedicacions, igual que l’any 2003. L’any 2007 hi havia 4, l’any 2011 es van aprovar 6 i ara vostès pretenen aprovar-ne 8.

A més, no hi ha una relació entre les dedicacions i emoluments que percebran i les tasques a desenvolupar existint autèntiques i flagrants descompensacions. És evident que ha primat l’estratègia i el panxacontentisme que una autèntica visió de govern. I això, Sr. Alcalde, li marcarà tot el mandat.

Sort en tenim que, com vostè ha manifestat recentment en alguna publicació comarcal, “exercirà el càrrec les 24 hores del dia”, “serà un alcalde present en el dia a dia de l’Ajuntament” i que “el seu tarannà és diferent i hi haurà un seguiment fil per randa del que passa durant el mandat per part de l’alcaldia” que esperem que a més d’una gens velada crítica cap a l’anterior Alcalde sigui una realitat i s’hi dediqui de debò.

Nosaltres no podem donar suport a aquesta proposta que creiem exagerada i totalment injustificat l’increment desmesurat de dedicacions i per això hi votarem en contra.

11.- Aprovació personal eventual.

Bon vespre.

Estem d’acord en que l’Alcalde disposi d’una persona de suport, un càrrec de confiança, exactament igual que han fet els altres governs que l’han precedit.

A diferència d’aquest, però, la persona que han designat és una professional de l’Ajuntament que va promocionar recentment en un càrrec que van argumentar com de gran responsabilitat. Nosaltres no volem entrar en la idoneïtat de la persona pel càrrec ja que aquesta decisió li correspon a Vostè, Sr. Alcalde, però si que creiem que suposarà una pèrdua sensible per a l’organigrama municipal mentre no es cobreixi la plaça, fet pel que vetllarem que sigui el més aviat possible.

El govern, a més, proposa que aquesta plaça tingui una dotació salarial de més de 42.000 euros. El nostre grup creiem que l’increment salarial no s’ajusta a les tasques a realitzar o, si més no, no ha rebut suficient informació per poder valorar-ho.

L’any 2007 aquesta plaça és va dotar de poc més de 29.000 euros. Vostès, l’any 2011 ja van incrementar la seva dotació en 6.000 euros arribant als 35.500 i ara pugen l’aposta fins els 42.300, 7.000 euros més….

No creiem oportuna ni la situació d’estres al departament on la nova Cap de Gabinet desenvolupava la seva activitat i no veiem justificat l’increment salarial, motiu per que el nostre grup hi votarà en contra.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: